Facebook Pixel Sportdog.gr | Berwick Rangers: Η εκδίκηση των «μικρών»
| 2021-05-29 06:35:00

Berwick Rangers: Η εκδίκηση των «μικρών»

Sportdog Team
Berwick Rangers: Η εκδίκηση των «μικρών»

Όπως και σε αρκετές άλλες χώρες του πλανήτη, έτσι και στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, τα πρωταθλήματα των χωρών «φιλοξενούν» στις κατηγορίες τους ομάδες που εδρεύουν σε γειτονικά κράτη. Ωστόσο, υπάρχουν και αγγλικές ομάδες που αντί να συμμετάσχουν στις κατηγορίες του ισχυρότερου πρωταθλήματος της περιοχής, έχουν «μεταναστεύσει» σε αυτές των γειτονικών χωρών. Μια από τις ομάδες αυτές είναι και η Berwick Rangers, η οποία εδρεύει στο Μπέργουικ-απόν-Τουίντ κι αγωνίζεται στην Σκωτία!

Το Μπέργουικ-απόν-Τουίντ είναι μια πόλη σχεδόν 12,000 κατοίκων, η οποία είναι, εκτός των άλλων, γνωστή και για το ότι είναι η βορειότερη πόλη της Αγγλίας. Για την ακρίβεια βρίσκεται μόλις τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Σκωτία. Το γεγονός αυτό έχει επηρεάσει τον τοπικό πληθυσμό, αφού νιώθουν εξίσου «κοντά» και με τους Άγγλους και με τους Σκωτσέζους και θεωρούν τους εαυτούς τους κάτι ενδιάμεσο. Για αυτό μίλησε και η δήμαρχος της πόλης, Anne Forbes, στα πλαίσια μιας συνέντευξης που έδωσε τον Μάρτιο του 2020 στο BBC Scotland και αφορούσε την τοπική ομάδα. «Δεν είμαστε ούτε Άγγλοι, ούτε Σκωτσέζοι. Είμαστε απλά Μπέργουικερς».

Φυσικά μια τόσο ιδιαίτερη πόλη δεν γινόταν να απέχει από το ποδόσφαιρο. Την εκπροσώπηση του Μπέργουικ-απόν-Τουίντ έχει αναλάβει η Berwick Rangers, η οποία δεν θα μπορούσε παρά να είναι και αυτή όσο ιδιαίτερη όσο και η πόλη στην οποία εδρεύει. Έτσι, ενώ οι «Borderers» εδρεύουν πρακτικά στην Αγγλία, είναι η μόνη ομάδα της χώρας που αγωνίζεται στις κατηγορίες του σκωτσέζικου πρωταθλήματος και η μόνη μη-σκωτσέζικη ομάδα, που αγωνιζόταν στις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας μέχρι το 2019, όπου ύστερα από μια πολύ κακή σεζόν, κατέληξε να τερματίζει τελευταία και υποβιβάστηκε στη Lowland Football League, δηλαδή την πέμπτη κατηγορία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Sportdog.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags