Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Καυτές" ατάκες Σαββίδη - Το ξεκαθάρισε στον Λουτσέσκου - "Θέλω το πρωτάθλημα και..."
| 2021-05-29 22:02:00

"Καυτές" ατάκες Σαββίδη - Το ξεκαθάρισε στον Λουτσέσκου - "Θέλω το πρωτάθλημα και..."

Sportdog Team
"Καυτές" ατάκες Σαββίδη - Το ξεκαθάρισε στον Λουτσέσκου - "Θέλω το πρωτάθλημα και..."

Ξεκάθαρος ο Ιβάν Σαββίδης σε επικοινωνία που είχε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου για τους στόχους του Δικεφάλου τη νέα σεζόν. Πότε έρχεται Θεσσαλονίκη ο Ρουμάνος και το πλάνο του για το νέο ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Στις αλλεπάλληλες επαφές που είχε ο Ιβάν Σαββίδης με τον Ράζβαν Λουτσέσκου πριν από την οριστικοποίηση της συμφωνίας των δύο πλευρών για το τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, που τελικώς υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες στο Βουκουρέστι, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε απόλυτος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Metrosport, ο Ιβάν Σαββίδης ήταν απαιτητικός. Ζήτησε από τον Ρουμάνο τεχνικό να κάνει ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου να κατακτήσει το Πρωτάθλημα με τον Δικέφαλο τη νέα αγωνιστική περίοδο, προκειμένου να επαναφέρει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, εκεί όπου αξίζει να βρίσκεται. Ο Λουτσέσκου από την πλευρά του, τόνισε, πως ο βασικός του στόχος, είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Και αυτός από μόνος του, αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για να εργαστεί στον Δικέφαλο. Παράλληλα ο Σαββίδης τόνισε στον Ρουμάνο τεχνικό, πως θέλει να οδηγήσει την ομάδα σε υψηλότερα «σκαλοπάτια» στην Ευρώπη. Επιθυμεί δηλαδή, να πραγματοποιήσει ο Δικέφαλος μία ευρωπαϊκή πορεία που θα του δώσει την δυνατότητα να διακριθεί στο Κόνφερενς Λιγκ (όχι μόνο να είναι παρών στους ομίλους αλλά και να προχωρήσει σε βάθος) και θα του προσθέσει πολλούς πόντους στο ranking της UEFA. Αυτονόητο είναι πως ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει και το Κύπελλο τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπως κάνει με πολύ μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει κερδίσει τέσσερα τρόπαια σε ισάριθμους τελικούς στους οποίους συμμετείχε.

Η συζήτηση των δύο ανδρών ήταν αποκαλυπτική, επικεντρώθηκε στους μεγάλους στόχους που έχει μπροστά του ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Σαββίδης τόνισε στον Λουτσέσκου, πως ο οργανισμός, θα του παρέχει όλα τα εχέγγυα για να διεκδικήσει με αξιώσεις τους στόχους του. Ο Σαββίδης άλλωστε και στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που έγινε τις προάλλες, παρουσία του Γκαρσία, εκτός από την αναγνώριση για την κατάκτηση του Κυπέλλου, είπε μία φράση που μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τους συνομιλητές του: «Η δεύτερη θέση είναι αποτυχία, ο ΠΑΟΚ πρέπει πάντα να διεκδικεί το Πρωτάθλημα».

Οι επαφές των δύο ανδρών θα γίνονται απευθείας, καθώς είναι πολύ σημαντικό, να διατηρηθεί αυτή η επικοινωνία σε υψηλό επίπεδο, για να λύνονται όλα τα θέματα που προκύπτουν, άμεσα και ουσιαστικά. Ο Λουτσέσκου αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τετάρτη 2 Ιουνίου, ενώ ο Σαββίδης, σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες, θα έρθει το αργότερο έως το τέλος του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιουνίου.

«Στήριγμα η παλιά φρουρά»

Ο Λουτσέσκου έχει ηδη αρχίσει τις επαφές με τους ανθρώπους που ήδη γνωρίζει και με τους οποίους έχει συνεργαστεί στην ομάδα. Ο Ρουμάνος δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες, αρκετά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που βρίσκονται στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και του ευχήθηκαν καλό νέο ξεκίνημα. Παράλληλα θα στηριχθεί, σε πρώτη φάση, σε παίκτες της επονομαζόμενης παλιάς φρουράς. Παίκτες με προσωπικότητα, όπως οι Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Πασχαλάκης, θα τον βοηθήσουν να εισπράξει καλύτερα τα μηνύματα για την ομάδα που θα δημιουργήσει. Υπάρχουν και άλλοι βέβαια που γνωρίζει και εμπιστεύεται, όπως ο Ζίβκοβιτς, ο Σφιντέρσκι, αλλά και οι εκπρόσωποι της διοίκησης με τους οποίους συνεργάστηκε αρμονικά. Θέλει να έχει το απόλυτο «κουμάντο» στα αποδυτήρια με τους παίκτες και σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι σχέσεις που θα διαμορφωθούν.

Το στοίχημα για τον Λουτσέσκου, παράλληλα με τις κινήσεις που θα γίνουν, είναι να αξιοποιήσει παίκτες που ήταν παραγκωνισμένοι τη φετινή σεζόν. Ενας από αυτούς, είναι ο Μπίσεσβαρ που έχει συμβόλαιο σε ισχύ, έως το καλοκαίρι του 2022. Επιστρέφει από τον δανεισμό του και εφόσον κρίνει ο Λουτσέσκου ότι μπορεί να προσφέρει, τότε σίγουρα θα του δώσει την ευκαιρία. Όλα όμως θα γίνουν στην ώρα τους. Ο Λουτσέσκου, είχε αποδείξει από την προηγούμενη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, πως είναι «μέτρ» της ψυχολογίας και μπορεί να αλλάξει την εικόνα ενός παίκτη, προς το καλύτερο. Όπως είχαμε αναφέρει και στο αναλυτικό ρεπορτάζ της «Μ», ο στόχος του, είναι να αξιολογήσει σωστά, όλους τους παίκτες που έχει αυτή την στιγμή η ομάδα. Και παράλληλα με τις κινήσεις που θα γίνουν, να παρουσιάσει ένα σύνολο ανταγωνιστικό, ικανό για την πρόκριση (σε πρώτη φάση) στους ομίλους της νεοσύστατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης και εν συνεχεία να πραγματοποιήσει μία αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία. Παράλληλα η στόχευση θα επικεντρωθεί στην διεκδίκηση και κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με μεθοδικότητα θα προχωρήσει ο ΠΑΟΚ και για την ενίσχυση της ομάδας, αφού θα γίνουν τουλάχιστον πέντε – έξι κινήσεις πρώτης γραμμής.

ΠΗΓΗ: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags