Facebook Pixel Ιστορική μέρα για τη Λίβερπουλ και τους οπαδούς της - Δικαιώθηκαν τα θύματα και οι επιζώντες του Χίλσμπορο
Ποδόσφαιρο
| 2021-06-04 19:56:00

Ιστορική μέρα για Λίβερπουλ και τους οπαδούς της - Δικαιώθηκαν τα θύματα και οι επιζώντες του Χίλσμπορο

Sportdog Team
Ιστορική μέρα για Λίβερπουλ και τους οπαδούς της - Δικαιώθηκαν τα θύματα και οι επιζώντες του Χίλσμπορο

Μια από τις πιο "μαύρες" σελίδες των Κόκκινων είναι η τραγωδία που έγινε στις 15 Απριλίου 1989 όταν 96 φίλοι της ομάδας σκοτώθηκαν και 766 τραυματίστηκαν στο γήπεδο της Σέφιλντ για τα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας

Λίβερπουλ: Η 4η Ιουνίου θα είναι για πάντα μια ιστορική ημέρα για τους Κόκκινους. Συγκεκριμένα η Αστυνομική των West Midlands και South Yorkshire συμφώνησε να καταβληθεί αποζημίωση σε 601 επιζώντες και συγγενείς θυμάτων που είχαν προσφύγει νομικά εναντίον τους, ζητώντας να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψη τους, ψευδώς είχαν καταθέσει οι αστυνομικές αρχές μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο. 

Συγκεκριμένα μετά το συμβάν στον ημιτελικό του κυπέλλου Αγγλίας στις 15/4/89 οι αστυνομία απέδιδε τα αίτια της τραγωδίας σε χουλιγκανισμό και σε μεθυσμένους οπαδούς των Κόκκινων που λόγω των επεισοδίων που ετοίμαζαν προκάλεσαν την κατάρρευση της εξέδρας που βρίσκονταν.  Ο δικαστικός αγώνας είχε ξεκινήσει το 2015 με τις δύο πλευρές να έρχονται σε συμβιβασμό τον προηγούμενο Απρίλιο, όμως η απόφαση δεν μπορούσε να ανακοινωθεί αν δεν τελείωνε η δίκη των τόναλντ Ντέντον (παλιός διοικητής του τμήματος του South Yorkshire), Άλαν Φόστερ (πρώην αστυνομικός διευθυντής) και Πίτερ Μέτκαλφ (νομικός σύμβουλος του τμήματος εκείνη την περιόδο), οι οποίο κατηγορήθηκαν για ηθελημένη διαστρέβλωση των αστυνομικών ανακοινώσεων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ευθύνες της αστυνομίας . Οι υπόλοιποι απαλλάχθηκαν από τις ποινικές ευθύνες, όμως τόσο η αστυνομική διεύθυνση των West Midlands και South Yorkshire ήρθε σε συμβιβασμό με τις οικογένειες των θυμάτων που θα αποζημιώσουν υλικά, ενώ θα ιδρυθεί και ταμείο για επιπλέον έξοδα ψυχιατρικής και συμβουλευτικής θεραπείας .

"Μέσω αυτής της αγωγής για παρατυπία από έναν δημόσιο οργανισμό, 601 θύματα ζήτησαν δικαιοσύνη και λογοδοσία για τη σκόπιμη, ενορχηστρωμένη και απόλυτα ανέντιμη αστυνομική κάλυψη, που διαστρέβλωσε την αλήθεια για την ευθύνη της αστυνομίας και κατηγόρησε τους οπαδούς για τα τρομερά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο Χίλσμπορο. στις 15 Απριλίου 1989. Η διευθέτηση αυτών των αξιώσεων σηματοδοτεί το τέλος μιας απαράμιλλης και τεράστιας μάχης για τη δικαιοσύνη από τα θύματα και τις οικογένειές τους", αναφέρει η ανακοίνωση για τους οπαδούς της Λίβερπουλ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags