Facebook Pixel Στον "αέρα" το Κόπα Αμέρικα - Πρωτοκλασάτοι παίκτες Εθνικής σκέφτονται σοβαρά την αποχή
| 2021-06-04 20:52:00

Στον "αέρα" το Κόπα Αμέρικα - Πρωτοκλασάτοι παίκτες Εθνικής σκέφτονται σοβαρά την αποχή

Sportdog Team
Στον "αέρα" το Κόπα Αμέρικα - Πρωτοκλασάτοι παίκτες Εθνικής σκέφτονται σοβαρά την αποχή

Καταιγιστικές φαίνεται ότι θα είναι οι εξελίξεις με την διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής, λίγες μέρες πριν την σέντρα, καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και την αλλαγή και των δύο χωρών που ήταν να διεξαχθεί, ήρθε η είδηση ότι ποδοσφαιριστές σκέφτονται σοβαρά να μην αγωνιστούν με την Εθνική τους

Κόπα Αμέρικα - Βραζιλία: Στα... κάγκελα είναι η Σελεσάο μετά την ανάληψη της διοργάνωσης, που αρχικά ήταν να γίνει στην Κολομβία και την Αργεντινή. Συγκεκριμένα φαίνονται αρκετά δυσαρεστημένοι, καθώς ενημερώθηκαν από τα social media και τα ΜΜΕ για αυτή την εξέλιξη, την ίδια στιγμή που ο κορωνοϊός στην χώρα... σαρώνει.

Το τουρνουά κανονικά είναι προγραμματισμένο να αρχίσει την Παρασκευή 11 Ιουνίου, με τους διεθνείς να ανακοινώνουν μέσα στις επόμενες ημέρες αν θα αγωνιστούν ή όχι, με την περίπτωση του να απέχουν να έχει τις περισσότερες πιθανότητες. Μάλιστα την Τετάρτη (2/6) έγινε σύσκεψη ανάμεσα σε παίκτες, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Ροζέριο Καμπόκλο, τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Τίτε και τον συντονιστή της Εθνικής, Ζοουνίνιο Παουλίστα. Οι διεθνείς τόνισαν την επιθυμία τους να γίνει η διοργάνωση αργότερα, μιας και οι αντιδράσεις των πολιτών είναι τεράστιες και αν αγωνιστούν θα θεωρηθεί ότι συμβάλλουν στην εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα. Ο Καμπόκλο ήταν αμετακίνητος και μάλιστα απείλησε να απολύσει τον Ζουνίνιο, γιατί δεν μπορεί να ελέγξει τους παίκτες, παρά το γεγονός ότι εκείνος και ο Τίτε στήριξαν την απόφαση της Ομοσπονδίας. Το πιο απίστευτο ήταν το γεγονός ότι ο τεχνικός απαγόρευσε στον αρχηγό της Σελεσάο, Κασεμίρο, να είναι παρών στην συνέντευξη τύπου θεωρώντας ότι οι παίκτες πρέπει να τοποθετηθούν δημόσια έπειτα από τα παιχνίδια με Εκουαδόρ (εντός, 5/6) και Παραγουάη (εκτός, 9/6) για τα προκριματικά του Κατάρ 2022.

"Η θέση των παικτών είναι ξεκάθαρη. Έχουμε θέση, αλλά δεν θα την αναφέρουμε τώρα. Έχουμε προτεραιότητα να αγωνιστούμε καλά και να νικήσουμε το Εκουαδόρ. Καταλαβαίνουμε ότι έπειτα απ' αυτές τις ημερομηνίες, η κατάσταση θα γίνει ξεκάθαρη. Έπειτα από αυτά τα δύο παιχνίδια, θα εκφράσω την άποψή μου. Έχουμε μία ξεκάθαρη θέση, αλλά φεύγει από το μυαλό μας λόγω του αυριανού παιχνιδιού. Σας καταλαβαίνω όλους και κατανοώ ότι αυτή η θέση είναι σημαντική. Δεν κρύβομαι", δήλωσε αρχικά ο 60χρονος τεχνικός.

Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας: "Αρχικά, ήταν αίτημά μου. Στη συνέχεια ήταν αίτημα των παικτών να μην βρίσκονται εδώ. Την κατάλληλη στιγμή, θα τοποθετηθούν".

Εκτός από την Βραζιλία κι άλλοι αστέρες όπως ο Σέρχιο Αγκουέρο,ο Λουίς Σουάρες, ο Φερνάντο Μουσλέρα και ο Χιόρχιαν ντε Αρασκαέτα έχουν μιλήσει ήδη κατά της διεξαγωγής του Κόπα Αμέρικα και είναι πιθανό να υπάρχουν άμεσα εξελίξεις. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags