Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η τεσσάρα στη Λεωφόρο ξύπνησε μνήμες - Όταν ο Ολυμπιακός έριξε έξι γκολ στην έδρα του ΠΑΟ!
| 2021-05-18 00:30:00

Η τεσσάρα στη Λεωφόρο ξύπνησε μνήμες - Όταν ο Ολυμπιακός έριξε έξι γκολ στην έδρα του ΠΑΟ! (Vid)

Sportdog Team
Η τεσσάρα στη Λεωφόρο ξύπνησε μνήμες - Όταν ο Ολυμπιακός έριξε έξι γκολ στην έδρα του ΠΑΟ! (Vid)

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρωτάθλημα με τον πλέον ιδανικό τρόπο, καθώς επικράτησε εκτός έδρας του αιώνιου αντιπάλου με 4-1. Μία νίκη που θα μείνει στην Ιστορία, καθώς δεν είναι πολλές οι φορές που οι «ερυθρόλευκοι» φεύγουν με το διπλό απέναντι στον Παναθηναϊκό έχοντας πετύχει περισσότερα από τέσσερα τέρματα. 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τα λεγόμενα «αιώνια ντέρπι» κλέβουν την παράσταση από την πρώτη ημέρα. Πιο συγκεκριμένα από την 1/6/1930 όταν και καταγράφηκε η πρώτη αναμέτρηση. Τότε που οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει με 8-2. 

Τα ντέρμπι αυτά χώριζαν την Αθήνα με τον Πειραιά και μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον. Στο πλέον ιστορικό ντέρμπι ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει τέσσερις μεγάλες νίκες στην έδρα του Παναθηναϊκού, εκτός της χθεσινής. Οι τρεις εκ των οποίων είχαν γίνει στο θεσμό του κυπέλλου και μάλιστα στην προημιτελική φάση.  

Στις 13-11-1932 ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε στον θεσμό του Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό. Το τελικό αποτέλεσμα παραμένει μέχρι και σήμερα η μεγαλύτερη νίκη των Πειραιωτών. Το τελικό 1-6 μιλάει από μόνο του. Το γκολ της τιμής για το «τριφύλλι» ειχε σημειώσει ο Σαχλίκης στο (28’). Για τους θριαμβευτές είχα σκοράρει οι: Β. Ανδριανόπουλος (16', 68', 88'),  Ράγγος (24'),  και Γ. Βάζος (69', 70'). 

Για τον θεσμό του Κυπέλλου στις 16-06-1963 ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-5 σε ένα χορταστικό παιχνίδι. Για τον Ολυμπιακό βρήκαν δίχτυα οι Σ. Παπάζογλου (11' πέν.), Γ. Σιδέρης (38', 55'),  Σ. Αγγελόπουλος (58' αυτ.) και Άρ. Παπάζογλου (83'). Οι «πράσινοι» αν και προηγήθηκαν δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη. Παναγιωτίδης (6'), Καμάρας (32' πέν.) και Τουμπέλης (52’),

Η πρώτη ευρεία νίκη του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα καταγράφηκε στις 05-12-1998 όταν και επικράτησε με 4-2. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 20 χάρη στα γκολ των Κ. Κωνσταντινίδη (29’) και Βαζέχα (32’), αλλά δεν ήταν αρκετά. Ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι χάρη στα τέρματα των Αλεξόπουλο (40’ αυτ.), Καραπιάλη (52', 90'+4') και Ανατολάκη (71’). 

Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι που έχουν καταγραφεί τόσα πολλά γκολ από τον Ολυμπιακό ήταν στις 21-03-2001 όταν οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με 1-4. Ένα παιχνίδι που έμεινε χαραγμένο για την αντίδραση των παικτών του Ολυμπιακού να δείξουν τις... φανέλες τους ως απάντηση στον πανηγυρισμό του Νίκου Λυμπερόπουλου.

Για τους Πειραιώτες είχαν σκοράρει οι Αλεξανδρής (6'), Λουτσιάνο (9'), Γεωργάτος (61' πέν.) και Τζιοβάνι (83'), ενώ για τον Παναθηναϊκό είχε σκοράρει ο Λυμπερόπουλος στο 43’. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags