Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα - Παίρνει… Σαλπιγγίδη ο Ολυμπιακός - Ούτε σεντ από τα 10 εκατ."
| 2021-05-20 20:12:00

"Θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα - Παίρνει… Σαλπιγγίδη ο Ολυμπιακός - Ούτε σεντ από τα 10 εκατ."

του Γιώργου Κτενά
"Θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα - Παίρνει… Σαλπιγγίδη ο Ολυμπιακός - Ούτε σεντ από τα 10 εκατ."

Ο παίκτης που θέλει ο Μαρτίνς και πώς θα χωρέσει στην αρχική 11αδα. Σούπερ ανάλυση στο Sportdog για όσα έκανε πέρυσι, τα χαρακτηριστικά του, τι θα προσφέρει στο γήπεδο και ποιο είναι το... όπλο του. "Είναι ένας παίκτης που έχει ταχύτητα και μπορεί πιστεύω ότι θα μπορούσε να παίξει και στα άκρα της επίθεσης".

Ολυμπιακός: Κοντά στη συμφωνία του με τους Πειραιώτες φαίνεται ότι βρίσκεται ο Βραζιλιάνος επιθετικός Τικίνιο Σοάρες, που είχε κοινή θητεία με τον Πέδρο Μαρτίνς στην Πορτογαλία, και το sportdog.gr επικοινώνησε με τον expert τού ασιατικού ποδοσφαίρου, Δημήτρη Σιώρη, για να μάθει περισσότερες πληροφορίες.

"Ούτε σεντ από τα 10 εκατ. στην Πόρτο - Ταχύτητα στις αντεπιθέσεις - Δεν έκανε τη διαφορά"

Δημήτρη, πώς ήταν η παρουσία τού Τικίνιο στο πρωτάθλημα της Κίνας τη φετινή αγωνιστική περίοδο;

"O Τικίνιο δεν αγωνίστηκε καθόλου φέτος. Η Τιαντζίν αντιμετώπισε τεράστια οικονομικά προβλήματα και κατέβηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι, καθώς όλοι οι παίκτες αποχώρησαν. Εκτιμώ ότι δεν έχει πάρει ούτε σεντ η Πόρτο από τα δέκα εκ. ευρώ που είχε συμφωνήσει με τους Κινέζους".

Ποια είναι τα αγωνιστικά στοιχεία του που ξεχώρισες;

"Η Τιαντζίν δεν ήταν ομάδα που έπαιζε ποδόσφαιρο κατοχής και χτυπούσε κυρίως με αντεπιθέσεις. Οπότε δεν βοήθησε για να δείξει πολλά στοιχεία, ωστόσο αν κρατάω κάτι είναι ότι είχε ταχύτητα για να φεύγει στις αντεπιθέσεις. Στην Τιαντζίν έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης. Στο πρωτάθλημα έμεινε "άσφαιρος" σε τέσσερις εμφανίσεις, αλλά στο Κύπελλο σκόραρε δύο τέρματα στον προημιτελικό με τη Γιατάι. Βέβαια δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και να την οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό".

"Χρόνος προσαρμογής - Θυμίζει Σαλπιγγίδη - Θα παίξει με Ελ Αραμπί"

Πιστεύεις ότι η θητεία του στο πρωτάθλημα εκεί και, μάλιστα, με ελάχιστα ματς μπορεί να έχει επηρεάσει την καριέρα του;

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι η Κίνα αποτελεί νεκροταφείο για τους ποδοσφαιριστές που πάνε εκεί, αλλά σίγουρα δεν ισχύει. Παράδειγμα ο Παουλίνιο πήρε τα πάνω του όταν αποφάσισε να πάει στην Γκουνγκζού, καθώς μέσα από εκεί πήγε αργότερα στην Μπαρτσελόνα και κέρδισε την επιστροφή του στην εθνική Βραζιλίας. Τρανό παράδειγμα και ο Καράσκο με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι λογικό να χρειαστεί χρόνο ο Τικίνιο για να προσαρμοστεί, καθώς εδώ και ένα χρόνο δεν έχει παίξει ούτε διψήφιο αριθμό αγώνων.

Ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του;

Είναι ένας παίκτης που έχει ταχύτητα και μπορεί πιστεύω ότι θα μπορούσε να παίξει και στα άκρα της επίθεσης. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι θυμίζει τον Σαλπιγγίδη, από την άποψη ότι μπορεί να παίξει και στην κορυφή της επίθεσης αλλά και στα άκρα".

Αν τελικά έρθει στον Ολυμπιακό, με ποιον ταιριάζει στην 11άδα του Ολυμπιακού; Μπορεί να εκτοπίσει τον Αραμπί στα πλάγια για να παίξει στην κορυφή;

Είναι τόσο χαμηλό το επίπεδο στο πρωτάθλημα μας που εκτιμώ ότι θα κάνει τη διαφορά. Θα ταίριαζε να παίξει μπροστά μαζί με τον Ελ Αραμπί, καθώς στην Τιαντζίν έπαιζε με σύστημα 4-4-2. Πιστεύω ότι και ο ίδιος του μπορεί να παίξει στα άκρα και στην κορυφή μόνος του ο Ελ Αραμπί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τόσα εκατομμύρια ζητάει για Φορτούνη - Επαφή Μέντες με Μαρινάκη - Αυτό ειναι το "χρυσό" συμβόλαιο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags