Facebook Pixel Sportdog.gr | Darlington FC: Ο σύλλογος των οπαδών που σώθηκε από τους… οπαδούς
| 2021-06-08 04:33:00

Darlington FC: Ο σύλλογος των οπαδών που σώθηκε από τους… οπαδούς

Sportdog Team
Darlington FC: Ο σύλλογος των οπαδών που σώθηκε από τους… οπαδούς

Καλλιεργείται συχνά στην ποδοσφαιρική συνείδηση, πως ιστορία και επιτυχίες είναι έννοιες ταυτόσημες και συχνά αλληλοσυμπληρούμενες! Μια ομάδα «απαιτείται» να στηρίζεται σε δεκαετίες ιστορίας, προτού θριαμβεύσει ή το ανάποδο, να έχει δηλαδή επιτυχίες στο μακρινό παρελθόν, οι οποίες αναπολούνται με νοσταλγία. Τι γίνεται όμως όταν σε 138 χρόνια ζωής, όντας ιδρυτικό μέλος μιας ολόκληρης λίγκας, η μεγαλύτερη σου στιγμή αποτελεί η παρουσία σου στην League Two και το FA Trophy είναι το μοναδικό που κοσμεί την τροπαιοθήκη σου; Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την Darlington!

Στην Αγγλία του 19ου αιώνα, θρησκεία και βιομηχανική ανάπτυξη διαδραμάτιζαν καθοριστικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες, ιδίως στον σκληρό βορρά της χώρας. Το Ντάρλινγκτον αποτελούσε μια πόλη, γνωστή για τις εξέχουσες οικογένειες προτεσταντών που κατοικοέδρευαν σε αυτήν, με διασυνδέσεις και μερίδια στην γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά των αμαξοστοιχιών και του σιδηροδρομικού δικτύου, γνωστών και ως Quakers! Φυσικά το ποδόσφαιρο είχε ήδη μπεί στη ζωή των ανθρώπων του Νησιού, δεκαετίες πιο πρίν, ωστόσο τα ισχυρότερα «κεφάλια» της πόλης αποφάσισαν το 1883, πως ήταν η στιγμή όλοι οι περιφερειακοί σύλλογοι, να ενωθούν κάτω υπό μια ονομασία, για να εκπροσωπήσουν επάξια την πόλη στα γήπεδα.

One club for Darlington

Όπερ και εγένετο η Darlington FC! Ως σήμα υιοθετήθηκε κάτι που περιείχε όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία που υποδήλωναν την «καταγωγή» της, όπως το χαρακτηριστικό καπέλο των Quakers, καθώς και ένα βαγόνι τραίνου! Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ομάδα κατέκτησε τις πρώτες τοπικές και διακομητειακές διοργανώσεις, ενώ πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Northern League το 1889, διοργάνωση που υφίσταται έως σήμερα, και αποτελεί την αρχαιότερη εν ενεργεία διοργάνωση μετά την Football League στη Μεγάλη Βρετανία. Η συνέχεια για την Darlington, ήταν ανοδική, καθώς η ομάδα ακολούθησε επαγγελματική πορεία το 1908, ενώ με το πέρας των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, είχε πλέον εδραιωθεί στις κατηγορίες της Football League.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags