Facebook Pixel Βέλγιο - Ελλάδα: Δείγμα... θετικό για Nations League - Έμεινε "όρθια" στο Βέλγιο η Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-03 23:37:00

Δείγμα... θετικό για Μουντιάλ - Έμεινε "όρθια" στο Βέλγιο η Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Δείγμα... θετικό για Μουντιάλ - Έμεινε "όρθια" στο Βέλγιο η Ελλάδα  (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείχνοντας αρκετά πιο... σφιχτή αμυντικά και παρά τα ατομικά λάθη η Εθνική μας ομάδα κατάφερε και πήρε το 1-1 από το Βέλγιο στο "Κίνγκ Μποντουίν" των Βρυξελλών, δείχνοντας για ακόμα μια φορά ότι απέναντι σε ομάδες πιο ποιοτικές βρήκε ξανά τον τρόπο να μην χάνει και να τους δημιουργεί προβλήματα.

Βέλγιο - Ελλάδα: Μπορεί να μην έπαιξε κάποιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, όμως η Εθνική μας κατάφερε και πήρε την ισοπαλία από το Βέλγιο με 1-1, με τέρματα των Αζάρ και του Τζαβέλλα, δείχνοντας σαφή βελτίωση κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς μας έκαναν αρκετά ατομικά λάθη.

Τα πράγματα ίσως να μπορούσαν να είναι και καλύτερα μεσοεπιθετικά, αν δεν βρισκόταν ο Γιαννούλης στη θέση των εξτρέμ, όμως και πάλι η "γαλανόλευκη" έδειξε ότι απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους έχει βρει και πάλι τον… τρόπο να τους τρομάζει.

Από την άλλη οι "κόκκινοι διάβολοι" δεν έδειξαν τα αναμενόμενα, καθώς η άμυνά τους είχε αρκετά προβλήματα, και δεν έδειξε ομάδα που μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω στο επερχόμενο Euro.

Το ματς:

Η Εθνική μας ξεκίνησε αρκετά καλά την αναμέτρηση και μάλιστα μόλις στο 3', μετά από λάθος των Βέλγων, ο Μασούρας βγήκε απέναντι στον Μινιολέ, όμως ο έμπειρος τερματοφύλακας τον νίκησε, ενώ στο 10' ο παίκτης του Ολυμπιακού βγήκε από πλάγια θέση, ο Μπακασέτας σούταρε με την μια, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ της Μπριζ του είπε όχι. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα όταν ο Μενιέ έκανε συρτή σέντρα από τα δεξιά με τον Λουκάκου να πλασάρει εξ επαφής, όμως ο Βλαχοδήμος θα αποκρούσει εξαιρετικά κρατώντας το μηδέν.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" αύξησαν την πίεσή τους, όμως το γκολ θα έρθει από λάθος της ελληνικής άμυνας. Μετά από πλάγιο του Τσιμίκα ο Παυλίδης θα κάνει κακή πάσα, ο Αζάρ θα παίξει το ένα–δύο με τον Καράσκο και θα κάνει το 1-0. Οι Βέλγοι θα συνεχίσουν να ανεβάζουν ρυθμό και στο 23' μετά από κόρνερ ο Αλντερβάιρελντ θα σουτάρει, όμως ο Βλαχοδήμος θα μπλοκάρει. Η Εθνική μας προσπάθησε να ισορροπήσει την αναμέτρηση μετά το μισάωρο και φάνηκε να βάζει μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι της, όμως και πάλι χωρίς να δημιουργεί φάσεις. Αντίθετα οι γηπεδούχοι στο 36' έφτασαν μια ανάσα από το 2-0, όταν ο Ντοκού έκανε γύρισμα από τα δεξιά, όμως το σουτ του Αζάρ δεν βρήκε στόχο και έτσι έμεινε το 1-0.

Οι διεθνείς μας στο δεύτερο μέρος μπήκαν με διάθεση να μην μείνουν παθητικοί, όπως στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου, όμως και πάλι η πίεση που ασκούσαν στο κέντρο οι Βέλγοι, αλλά και η έλλειψη καθαρού μεσοεπιθετικού δεν την βοήθαγαν να απειλήσουν την εστία του Μινιολέ. Στο 54' οι παίκτες του Μαρτίνεθ θα σκοράρουν με τον Μπατσουαγί, όμως το γκολ θα ακυρωθεί ως οφσάιντ, καθώς ο Βέλγος επιθετικός ήταν ακάλυπτος. Όσο περνούσε η ώρα η Εθνική μας έμενε και πάλι πίσω, δίνοντας έτσι χώρο στους γηπεδούχους να… κατασκηνώσουν γύρω από την περιοχή του Βλαχοδήμου. Στο 61' μετά από ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας του Μπουχαλάκη, ο Μασούρας σούταρε με την μια όμως και πάλι ο γκολκίπερ του Βελγίου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 65' οι διεθνείς μας θα καταφέρουν να φέρουν τον αγώνα στα… ίσια. Μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Μπακασέτας, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά – ψαράκι, με την μπάλα να χτυπάει στο κάθετο δοκάρι του Μινιολέ, όμως ο Τζαβέλλας πήρα το… ριμπάουντ και έκανε το 1-1. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν να σοκάρονται από την ισοφάριση των διεθνών μας και η Εθνική μας βρήκε την ευκαιρία να ισορροπήσει την αναμέτρηση. Μάλιστα σε αντεπιθέσεις, όπως αυτή του 76', ο Πέλκας θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερο κίνδυνο, όμως η λάθος τελική προσπάθεια δεν έδωσε την ευκαιρία στην Εθνική μας.

Η αναμέτρηση στο τελευταίο μέρος της είχε χάσει πλήρως τον ρυθμό της, κυρίως των αρκετών αλλαγών και από τις δύο πλευρές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες με το 1-1 να παραμένει ως το τελικό σφύριγμα, δίνοντας στην Εθνική μας την δυνατότητα να πάρει ένα μεγάλο, από ψυχολογικής άποψης, αποτέλεσμα απέναντι στη νούμερο ένα ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA.

Σκόρερ: 20' Τ. Αζάρ – 65' Τζαβέλλας

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Μινιολέ (90' Σελς), Αλντερβάιρελντ (81' Τίλεμανς), Ντεναγιέ, Μπογιατά, Μενιέ, Ντεντόνκερ, Πρατ, Τ. Αζάρ (74' Τσαντλί), Ντοκού (46' Μέρτενς), Λουκάκου (46' Μπατσουαγί), Καράσκο (74' Τροσάρντ).

Ελλάδα (Τζον Φαν΄τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Κ. Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας (80' Σάλιακας), Τσιμίκας (60' Κούτρης),  Μπουχαλάκης (69' Ζέκα), Γαλανόπουλος (69' Σιώπης), Γιαννούλης, Μπακασέτας (80' Μάνταλος), Μασούρας, Παυλίδης (60' Πέλκας)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags