Facebook Pixel Euro 2020: Συμβουλές για να μην πάτε κουβά στο Euro - "Κατάκτηση σε απόδοση 12.00 - Είναι φάουλ της UEFA"
| 2021-06-12 17:25:00

Συμβουλές για να μην πάτε κουβά στο Euro - "Κατάκτηση σε απόδοση 12.00 - Είναι φάουλ της UEFA"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Συμβουλές για να μην πάτε κουβά στο Euro - "Κατάκτηση σε απόδοση 12.00 - Είναι φάουλ της UEFA"

Απολαυστικός Μποζιονέλος στο Sportdog για Euro! Ο μεγάλος γκουρού του στοιχήματος σε μία απολαυστική συνέντευξη για το μεγάλο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό ραντεβού.

Euro 2020: Δηλώνει στοιχηματογράφος και όχι tipster! Εκ των κορυφαίων του είδους, έχοντας κάνει μεγάλα βήματα στην πιάτσα του στοιχήματος τα τελευταία 21 χρόνια. Αυθεντικός και με χαρακτηριστικό χιούμορ, ο Νίκος Μποζιονέλος μιλάει στο Sportdog με αφορμή το Euro σε μία ποδοσφαιρική κουβέντα που θα απολαύσουν οι μύστες του στοιχήματος.

«Το προσμένω όπως την… τελευταία ημέρα στο στρατό», είπε για το πως περίμενε τη διοργάνωση, εξηγώντας, γιατί θεωρεί λάθος, την απόφαση της UEFA για διεξαγωγή του τουρνουά σε 11 διαφορετικές χώρες. Παράλληλα έδωσε τις δικές του συμβουλές στον κόσμο, για το πως να ποντάρει και έκανε ένα χρονικό πισωγύρισμα στα μεγαλύτερα ταμεία και κουβάδες που έχει πάει στη δημοσιογραφική του καριέρα.  «478 ευρώ για cash out. Λέω μέσα μου, όλα ή τίποτα», αναφέρει σταχυολογώντας τις πιο χτυπητές στοιχηματικές αναμνήσεις.

Ο συνάδελφος, που υποστηρίζει φανερά την Εθνική Ιταλίας, έδωσε την πρόγνωσή του για τα φαβορί που θα κυνηγήσουν το τρόπαιο. Στο τέλος απάντησε σε ένα αιώνιο δίλημμα, το οποίο ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, ιδιαίτερα στα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Επιτέλους Euro! Πώς περιμένεις αυτήν τη στιγμή ύστερα από ένα χρόνο καθυστέρησης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού;

«Η αλήθεια είναι ότι άπαντες, για να το πω λαϊκά, ξενερώσαμε πέρυσι με την αναβολή του Euro. Ωστόσο ορθώς αναβλήθηκε, δεν είχαμε συνηθίσει την άθλια, είναι η αλήθεια, εικόνα των άδειων γηπέδων. Την είδαμε, τη ζήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν στα πρωταθλήματα και το Euro ξεκινά υπό τον όρο να έχει, από 15% ως 35%, πληρότητα κάθε γήπεδο που φιλοξενεί αγώνες. Αρα ναι, η αναμονή άξιζε την κόπο, αποτελεί ίσως και το πρώτο μεγάλο κοινωνικό γεγονός της επανόδου στην περιβόητη κανονικότητα – αν και, μεταξύ μας, εκτιμώ ότι θα πάρει 2-3 χρόνια ακόμη. Είναι ένα βήμα. Και ναι, το προσμένω όπως την… τελευταία ημέρα στο στρατό».

Πόσο πιστεύεις ότι θα επηρεάσει το τουρνουά το γεγονός, ότι διεξάγεται σε 11 χώρες;

«Είναι πρωτοφανές. Προσωπική άποψη ότι αποτελεί φάουλ της UEFA που επέμεινε στο εν λόγω πλάνο και δεν έδωσε το Euro 2020 σε μια χώρα, όπως τη Ρωσία που είχε φιλοξενήσει άψογα το Μουντιάλ προ τριετίας. Εμάς, ως τηλεθεατές, προφανώς δεν θα μας επηρεάσει αλλά αναλογιστείτε, επί παραδείγματι, τη Γαλλία: από την προετοιμασία του Παρισιού πάει Μόναχο, από εκεί για δύο ματς στη Βουδαπέστη και κατόπιν στα νοκ άουτ, με έναν πρόχειρο υπολογισμό, θα παίξει σε Βουκουρέστι, Αγία Πετρούπολη και, στα ημιτελικά, στο Λονδίνο. Ε, κάπου νισάφι… »

Θεωρείς ότι θα προκύψουν προβλήματα;

«Προβλήματα αναφορικά με τη διοργάνωση αυτή καθαυτή, όχι. Προβλήματα με τον κορωνοϊό και τα κρούσματα, δεδομένα. Ήδη η Ισπανία, αλλά κυρίως η Σουηδία, «χτυπήθηκαν», αναλογιστείτε και τα ταξίδια που έχουν να κάνουν. Αλλοιώνεται ο θεσμός, νέτα σκέτα».

Πώς θα συμβούλευες τον κόσμο να ποντάρει σε αυτό το τουρνουά; Τι πρέπει να προσέχει;

«Ύστερα από 21, ζωή να έχουν, χρόνια στον στοιχηματικό χώρο, εμμένω ότι ο καλύτερος tipster είναι πάνω από όλα το ένστικτο. Βλέπεις κάτι; Πόνταρέ το και μην ακούς κανέναν, το μυαλό σου κάτι είδε, κάποιο ερέθισμα είχε και κατέληξε εκεί – κάτι που άλλος δεν έχει. Παράδειγμα; Αναγνώστης μου έστειλε πρόσφατα δελτίο με απόδοση… 75.00: πρώτο σκόρερ του Euro τον Μπελότι που αρχικώς δεν είναι στα πλάνα για βασικός στην Ιταλία. Ποιος αποκλείει να δικαιωθεί;

Συμβουλές στο στοίχημα δεν υπάρχουν, εμείς οι στοιχηματογράφοι (οι tipsters, ελληνιστί) δίνουμε απλά μια καθοδήγηση με τη δική μας οπτική. Ο καλύτερος τρόπος είναι, διότι κι εγώ διαβάζω άξιους συναδέλφους, να πάρεις μια ιδέα και να κάνεις τη δική σου μίξη. Μαζί με μελέτη, ένστικτο μα κυρίως αναζήτηση αποδόσεων με αξία (value bets ή τα λεγόμενα λάθη των μπουκ), ιδού το τελικό… μενού – και καλή σας όρεξη».

Ποιο είναι το καλύτερο ταμείο αλλά και ο χειρότερος κουβάς που έχεις κάνει;

«Φεβρουάριος 2001, η Μπάρτσα σέρνεται, παίζει Σαββατόβραδο με Αθλέτικ Μπιλμπάο στη Βαρκελώνη και μετά έρχεται Αθήνα για το ματς με την ΑΕΚ. Εργαζόμουν τότε στη δισεβδομαδιαία εφημερίδα «Το Στοίχημα» και έψηνα τον αείμνηστο Σάκη Κλειδέρη (πρώτο μου «δάσκαλο» στον χώρο) για κόντρα. Μα η Μπάρτσα σέρνεται, μα η Μπιλμπάο (σ.σ. ούτε καν ως «Αθλέτικ» δεν την έγραφε τότε το κουπόνι) είναι έτσι, είναι γιουβέτσι, μα εκείνο, μα το άλλο. Ο Σάκης έπαιζε. Μέγας γνώστης. Δεν ξέρω, επειδή άκουσε, πόσα έριξε, ούτε καν θυμάμαι την απόδοση, αλλά τη Δευτέρα το πρωί, περνώντας μπροστά από το γραφείο, φρόντισα να σκύψω πηγαίνοντας προς το δικό μου, για να μη με δει από την τζαμαρία κι ακούσω το πάτερ ημών ανάποδα. 7-0 είχε λήξει…

Α, έχω κι άλλο. Το έψαξα στα… κιτάπια μου. Μάρτιος 2015, Σίδνεϊ – Ρόαρ: έπαιξα under και έληξε… 5-4. Ένα από τα ελάχιστα under που πόνταρα, ever.

Οσο για το μεγαλύτερο ταμείο; Πίστεψέ με, η εκτίμηση του αναγνώστη, ειδικά όσων σε διαβάζουν χρόνια. Αλλά επειδή θα θες και συγκεκριμένα πράγματα, ας πιάσω βάσει απόδοση μερικά πρόσφατα: ΑΕΚ – Ξάνθη διπλό στην πρεμιέρα του προπέρσινου πρωταθλήματος (οι ακρίτες δεν είχαν νικήσει ποτέ στο Λεκανοπέδιο την «Ενωση») με απόδοση 24.00, μια νίκη του Φέτελ στη Formula 1 πριν πέντε χρόνια στο 16.00, να πάρει η Λίβερπουλ το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στα πέναλτι με την Τσέλσι στο 9άρι και άλλα ανάλογα…»

Και τα αντίστοιχα σε Euro;

«Βάσει πονταρίσματος και σκορ, είχα πέσει τελείως έξω στον τελικό του 2012, η Ιταλία ήταν στο 4.10 και την πόνταρα… ξερή με την Ισπανία, θυμίζω ότι σταμάτησε στο 4-0 η «ρόχα».

Όσο για μεγαλύτερο ταμείο σε Euro, μακράν το 20.00 που πλήρωνε η Πορτογαλία για κατάκτηση του Euro 2016. Γραμμένο, πονταρισμένο ένα μήνα πριν τη σέντρα. Και όχι, δεν κάσαρα με το που πέρασε τελικό, ένα 100άρι είχα βάλει (τόσο το πίστευα…), έδινε, το θυμάμαι σαν τώρα, 478 ευρώ για cash out. Λέω μέσα μου, «όλα ή τίποτε», άλλωστε γενικώς εκείνο το Euro κερδοφόρο ήταν. Και το πήραν οι Πορτογάλοι με μονάχα μια νίκη στο 90λεπτο σε επτά ματς, με τον Ρονάλντο τραυματία από το 22’ του τελικού, ο οποίος ήταν με τη Γαλλία μέσα στο Παρίσι! Τι να λέμε, άμα σε θέλει…»

Ποια ομάδα έχεις ποντάρει να το πάρει;

«Με ρωτάς φαντάζομαι αν βλέπω κάποια Πορτογαλία… του 2021. Σε τέτοια απόδοση όχι αλλά έβδομο φαβορί κοτζάμ Ιταλία; Που δεν είμαι καν οπαδός της, που έχει πάρει μόνο ένα Euro κι αυτό το 1968 στη (Δυτική, τότε) Γερμανία, κι αφού πέρασε τη Σοβιετική Ενωση στα ημιτελικά στο… στρίψιμο του κέρματος ενώ έπαιξε δύο φορές με τη Γιουγκοσλαβία στον τελικό, μιας και δεν προβλέοποταν τότε τα πέναλτι; Ε, κάτσε.

Η νυν Ιταλία είναι ομάδα, δεν έχει σταρ, δεν έχει κλίκες στα αποδυτήρια – αλλά δεν έχει και προπονητή, δεν είμαι φαν του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Αν κυλήσει λογικά το Euro, Γαλλία και Βέλγιο (με αυτή τη σειρά) έχουν μακράν τον πρώτο λόγο αλλά πότε υπήρξε λογική στο στοίχημα; Forza ragazzi λοιπόν! Στο 12.00…»

Τι προτιμάς να τρως παρακολουθώντας ποδόσφαιρο; Σουβλάκια ή πίτσα;

«Κλισέ μεν αλλά σε και πιτόγυρα στρέφομαι. Ωστόσο, είτε πριν τη σέντρα ή ακριβώς στο ημίχρονο, μην πνιγούμε τρώγοντας σε κάνα φαλτσοσφύριγμα… »

*Ο Νίκος Μποζιονέλος είναι δημοσιογράφος από το 1999, μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ και tipster σε διάφορα στοιχηματικά ΜΜΕ από το 2000. Πριν ένα χρόνο έβγαλε και το δικό του στοιχηματικό site, το koubanezos.gr που έχει ήδη αποκτήσει το δικό του, φανατικό κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με Πρίγιοβιτς - Αυτή θα είναι η νέα ομάδα του; - Θα... τρελαθούν ΠΑΟΚτσήδες και Λουτσέσκου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags