Facebook Pixel ΕΠΟ: Σφοδρή αντίδραση ΕΠΟ για την πρόκληση των Σκοπιανών - "Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να..."
| 2021-06-11 17:10:00

Σφοδρή αντίδραση ΕΠΟ για την πρόκληση των Σκοπιανών - "Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να..."

Sportdog Team
Σφοδρή αντίδραση ΕΠΟ για την πρόκληση των Σκοπιανών - "Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να..."

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του προέδρου της Ομοσπονδίας της Β. Μακεδονίας να αγωνιστεί η εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας στο Euro 2020 με σήμα που γράφει FFM και μετά την απάντηση του Θοδωρή Ζαγοράκη ήρθε και αυτή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

ΕΠΟ: Σφοδρά απάντησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην απόφαση του Μουάμεντ Σεϊντίνι να μην υπάρχει ο προσδιορισμός Β. Μακεδονία στο έμβλημα της χώρας. Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των Σκοπίων αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στο Euro 2020 φανέλες που γράφουν FFM, δηλαδή Football Federation Macedonia.

"Η ελληνική πλευρά απάντησε άμεσα, ενώ έχει ενημερώσει και την UEFA για το θέμα, ενώ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι "είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις".

Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας Μουάμεντ Σεϊντίνι σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής:

Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση.

Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους την Βόρεια Μακεδονία και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ' επέκταση εκτός πραγματικότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΠΟ απέστειλε και σχετική επιστολή προς την UEFA", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags