Facebook Pixel Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός: Έβγαλε την αγγαρεία με... κουλούρια ο Ολυμπιακός - Εντυπωσίασαν οι πιτσιρικάδες (Vid)
| 2021-05-09 19:05:00

Έβγαλε την αγγαρεία με... κουλούρια στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός - Εντυπωσίασαν οι πιτσιρικάδες (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έβγαλε την αγγαρεία με... κουλούρια στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός - Εντυπωσίασαν οι πιτσιρικάδες (Vid)

Στο 0-0 έμειναν Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός, σε ένα ματς με λιγοστές ευκαιρίες, που θα ξεχαστεί γρήγορα. Κέρδος για την ομάδα του Μαρτίνς ήταν οι νεαροί που ο Πορτογάλος έριξε στα... βαθιά και τον δικαίωσαν με την απόδοσή τους.

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός: Αγγαρεία θύμισε η αναμέτρηση της Τρίπολης, καθώς Αστέρας και Ολυμπιακός παρουσίασαν φτωτό θέαμα και "κόλλησαν" στο 0-0.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και είχαν δοκάρι με τον Ανδρούτσο, αλλά στο δεύτερο έδειξαν ότι περισσότερο έκαναν συντήρηση δυνάμεων με ορίζοντα τον τελικό Κυπέλλου (22/5) κόντρα στον ΠΑΟΚ, παρά έπαιξαν για τη νίκη.

Πάντως, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει λόγους να χαμογελάει, κυρίως για την παρουσία των νεαρών παικτών που παρέταξε στην αρχική ενδεκάδα. Ο 16χρονος Καλογερόπουλος έπαιξε για 62 λεπτά και τα πήγε εξαιρετικά με αντίπαλο τον Μπαράλες, ενώ ο Σουρλής έβγαλε δεύτερο συνεχόμενο 90λεπτο και ήταν θετικότατος. Ο Τζολάκης ξεκίνησε βασικός στο τέρμα για δεύτερο σερί παιχνίδι και δεν δέχθηκε γκολ, με τον Μαρτίνς να τον βγάζει αλλαγή στο 83' προκειμένου να κάνει ντεμπούτο ο επίσης νεαρός Καραργύρης.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Παπαδόπουλος, με τους Γκαρθία, Καστάνιο, Χριστόπουλο και Άλβαρες στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Βαλιέντε και Μουνάφο ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Αλί Μπαμπά, Ρεγκίς και Γκόμες να κινούνται πίσω από τον σέντερ φορ, Μπαράλες.

Με σχηματικός 4-3-3 κατέβασε ο Πέδρο Μαρτίνς τον Ολυμπιακός. Κάτω από δοκάρια κάθισε ο Τζολάκης, ενώ ο 16χρονος Καλογερόπουλος πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Παπασταθόπουλο, με δεξί μπακ τον Ανδρούτσο και αριστερό τον Χολέμπας. Μπουχαλάκης, Καμαρά και Σουρλής συνέθεσαν την τριάδα του άξονα, ενώ οι Μπρούμα και Βρουσάι πλαισίωσαν τον Χασάν στην επίθεση.

Το ματς

Χαμηλός ήταν ο ρυθμός του αγώνα καθ΄ όλα τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία και να δημιουργεί όλες τις καλές στιγμές του πρώτου 45λέπτου, δίχως πάντως να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του. Στο 6' ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε απευθείας φάουλ και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 17' ο Ανδρούτος σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο δεξιός μπακ των Πειραιωτών βρέθηκε στη μικρή περιοχή του Αστέρα έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Βρουσάι, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, παρά το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος ήταν εξουδετερωμένος! Σημαντική ευκαιρία απώλεσε και ο Χασάν στο 42', στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας.

Από την πλευρά του ο Αστέρας είχε ως στρατηγική να απειλήσει βγαίνοντας μα ταχύτητα στην κόντρα επίθεσης. Ωστόσο, κάθε φορά που οι παίκτες του είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ, τα χαλούσαν στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα να μην φτιάξουν κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία για γκολ στο πρώτο μέρος.

Η νωχελική εικόνα του Ολυμπιακού στο πειθετικό κομμάτι ανάγκασε τον Πέδρο Μαρτίνς να προχωρήσει σε τριπλή αλλαγή στο ημίχρονο. Βαλμπουενά, Μασούρας και Ελ Αραμπί πέρασαν στο ματς, με τους Μπρούμα, Βρουσάι και Καμαρά να αποχωρούν. Οι αλλαγές βοήθησαν τον Ολυμπιακό να γίνει πιο επιθετικός στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.  Στο 48' ο Χολέμπας έπιασε σκαστή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ τον Βαλμπουενά, ανάγκαζοντας τον Παπαδόπουλος σε δύσκολη απόκρουση.

Με την πάροδο του χρόνου, η επιθετική διάθεση των Ερυθρολεύκων άρχισε να κοπάζει, ενώ αντίθετα ο Αστέρας πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο και έγινε σαφώς πιο επικίνδυνος σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Οι Αρκάδες απείλησαν κυρίως με μακρινά σουτ, ωστόσο οι Γκόμες (53', 74') και Τζίμας (72') δεν βρήκαν στόχο.

Στο τελευταία κομμάτι του αγώνα, οι παίκτες έδειχαν απλώς να περιμένουν το σφύριγμα της λήξης και μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η αλλαγή τερματοφύλακα για τον Ολυμπιακό, με τον Καραργύρη να περνά στη θέση του Τζολάκη.

Οι συνθέσεις:

Αστέρα Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Άλβαρες, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Βαλιέντε (68’ Κανελλόπουλος), Μουνάφο (46’ Μπελόκ), Κρεσπί, Αλί Μπαμπά (68’ Τιλίκα), Γκόμες (74’ Ριέρα), Μπαράλες (46’ Τζίμας).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης (83’ Καραργύρης), Ανδρούτσος, Καλογερόπουλος (62’ Σεμέδο), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Σουρλής, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46’ Μασούρας), Βρουσάι (46’ Ελ Αραμπί), Μπρούμα (46’ Βαλμπουενά), Χασάν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags