Facebook Pixel Primera Division: Πρωταθλήτρια με ανατροπή η Ατλέτικο - "Χρυσός" σκόρερ ο Σουάρες (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-05-22 20:55:00

Πρωταθλήτρια με ανατροπή η Ατλέτικο - "Χρυσός" σκόρερ ο Σουάρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Πρωταθλήτρια με ανατροπή η Ατλέτικο - "Χρυσός" σκόρερ ο Σουάρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι "ροχιμππλάνκος" μπορεί να τα... χρειάστηκαν όμως γύρισαν τον αγώνα με την Βαγιαδολίδ που προηγήθηκε και κατέκτησαν το 11ο πρωτάθλημα Ισπανίας της ιστορίας τους. Την ίδια στιγμή οι Μαδριλένοι μπορεί να κέρδισαν την Βιγιαρεάλ όμως δεν μπόρεσαν να είναι αυτοί που πανηγύρισαν τον τίτλο στο τέλος

Primera Division: Πρωταθλήτρια Ισπανίας για 11η φορά στην ιστορία της είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι "ροχιμπλάνκος" αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με την Βαγιαδολιδ κατάφεραν και έφτασαν στο 1-2 σκορ που τους χάρισε τον τίτλο. Την ίδια στιγμή η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να κέρδισε με ανατροπή, όμως δεν μπόρεσε να είναι αυτή που θα πάρει τον τίτλο.

Στον αγώνα του Βαγιαδολίδ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 18' με τον Όσκαρ Πλάνο, όμως ο Καράσκο στο 57', αρχικά, και ο σούπερ σταρ της φετινής Ατελέτικο, Λουίς Σουάρες στο 67 "υπέγραψαν" τη νίκη και το πρωτάθλημα για την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε. Παράλληλα η Ρεάλ Μαδρίτης ήξερε ότι θέλει μόνο νίκη στον αγώνα με την Βιγιαρεάλ και καλύτερο αποτέλεσμα από τους "ροχιμπλάνκος" για να πάρουν τον τίτλο, όμως οι φιλοξενούμενοι τους... πάγωσαν στο 20' με γκολ του Πίνο. Οι παίκτες του Ζιντνάν ενώ είχαν πολλές ευκαιρίες και ακυρωμένο τέρμα του Μπενζεμά στο 58'  κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 87' με τον Γάλλο και να κάνουν το 2-1 στο 90+2' με τον Μόντριτς, όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν τον τίτλο.

Την πρόκριση στο επόμενο Europa League πήραν Σοσιεδάδ και Μπέτις που κέρδισαν Οσασούνα και Θέλτα με 0-1 και 2-3 αντίστοιχα. Η ομάδα μάλιστα της Σεβίλλης κατάφερε και έφτασε στη νίκη ενώ στο 49' ήταν με 2-0 πίσω στο σκορ. Για τους γηπεδούχους αρχικά έκανε το 1-0 με πέναλτι o Άσπας, όμως στο 53' ο Ιγκλέσιας μείωσε για τους "πράσινους", ενώ Φεκίρ στο 69' και Ρουίζ στο 73' ολοκλήρωσαν την επική ανατροπή. 

Στην "μάχη" της παραμονής νικήτρια ήταν η Έλτσε που γκολ των Μπογιέ στο 28' και Γκούτι στο 73' κέρδισε με 2-0 την Ατλετίκ Μπίλμπαο, την ίδια ώρα που η Ουέσκα, του Δημήτρη Σιόβα, έμενε στο 0-0 με την Βαλένθια εντός έδρας και έπαιρνε την άγουσα για την Segunda Division.

Τέλος σε έναν αγώνα χωρίς βαθμολογικό κίνητρο η Μπαρτσελόνα κατάφερε και πέρασε από την έδρα της Εϊμπάρ με 0-1 με τον Γκριεζμάν να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ με ψαλιδάκι στο 81'.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Primera Division:

Λεβάντε - Καντίθ 2-2
Έλτσε - Ατλετίκ Μπιλμπάο 2-0
Θέλτα - Μπέτις 2-3
Οσασούνα - Σοσιεδάδ 0-1
Ουέσκα - Βαλένθια 0-0
Βαγιαδολίδ - Ατελέτικο Μαδρίτης 1-2
Ρεάλ Μαδρίτης - Βιγιαρεάλ 2-1
Εϊμπάρ - Μπαρτσελόνα 0-1



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags