Facebook Pixel Sportdog.gr | Έπος στη Γαλλία - Η Λιλ "ξέρανε" την Παρί των δισεκατομμυρίων και σήκωσε το πρωτάθλημα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-05-23 23:56:00

Έπος στη Γαλλία - Η Λιλ "ξέρανε" την Παρί των δισεκατομμυρίων και σήκωσε το πρωτάθλημα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έπος στη Γαλλία - Η Λιλ "ξέρανε" την Παρί των δισεκατομμυρίων και σήκωσε το πρωτάθλημα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι "Λιλουά" πήραν τη νίκη με 2-1 επί της Ανζέ στην τελευταία αγωνιστική της Ligue 1 και κατέκτησαν με παλικαρίσιο τρόπο τον τίτλο, αφήνοντας στη 2η θέση τον... γαλαξία αστέρων της Παρί Σεν Ζερμέν!

Ligue 1: Όσο κι αν τα μπάτζετ έχουν ξεφύγει, ανοίγοντας την ψαλίδα μεταξύ της ελίτ και των... μικρομεσαίων, το ποδόσφαιρο πάντα βρίσκει τον τρόπο να αναδεικνύει ιστορίες όπου ο Δαυίδ θριάμβευσε κόντρα στον Γολιάθ.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στη φετινή Ligue 1, με τη Λιλ να πηγαίνει κόντρα σε κάθε προγνωστικό και να κατακτά το πρωτάθλημα, κάνοντας ζημιά στην... αυτοκρατορία της νεόπλουτης Παρί Σεν Ζερμέν του Νεϊμάρ και του Εμπαπέ!

Οι "Λιλουά" έφυγαν με νίκη (2-1) από την έδρα της Ανζέ στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής και τερμάτισαν έναν βαθμό πάνω από την Παρί Σεν Ζερμέν, η νίκη της οποία με 2-0 κόντρα στη Μπρεστ δεν είχε αντίκρισμα.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της Λιλ τη φετινή σεζόν, ο Καναδός Ντέιβιντ, άνοιξε το σκορ για τη Λιλ, με τον απόλυτο ηγέτη αυτής της ομάδας, τον 35χρονο Μπουράκ Γιλμάζ που έκανε καταπληκτική χρονιά, να γράφειτο 2-0 με πέναλτι και να "σφραγίζει" τον παλικαρίσιο τίτλο που κατέκτησε η Λιλ, αφού το μόνο που κατάφερε η Ανζέ ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις.

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags