Facebook Pixel Euro 2020: Το Euro είναι... του Ρονάλντο - Τα μυθικά ρεκόρ του Κριστιάνο και η μεγάλη πρωτιά του Σάντος!
| 2021-06-12 11:28:00

Το Euro είναι... του Ρονάλντο - Τα μυθικά ρεκόρ του Κριστιάνο και η μεγάλη πρωτιά του Σάντος!

Sportdog Team
Το Euro είναι... του Ρονάλντο - Τα μυθικά ρεκόρ του Κριστιάνο και η μεγάλη πρωτιά του Σάντος!

Ο Ίβηρας σούπερ σταρ κυνηγά μια σειρά από σπουδαίες επιδόσεις, που θα γράψουν το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του θεσμού. Όλα τα ρεκόρ που μπορεί να σπάσουν στη φετινή διοργάνωση.

Το Euro 2020 είναι το τουρνουά του Κριστιάνο Ρονάλντο, τουλάχιστον πριν τη σέντρα των αγώνων της Πορτογαλίας. Και αυτό γιατί ο θρυλικός Πορτογάλος εξακολουθεί να γράφει ανελλιπώς ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από το 2004 και μετά. Στο φετινό τουρνουά ο Ρονάλντο ετοιμάζεται να σπάρει μια σειρά από σπουδαία ρεκόρ, κάτι που έχει κάνει συνήθεια τα τελευταία χρόνια τόσο σε συλλογικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ο άσος της Γιουβέντους ετοιμάζεται να ξεπεράσει έναν από τους κορυφαίους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα, τον Μισέλ Πλατινί. Αμφότεροι έχουν από 9 γκολ έκαστος, όντες οι κορυφαίοι σκόρερ στην ιστορία του Euro. Ο Ρονάλντο θα ανεβεί στην κορυφή εάν σκοράρει έστω και μία φορά, με τη διαφορά ότι ο Πορτογάλος έχει χρειαστεί 4 τουρνουά για να πετύχει τα 9 γκολ του, ενώ ο Πλατινί το έκανε παίζοντας μόνο στο Euro 1984!

Παράλληλα, εάν η Πορτογαλία πάρει έστω μια νίκη, ο Ρονάλντο θα είναι ο άνθρωπος μετις περισσότερες νίκες στον θεσμό, καθώς έχει 11, όσες και ο Σεσκ Φάμπρεγας που δεν αγωνίζεται πια στην Εθνική Ισπανίας. Επίσης, ο 36χρονος επιθετικός θα πιάσει τον Ίκερ Κασίγιας σε παρουσίες σε Euro, αφού ο Ισπανός γκολκίπερ είναι ο μόνος που έχει συμμετάσχει 5 φορές στη διοργάνωση. Ωστόσο, το πρώτο λεπτό που πατήσει χορτάρι, ο Ρονάλντο θα γράψει ιστορία. Κανείς άλλος δεν έχει παίξει σε 5 τουρνουά, μιας και ο Κασίγιας δεν είχε ούτε ένα λεπτό συμμετοχής σε δύο διοργανώσεις (2000 και 2016)!

Ο Κριστιάνο φυσικά έχει ως μεγάλο στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Αν τα καταφέρει, θα μπει στη λίστα με τους πολυνίκες τοης διοργάνωσης, αφού κανείς δεν έχει κατακτήσει το τρόπαιο πάνω από από δύο φορές. Πάντως, ακόμα κι αν... απλώς παίξει στον τελικό, ο Ρονάλντο θα γίνει ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία με συμμετοχή σε τρες τελικούς Euro.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν κυνηγά ένα ακόμα ρεκόρ μαζί με τον Ρονάλντο. Εάν κάποιος από τους δύο καταφέρει να σκοράρει από δύο γκολ και πάνω σε ένα παιχνίδι, θα είναι ο μοναδικός που πετυχαίνει πάνω από δύο τέρματα σε τρία διαφορετικά ματς Euro. Μέχρι τώρα το έχουν πετύει οι Κριστιάνο Ρονάλντο (2012, 2016), Αντουάν Γκριεζμάν (δύο φορές το 2016), Γκερντ Μίλερ (δύο φορές το 1972), Μισέλ Πλατινί (δύο φορές το 1984), Ρούντι Φέλερ (1984, 1988) και Γουέιν Ρούνεϊ (δύο φορές το 2004).

Παρ' όλα αυτά,  εάν ο Ρονάλντο σκοράρει συνολικά δύο γκολ στο τουρνουά, θα γίνει ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει τουλάχιστον δύο γκολ σε 4 διαφορετικά Euro. Μέχρι τώρα το έχουν κάνει σε τρεις διοργανώσεις τόσο ο Πορτογάλος (2004, 2012, 2066) όσο και ο μεγάλος απών του φετινού Euro, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (2004, 2008, 2012).

Η μεγάλη πρόκληση του Φερνάντο Σάντος

 Ο άνθρωπος που θέλει όσο τίποτα να πετύχει τα παραπάνω ρεκόρ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο Φερνάντο Σάντος. Ο προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας ξέρει ότι εάν το μεγάλο του αστέρι βρεθεί σε καλή κατάσταση, οι Ίβηρες έχουν πιθανότητες να σηκώσουν και πάλι την κούπα. Κάτι που αν συμβεί, θα μετατρέψει τον Σάντος στον μοναδικό προπονητή που κατακτά το Euro δύο φορές!

Οι πιτσιρικάδες που θέλουν να γράψουν ιστορία

Ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έχει σημειώσει ποτέ γκολ σε Euro είναι ο Ελβετός Γιόχαν Φονλάντεν, που το κατάφερε σε ηλικία 18 ετών και 141 ημερών, κόντρα στη Γαλλία το 2004. Συνεπώς, οι Κάσπερ Κοζλόφσκι (Πολωνία) και Τζουντ Μπέλιγχαμ (Αγγλία)  θα γράψουν ιστορία εάν σκοράρουν, αφού δεν έχουν συμπληρώσει καν 18 χρόνια ζωής.

Η μάχη Γερμανίας-Ισπανίας και τα αρνητικά ρεκόρ

Η Γερμανία και η Ισπανία είναι οι ομάδες με τις περισσότερες κατακτήσεις του Euro, αφού το έχοην σηκώσει από τρεις φορές και θα προσπαθήσουν να ανεβούν στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Αντίστοιχα, τις αρνητικές τους επιδόσεις παλεύουν να σβήσουν η Αυστρία και η Ουκρανία. Οι Αυστριακοί δεν δεν έχουν νικήσει ποτέ σε Euro (σε έξι αγώνες). Μεταξύ των αντιπάλων τους στον όμιλο θα είναι οι Ουκρανοί, που δεν έχουν καταφέρει ποτέ να κρατήσουν το μηδέν σε έξι αναμετρήσεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags