Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Αλλάζουν τα δεδομένα για Superleague και - Θα τα... σκάσει στις ομάδες η ΕΠΟ
| 2021-05-03 22:49:00

Αλλάζουν τα δεδομένα για Superleague και Εθνική Ελλάδας - Θα τα... σκάσει στις ομάδες η ΕΠΟ

Αλλάζουν τα δεδομένα για Superleague και Εθνική Ελλάδας - Θα τα... σκάσει στις ομάδες η ΕΠΟ

Έρχονται αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οποίες θα ευνοήσουν τους συλλόγους που τροφοδοτούν με παίκτες την Εθνική. Το Sportdog.gr έχει το ρεπορτάζ.

Εθνική Ελλάδας: Μεγάλη συζήτηση γίνεται κάθε φορά που παίζει η Εθνική Ομάδα γύρω από τους τραυματισμούς των διεθνών ποδοσφαιριστών. Η Λίγκα προτείνει να γίνει τροποποίηση στην σχετική διάταξη, επειδή, όπως αναφέρεται στην σχετική πρόταση προς την ΕΠΟ, «πρέπει να καλύπτεται ο τραυματισμός όχι μόνο σε προπόνηση αλλά και σε αγώνα ή άλλες δραστηριότητες της εθνικής ομάδας (λ.χ. τραυματισμός κατά τη μετάβαση σε αγώνα ή στο ξενοδοχείο).

Επίσης πρέπει να αναγράφεται ο λόγος ανάκλησης της κλήσης ποδοσφαιριστή, για να μη δημιουργούνται αμφιβολίες (στην οικεία) για το δικαίωμα συμμετοχής του σε αγώνες της ΠΑΕ, για το επόμενο 8ήμερο».



Αναλυτικά η πρόταση της Λίγκας:

Προτείνεται να τροποποιηθεί ως ακολούθως το άρθρο 31 του ΚΑΠ:

«Ποδοσφαιριστής που έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Ελληνικές Εθνικές Ομάδες, ο οποίος αποκλείσθηκε από Εθνική ομάδα, λόγω τραυματισμού ή ασθενείας του, δεν δύναται να μετάσχει σε αγώνα της ομάδας του πριν από την παρέλευση οκτώ (8) ημερών από τον αγώνα της Εθνικής ομάδας στον οποίο δεν συμμετείχε για την πιο πάνω αιτία, χωρίς να υπολογίζεται η ημέρα του αγώνα της Εθνικής. Η απαγόρευση αυτή δεν υφίσταται αν ο τραυματισμός του επήλθε στην προπόνηση, σε αγώνα ή σε άλλη υποχρέωση της Εθνικής ομάδας και διαγνώσθηκε από τον γιατρό της Εθνικής ομάδος. Σε περίπτωση ανάκλησης της κλήσης ποδοσφαιριστή από την ΕΠΟ, σημειώνεται από την ΕΠΟ ο λόγος ανάκλησης στο σχετικό έγγραφο. Εάν αυτός δεν αναγράφεται, θεωρείται ότι η ανάκληση έγινε λόγω τραυματισμού του επήλθε στην προπόνηση, σε αγώνα ή σε άλλη υποχρέωση της

Εθνικής ομάδας και διαγνώσθηκε από τον γιατρό της Εθνικής ομάδος. Η τυχόν κατά παράβαση των ανωτέρω συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική και τιμωρείται με τις προβλεπόμενες στο άρθρο 23 ποινές κατόπιν καταγγελίας των εχόντων έννομο συμφέρον ομάδων από την πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας. Εξαιρούνται οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν με την ομάδα τους, λόγω τραυματισμού ή ασθένειας, σε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, αμέσως προηγούμενου από τον αγώνα της Εθνικής».

Προτείνεται, επίσης, να προστεθούν οι ακόλουθες προβλέψεις:

«1. Στην περίπτωση τραυματισμού ενός ποδοσφαιριστή είτε σε προπόνηση είτε σε αγώνα της εθνικής, η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να καλύψει τυχόν επιπλέον έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που απαιτούνται για την ανάρρωσή του (στο βαθμό που δεν καλύπτονται από τα ομαδικά ασφαλιστήρια των διοργανωτριών ή από τα επιμέρους ασφαλιστήρια των ΠΑΕ). Η θεραπεία/περίθαλψη θα γίνει στους ιατρούς, ιδιωτικά θεραπευτήρια κ.λπ. με τους οποίους συνεργάζεται η ομάδα ή η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία είναι ασφαλισμένος από την ομάδα.

2.Εάν ένας επαγγελματίας τραυματιστεί κατά την περίοδο της κλήσης του στην εθνική με τρόπο που να τον καθιστά προσωρινά ανίκανο να παράσχει τις υπηρεσίες του σε ΠΑΕ, η ΕΠΟ θα αποζημιώνει την εν λόγω ΠΑΕ στην οποία είναι εγγεγραμμένος για την απώλεια της αξίας των υπηρεσιών του κατά το σχετικό χρονικό διάστημα, πλην αν υπάρχει δικαίωμα σχετικής αποζημίωσης από τις υπερεθνικές ομοσπονδίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή στον Ολυμπιακό - "Κόβει" δύο παίκτες για τη νέα σεζόν ο Μαρτίνς - Άκυρη η μεγάλη επιστροφή!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags