Facebook Pixel Euro 2020: Οι μεγάλοι απόντες του Euro 2020 - Ο Ζλάταν, ο Ράμος και η... μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚτσή!
| 2021-06-11 16:30:00

Οι μεγάλοι απόντες του Euro 2020 - Ο Ζλάταν, ο Ράμος και η... μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚτσή!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Οι μεγάλοι απόντες του Euro 2020 - Ο Ζλάταν, ο Ράμος και η... μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚτσή!

Οι ατυχίες της τελευταίας στιγμής, οι σοβαροί τραυματισμοί και τα μεγάλα αστέρια που... δεν ψήθηκαν για το τουρνουά. Σίγουρα η διοργάνωση θα είναι πιο φτωχή χωρίς αυτούς τους σπουδαίους άσους.

Όπως σε κάθε μεγάλο τουρνουά, έτσι και στο Euro 2020 υπάρχουν οι παίκτες που... λάμπουν δια της απουσίας τους. Φέτος είναι ουκ ολίγα τα μεγάλα ονόματα που οι φίλαθλοι ανυπομονούσαν να απολαύσουν στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού, αλλά η τύχη δεν τους έκανε το χατήρι.

Πάμε να τους δούμε αναλυτικά:

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς - Σουηδία

Δεν χάνει ο Ζλάταν το  Euro, αλλά το Euro τον Ζλάταν, όπως σίγουρα θα έλεγε ο γνωστός ατακαδόρος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Στα 39 του χρόνια ο "Ίμπρα" ένιωσε πιο νέος από ποτέ, κάνοντας τρομερή σεζόν με τη Μίλαν (την οδήγησε στη 2η θέση με 15 γκολ στη Serie A) και κάπως έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην εθνική Σουηδίας, με μεγάλο στόχο το Euro. Ωστόσο, τον πρόδοσε ένας τραυματισμός στο δεξί γόνατο, με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ για το Euro. Δεν τον φοβόμαστε τον... αιώνιο έφηβο Ζλάταν, πλέον βάζει πλώρη για το Μουντιάλ!

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ - Ολλανδία

Ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια θεωρείται ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός στον κόσμο δεν έκανε το... θαύμα και νικήθηκε από τον χρόνο. Ο ηγέτης της Λίβερπουλ έχασε το μεγαλύτερο κομμάτι της περσινής σεζόν εξαιτίας της ρήξης χιαστού που υπέστη τον περασμένο Οκτώβριο. Έπειτα από τον τραυματισμό του η Λίβερπουλ πήρε την κατηφόρα και η Εθνική Ολλανδίας εύχεται να μην πάθει το ίδιο στο Euro. Ο Φαν Ντάικ θα είναι δίπλα στους "Οράνιε", καθώς θα ακολουθήσει την αποστολή ως ανεπίσημο μέλος του τεχνικού τιμ!

Σέρχιο Ράμος - Ισπανία

Το 2018, όταν η Ισπανία γνώρισε άδοξο αποκλεισμό από το Μουντιάλ στη φάση των 16, ο Ράμος εκνευρίστηκε με όσους έλεγαν ότι επρόκειτο για το τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο και διεμήνυσε ότι δεν έχει καμία διάθεση να μην πάει στη διοργάνωση του Κατάρ, ακόμα και ση ηλικία 37 ετών. Συνεπώς, το Euro 2020 ήταν 100% στα σχέδιά του και το γεγονός ότι θα μείνει εκτός λόγω τραυματισμού που "κουβαλά" από τα τέλη Μαρτίου σίγουρα πεισμώνει τον αρχηγό της Ρεάλ ακόμα περισσότερο ενόψει του Μουντιάλ 2022.

Μάρκο Ασένσιο - Ισπανία

Θεωρήθηκε ο επόμενος παγκόσμιος αστέρας που θα έβγαζε η Ισπανία, οι τραυματισμοί όμως δεν τον έχουν αφήσει να λάμψει όσο θα μπορούσε στη Ρεάλ και στους "Φούριας Ρόχας". Ο βιρτουόζος άσος έπεσε θύμα της φετινής... κατάρας της Ρεάλ, η οποία είδε βασικά της στελέχη να τραυματίζονται και δεν θα έχει κανέναν εκπρόσωπο στην Εθνική Ισπανίας για το Euro 2020. Δίπλα στους Ράμος και Ασένσιο, εξίσου σημαντική είναι και η απουσία του Ντάνι Καρβαχάλ για τους Ισπανούς.

Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ - Αγγλία

Ο Άγγλος αμυντικός έκανε μέτρια σεζόν στη Λίβερπουλ και η τάση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να μην τον υπολογίζει στα βασικά πλάνα του δημιούργησε μεγάλη παραφιλολογία σχετικά με το αν θα τον πάρει στο Euro 2020. Τελικά ο 22χρονος χώρεσε στους 26 της Αγγλίας εξαιτίας της απόφασης του Σάουθγκεϊτ να συμπεριλάβει τέσσερις δεξιούς μπακ στην αποστολή. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να τραυματίζεται στο φιλικό ματς με την Αυστρία (2/6) και να μένει εκτός αποστολής, λίγες μέρες πριν τη διοργάνωση!

Τεό Ερναντές - Γαλλία

Μπορεί τα φώτα να πέφτουν διαρκώς πάνω στον Ιμπραΐμοβιτς, αλλά ο καλύτερος παίκτης της Μίλαν συνολικά την περσινή σεζόν ήταν ο Τεό Ερναντές. Ένας υπερσύγχρονος αριστερός μπακ με αδιάκοπο τρέξιμο, διαρκή ανεβάσματα και τεράστια επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του, όπως αποδεικνύουν τα 8 γκολ και οι ισάριθμες ασίστ που κατέγραψε σε όλες τις διοργανώσεις. Παρ' όλα αυτά, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν πείστηκε και τον άφησε εκτός Euro 2020, προτιμώντας τους Λούκας Ερναντές και Λούκας Ντίνιε για τη θέση του αριστερού μπακ!

Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν - Γερμανία

Η κόντρα του Τερ Στέγκεν με τον Νόιερ είναι γνωστή και δεδηλωμένη, αφού η... ηγεμονία του γκολκίπερ της Μπάγερν στην εθνική Γερμανίας έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές τη γκρίνια του άσου της Μπαρτσελόνα, που θεωρεί ότι εκείνος αξίζει τα γάντια του βασικού. Από τη στιγμή που ο Γιόαχιμ Λεβ εξακολουθεί να προτιμά τον Νόιερ, ο Τερ Στέγκεν δεν... ψήθηκε για το Euro 2020 και διάλεξε να μείνει εκτός, για να ξεπεράσει πλήρως ένα -μικρό- πρόβλημα που έχει στο γόνατο.

Μάρκο Ρόις - Γερμανία

Από έναν παίκτη που έχασε λόγω τραυματισμού την ευκαιρία να στεθφεί παγκόσμιος πρωταθλητής το 2014 (η Γερμανία κατέκτησε το Μουντιάλ χωρίς τον τραυματία Ρόις), δεν το περιμέναμε με τίποτα. Κι όμως, ο Μάρκο Ρόις έμεινε εκτός Euro 2020 κατόπιν δικής του απόφασης, τονίζοντας ότι χρειάζεται ξεκούραση το φετινό καλοκαίρι!

Πέδρο Νέτο

Έχοντας κάνει εκπληκτική σεζόν με τη Γουλβς, ο Πέδρο Νέτο θεωρούταν σχεδόν δεδομένο ότι θα έβλεπε το όνομά του στην τελική 26άδα της Πορτογαλίας, προσθέτοντας ένα ακόμα... πυρηνικό όπλο στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του Φερνάντο Σάντος. Η τύχη είχε άλλα σχέδια για τον υπερταλαντούχο 21χρονο άσο, που υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα περάσει το καλοκαίρι του προσπαθώντας να επανέλθει δριμύτερος στη δράση.

Κριστόφ Πιόντεκ - Πολωνία

Στα 25 του χρόνια ο Κριστόφ Πιόντεκ θυμίζει ήδη... διάττοντα αστέρα, αφού το "εκρηκτικό" του ξεκίνημα στη Μίλαν διαδέχθηκε η κάθετη πτώση, που είχε ως αποτέλεσμα τον δανεισμό του στη Χέρτα Βερολίνου. Ο Πολωνός επιθετικός λογικά πόνταρε στο Euro 2020 για να ανεβάσει ξανά τις μετοχές του, αλλά στάθηκε άτυχος και δεν θα παίξει στη διοργάνωση καθώς υπέστη κάταγμα αστραγάλου.

Αρκάντιους Μίλικ - Πολωνία

Η κατάρα των τραυματισμών χτύπησε ξανά τον σπουδαίο επιθετικό της Μαρσέιγ, ο οποίος θα δει το Euro 2020 από το σπίτι, καθώς έμεινε εκτός μόλις λίγες μέρες πριν το τουρνουά. Η απουσία του σε συνδυασμό με αυτή του Πιόντεκ αποδυναμώνει αισθητά την πολωνική επίθεση, αφήνει όμως χώρο στον Κάρολ Σφιντέρσκι του ΠΑΟΚ ώστε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags