Facebook Pixel Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεντ Ζερμέν: Έγραψε ιστορία η Σίτι – Πλήρωσε λάθη και απουσίες η Παρί (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-05-05 06:05:00

Έγραψε ιστορία η Σίτι – Πλήρωσε λάθη και απουσίες η Παρί (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έγραψε ιστορία η Σίτι – Πλήρωσε λάθη και απουσίες η Παρί (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες οι Πολίτες θα βρίσκονται στον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα διαχειρίστηκαν άψογα του πλεονέκτημα του πρώτου αγώνα και με μια δεύτερη νίκη περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους με φόντο την κούπα με τα… μεγάλα αυτιά

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεντ Ζερμέν: Ίσως να μιλάμε για την πιο ιστορική μέρα της γαλάζιας πλευράς του Μάντσεστερ, μιας και μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες οι Πολίτες βρίσκονται στον μεγάλο τελικό του Champions League στην ιστορίας τους. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να ολοκληρώσουν τη… δουλειά του Παρισιού και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο μιας και… ντούμπλαραν τις νίκες κερδίζοντας με 2-0 και στο "Etihad Stadium", με δύο γκολ του Μαχρέζ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ήθελαν ένα γρήγορο γκολ για να μπορέσουν να ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης, μιας και είχαν να ανατρέψουν το 1-2 του πρώτου αγώνα και μόλις στο 7' ο Κάιεπερς έδειξε πέναλτι σε χέρι το Ζιντσένκο. Η μπάλα, όμως, φανερά είχε χτυπήσει στον ώμο του Ουκρανού, και έτσι με τη βοήθεια του VAR ο Ολλανδός πήρε πίσω την απόφασή του. Στο 11' και λόγω ότι οι Γάλλοι πίεζαν ψηλά, οι "γαλάζιοι" κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ. Ο Έντερσον έδωσε την μπάλα απ’ το τέρμα του στον Ζιντσένκο που έφευγε πίσω απ’ τη σέντρα και με χώρο στα αριστερά. Αυτός γύρισε στον Ντε Μπρόινε, ο Βέλγος σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και ο Μαχρέζ πήρε το ριμπάουντ από πλάγια θέση για το 1-0, καθώς ο Κιμπεμπέ… κοιμήθηκε! Οι Γάλλοι είχαν δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσουν άμεσα, όταν ο Μαρκίνιος στο 17' πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Έντερσον, αλλά και δύο λεπτά μετά και αφού υπήρξε… πανικός στην άμυνα των Άγγλων ο Ντι Μαρία σούταρε με σχεδόν κενή εστία, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα μακριά από το κάθετο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν και τον χρόνο αντίπαλο και έψαχναν με οποιονδήποτε τρόπο το πως θα μπουν και πάλι στο παιχνίδι. Στο 55' ο Νεϊμάρ βγήκε στην κόντρα αλλά το σουτ που έκανε κόπηκε από τον Ζιντσένκο σε μια φάση που πανηγυρίστηκε από τους Άγγλους περισσότερο και από γκολ. Και κάπως έτσι οι παίκτες του Γκουαρντιόλα βρήκαν τον χώρο και έκαναν το 2-0 τελειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον αγώνα και την πρόκριση. Ο Φόντεν έπαιξε το ένα - δύο με τον Ντε Μπρόινε, ο 20χρονος σε θέση αριστερού εξτρέμ έκανε εξαιρετικό γύρισμα στον Μαχρέζ που απ’ το ύψος της μικρής περιοχής ανενόχλητος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό, αλλά και της ομάδας του, τέρμα.

Στο 69' οι Γάλλοι θα μείνουν με 10 παίκτες, μιας και μετά από υπόδειξη του Σιδηρόπουλου ο Ντι Μαρία θα αποβληθεί για εσκεμμένο πάτημα στον Φερναντίνιο. Στο 77' Ο Φόντεν θα… ισοφαρίσει τα δοκάρια, μιας και με το εξαιρετικό σουτ που επιχείρησε χτύπησε εκεί, χάνοντας την ευκαιρία για το 3-0. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση της αναμέτρησης μιας και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος χαρίζοντας στους Άγγλους μια ιστορική πρόκριση για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Π. Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίαζ, Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Γκιντογάν, Μπερνάντο Σίλβα (82’ Στέρλινγκ), Φόντεν (85’ Αγουέρο), Ντε Μπρόινε (82’ Γκάμπριελ Ζέσους), Μαχρέζ

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Μ. Ποτσετίνο): Νάβας, Φλορέντσι (75’ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό (83’ Μπάκερ), Παρέδες (75’ Ντανίλο), Ερέρα (62’ Ντράξλερ), Βεράτι, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Ικάρντι (62’ Μόιζε Κιν)  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags