Facebook Pixel Euro 2020: Όλος ο κόσμος στα πόδια τους - 8 "διαμαντάκια" του Euro 2020 που θα αφήσουν εποχή
| 2021-06-11 19:18:00

Όλος ο κόσμος στα πόδια τους - 8 "διαμαντάκια" του Euro 2020 που θα αφήσουν εποχή

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Όλος ο κόσμος στα πόδια τους - 8 "διαμαντάκια" του Euro 2020 που θα αφήσουν εποχή

Τα μεγαλύτερα τανλέντα της διοργάνωσης, που ψάχνουν μια ευκαιρία για να πρωταγωνιστήσουν και να γράψουν ιστορία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ασχολούμαστε με αυτούς για πολλά χρόνια ακόμα!

Οι μεγάλες διοργανώσεις είναι ο,τι πρέπει για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή θέλει να αποδείξει τις ικανότητές του στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν είναι λίγες οι φορές που νεαροί παίκτες έχουν... εκτοξεύσει την καριέρα τους μετά από ένα καλό τουρνουά και στο Euro 2020 αναμένεται να γίνει το ίδιο με μπόλικους ταλαντούχους παικταράδες... του αύριο, που δεν έχουν πατήσει καν τα 20 αλλά στοχεύουν να πρωταγωνιστήσουν.

Ράιαν Γκράφενμπερχ - Ολλανδία

Πρόκεται για το νέο προϊόν της... μηχανής ανάδειξης παικτών, που ονομάζεται Άγιαξ. Σε ηλικία 19 ετών ο Γκράφενμπερχ διαθέτει όλα τα στοιχεία να εξελιχθεί σε κορυφαίο κεντρικό χαφ και ήδη έχει κάνει μια γεμάτη σεζόν στον Άγιαξ, πρωταγωνιστώντας και στο Champions League. Οι Ολλανδοί αρέσκονται να επενδύουν σε νεαρούς παίκτες και ο Γκράφενμπερχ ελπίζει πως ο Φρανκ Ντε Μπουρ θα του δώσει χρόνο συμμετοχής προκειμένου να λάμψει.

Πέδρι Γκονθάλεθ - Ισπανία

Το παιδί-θαύμα της Μπαρτσελόνα ήρθε από το... πουθενά και κατέληξε να γίνει ενδεκαδάτος στη μεσαία γραμμή των Καταλανών, αποτελώντας μάλιστα έναν από τους αγαπημένους συμπαίκτες του Λιονέλ Μέσι. Ο Λουίς Ενρίκε τόλμησε να πάρει στο Euro 2020 τον 18χρονο Πέδρι, ο οποίος δύσκολα θα πατήσει για πολλή ώρα στο χορτάρι, έχοντας μπροστά του τους Κόκε, Τιάγκο και Ρόδρι, όμως θα μαζέψει πολύτιμες εμπειρίες για να ηγηθεί των Ισπανών σε μελλοντικές διοργανώσεις.

Τζουντ Μπέλιγχαμ - Αγγλία

Σε ηλικία 17 ετών, ο πανάκριβος teenager της Ντόρτμουντ (ξόδεψε περίπου 25 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει) είναι μόλις ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης του Euro 2020, πίσω μόνο από τον Πολωνό, Κάσπερ Κοζλόφσκι. Έχει ήδη αρχίσει να δικαιώνει τον ντόρο που έγινε το περασμένο καλοκαίρι λόγω της "χρυσής" μεταγραφής του στη Ντόρτμουντ, αφού στην πρώτη του σεζόν με τους Βεστφαλούς έπαιξε με τρόπο που παραπέμπει σε... βετεράνο. Μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να τον δούμε να αγωνίζεται, σε μια αγγλική μεσαία γραμμή που δεν είναι γεμάτη "βαριά" ονόματα, όπως συνέβαινε σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Μπουκαγιό Σακά - Αγγλία

Μαζί με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο Μπουκαγιό Σακά είναι το έτερο "wonderkid" των Άγγλων, κερδίζοντας μια θέση στην αποστολή χάρη στην εκπληκτική σεζόν που έκανε με την Άρσεναλ. Ο 19χρονος αποτέλεσε μια από τις ελάχιστες... αχτίδες φωτος σε μια κάκιστη σεζόν για τους Κανονιέρηδες και κέρδισε μια θέση στην αποστολή της Αγγλίας για το Euro 2020. Πάντως, σε σχέση με τον Μπέλιγχαμ ο Σακά φαντάζει σαφώς πιο δύσκολα να αγωνιστεί, όντας μέλος της γεμάτης ταλέντο μεσοεπιθετικής γραμμής των Άγγλων (Στέρλινγκ, Ράσφορντ, Σάντσο, Γκρίλις, Φόντεν, Μάουντ).

Τζαμάλ Μουσιάλα - Γερμανία

Οι περισσότεροι αγνοούσαν την ύπαρξη του μέχρι και πριν από λίγους μήνες, όμως ο 18χρονος Μουσιάλα δεν μπορούσε να περιμένει για να κάνει την εμφάνισή του στο προσκήνιο. Ο μέσος, που έδειξε πέρυσι δείγματα του τεράστιου ταλέντου του στη Μπάγερν, έχει ρίζες από την Αγγλία, αλλά επέλεξε να αγωνιστεί με τη Γερμανία και ο Γιόαχιμ Λεβ του έδωσε την ευκαιρία να πάει στο Euro 2020. Οι πιθανότητες να παίξει είναι ελάχιστες, ποιος 18χρονος όμως δεν θα ήθελε ένα... καλοκαιρινό μάθημα δίπλα στους Τόνι Κρόος και Ιλκάι Γκουντογάν;

Ζερεμί Ντοκού - Βέλγιο

Την "χρυσή φουρνιά" του βελγικού ποδοσφαίρου μπορεί να διαδεχθεί μια εξίσου ταλαντούχα, εάν κρίνουμε από ποδοσφαιριστές όπως ο Ζερεμί Ντοκού. Ο 19χρονος εξτρέμ της Ρεν διεθέτει εντυπωσιακή τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα, κάτι που διαπίστωσαν από πρώτο χέρι οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας στο πρόσφατο φιλικό των δυο ομάδων. Ο Ντοκού φαντάζει δύσκολο να ανταγωνιστεί του Εντέν και Τοργκάν Αζάρ, Μέρτενς και Καράσκο, αλλά και μόνο η παρουσία του στην αποστολή δείχνει πολλά για τις δυνατότητές του.

Κάσπερ Κοζλόφσκι - Πολωνία

Ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης ανάγκασε τον Πάουλο Σόουζα να τον συμπεριλάβει στην 26άδα της Εθνικής Πολωνίας παρά τα μόλις 17 του χρόνια. Το "δεκάρι" της Πογκόν θεωρείται το next big thing του πολωνικού ποδοσφαίρου, παρακολουθείται από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες και ελπίζει να πάρει την ευκαιρία για να δείξει τα προσόντα του.

Νούνο Μέντες - Πορτογαλία

Ο Φερνάντο Σάντος συμπεριέλαβε τον 18χρονο αριστερό μπακ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην αποστολή της Εθνικής Πορτογαλίας, που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2016. Ο Μέντες... κάτι ξέρει από τίτλους, αφού ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην πανηγυρική επιστροφή της Σπόρτινγκ στην κορυφή του πορτογαλικού πρωταθλήματος μετά από 19 χρόνια και αν το ξεπέταγμά του έχει ανάλογη συνέχεια, οι Πορτογάλοι θα βρουν αριστερό μπακ για τα επόμενα 15 χρόνια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags