Facebook Pixel Premier League: Στο Champions League Λίβερπουλ και Τσέλσι - Πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός, πάει β’ προκριματικό! (vids)
Ποδόσφαιρο
| 2021-05-23 20:02:00

Στο Champions League Λίβερπουλ και Τσέλσι - Πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός, πάει β’ προκριματικό! (vids)

Sportdog Team
Στο Champions League Λίβερπουλ και Τσέλσι - Πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός, πάει β’ προκριματικό! (vids)

Από τον β' προκριματικό του Champions League θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του ο Ολυμπιακός, καθώς η Τσέλσι ναι μεν ηττήθηκε από την Άστον Βίλα, τερμάτισε τέταρτη δε, ευνοώντας τους Ερυθρόλευκους. Στην τρίτη θέση η Λίβερπουλ, "αυτοκτόνησε" η Λέστερ. "Πεντάρα" με Αγουέρο η πρωταθλήτρια Σίτι.

Premier League: Μεγάλες συγκινήσεις πρόσφερε η τελευταία αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος, που έγινε και πάλι με την παρουσία κόσμου στις εξέδρες των γηπέδων. Λίβερπουλ και Τσέλσι εξασφάλισαν την τετράδα και την έξοδο στο Champions League, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει, αφού ήθελε τους "μπλε" στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για να ξεκινήσει από τον β' προκριματικό και όχι από τον α'.

Ξεκινώντας από το "Άνφιλντ", λοιπόν, η Λίβερπουλ ήθελε τη νίκη για να μην την νοιάζουν τα άλλα αποτελέσματα και τα κατάφερε σχετικά εύκολα. Με δύο γκολ του Μανέ στο 36' και στο 74' επικράτησε της Κρίσταλ Πάλας με 2-0 και τερμάτισε στην τρίτη θέση με 69 βαθμούς, αφήνοντας τέταρτη την Τσέλσι.

Η τελευταία είδε τον... Χάρο με τα μάτια της, καθώς ηττήθηκε με 2-1 από την αδιάφορη Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ, όμως είδε την Λέστερ να "αυτοκτοντεί" με την Τότεναμ και να διατηρεί την ομάδα του Τόμας Τούχελ στην τέταρτη θέση, που οδηγεί στο Champions League. Μια θέση που ευνοεί και τον Ολυμπιακό, βάζοντάς τον στον β' προκριματικό από τη νέα σεζόν.

Πηγαίνοντας στο Λέστερ, οι "αλεπούδες" έβγαλαν τα μάτια τους, βλέποντας την Τότεναμ να ανατρέπει το 2-1 που είχε διαμορφώσει με δύο πέναλτι ο Τζέιμι Βάρντι και να κερδίζει με το εμφατικό 2-4 με δύο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ στο τέλος, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση που οδηγεί στο Europa League, όπου θα βρεθεί και η έκτη Γουέστ Χαμ.

Την έβδομη θέση που οδηγεί στο νεοσύστατο Κόνφερενς Λιγκ κατέκτησε η Τότεναμ με τη νίκη στο Λέστερ, αφήνοντας εκτός Ευρώπης την Άρσεναλ, παρά τη νίκη των Κανονιέρηδων επί της Μπράιτον με 2-0. Με νίκη έκλεισε το πρωτάθλημα και η εντυπωσιακή Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα, 3-1 την Γουέστ Μπρόμιτς, τερματίζοντας ένατη την πρώτη χρονιά μετά τον προβιβασμό της από την Τσάμπιονσιπ.

Τέλος, η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι έκανε πάρτι με την Έβερτον διαλύοντάς την με 5-0, με το πρόσωπο του αγώνα να είναι ο Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος στο "αντίο" του στους Πολίτες πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ στο 71' και στο 76'.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 38ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Κυριακή 23 Μαΐου

Άρσεναλ - Μπράιτον 2-0 (49' 60' Πεπέ)

Άστον Βίλα - Τσέλσι 2-1 (43' Τραορέ, 52' Ελ-Γκάζι / 70' Τσίλγουελ)

Φούλαμ - Νιούκαστλ 0-2 (23' Γουίλοκ, 88' Σαρ)

Λιντς - Γουέστ Μπρομ 3-1 (17' Ροντρίγκο, 42' Φίλιπς, 79' πεν. Μπάμφορντ / 90' Ρόμπσον-Κάνου)

Λέστερ - Τότεναμ 2-4 (18' πεν. 52' πεν. Βάρντι / 41' Κέιν, 76' αυτ. Σμάιχελ, 87' 90+6 Μπέιλ)

Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας 2-0 (36' 74' Μανέ)

Μάντσεστερ Σίτι - Έβερτον 5-0 (11' Ντε Μπράινε, 14' Ζεσούς, 53' Φόντεν, 71' 76' Αγκουέρο)

Σέφιλντ - Μπέρνλι 1-0 (24' ΜακΓκόλντρικ)

Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον 3-0 (30' 33' Φορνάλς, 86' Ράις)

Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (39' Σεμέδο / 13' Ελανγκά, 45+4' πεν. Μάτα)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags