Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ρόμαν Μπίρκι: "Δεν θα κλάψουν αν πάει Ολυμπιακό - Χοντρές γκάφες, μπορεί να σε κρεμάσει - Αναβάθμιση για Καπίνο"
| 2021-06-13 12:02:00

"Δεν θα κλάψουν αν πάει Ολυμπιακό - Χοντρές γκάφες, μπορεί να σε κρεμάσει - Αναβάθμιση για Καπίνο"

του Γιώργου Κτενά
"Δεν θα κλάψουν αν πάει Ολυμπιακό - Χοντρές γκάφες, μπορεί να σε κρεμάσει - Αναβάθμιση για Καπίνο"

Το νέο όνομα για τους Πειραιώτες και η σύγκριση με τον Στάνκοβιτς της ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες ψάχνουν και τερματοφύλακα λόγω των πληροφοριών για πιθανή πώληση του Ζοσέ Σα και ήδη στο τραπέζι έχουν πέσει αρκετά ονόματα. Ένα εξ αυτών είναι και του Ρόμαν Μπίρκι της Ντόρτμουντ.

Ολυμπιακός - Ρόμαν Μπίρκι: Το όνομα του Ελβετού τερματοφύλακα συνδέθηκε πρωτοσέλιδα με τους Πειραιτώτες, ως λύση που έχει προταθεί για τους Ερυθρόλευκους αν αποχωρήσει ο Ζοσέ Σα από την ομάδα.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Ανέστη Ζαχαράκη, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα το γερμανικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ.


"Αυτό είναι το θέμα του Μπίρκι - Χτυπητά τα λάθη - Μπορεί να σε κρεμάσει στο ματς"

"Είναι πολύ έμπειρος τερματοφύλακας, με εξαιρετικές αντιδράσεις και με πολύ καλά ρεφλέξ. Το θέμα του είναι ότι δεν είναι σταθερός, μπορεί να παίξει στο 9 στα περισσότερα παιχνίδια ή να πέσει μαύρο σε κάποιον αγώνα και να κάνει χοντρή γκάφα. Έχει μεταπτώσεις, μπορεί να σε κρεμάσει σε ένα παιχνίδι", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Α. Ζαχαράκης και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Τα λάθη που έχει κάνει είναι χτυπητά, αλλά έχει μεγάλες δυνατότητες. Ήταν σταθερά βασικός, αλλά με το που άλλαξε προπονητή η Ντόρτμουντ είχε ένα μικρό τραυματισμό, έχασε τη θέση του και τελικά ο νέος προπονητής προτίμησε τον αναπληρωματικό, τον καθιέρωσε και τέλειωσε τη σεζόν αναπληρωματικός ο Μπίρκι".

"Δεν λέει τίποτα στη Ντόρτμουντ να τον χάσει - Πιο καλός από Σα - Δεν έχει διαφορές με Στάνκοβιτς"

Πες μου μερικά ακόμα στοιχεία για εκείνον.

"Στα 30 του είναι, για την Ντόρτμουντ δεν λέει και τίποτα να τον χάσει, αν και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023. Αλλά ας μην παραβλέπουμε ότι είναι τερματοφύλακας με παραστάσεις, με πολύ καλά στοιχεία".

Μπορούμε να πούμε αν είναι ή όχι καλύτερος από τον Σα;

"Είναι πιο καλός από τον Σα, εντάξει δεν είναι και ο Νόιερ, αλλά είναι καλύτερος από τον Σα στα πόδια. Δεν θα τον έλεγα φοβερό στις εξόδους του, αλλά κάτω από το τέρμα είναι αξιόπιστος. Δεν είχε κάποια τοπ εξέλιξη, είναι από το 2015 στη Ντόρτμουντ αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα κλάψουν κιόλας. Σε σύγκριση με τον Στάνκοβιτς που απέκτησε η ΑΕΚ για παράδειγμα, είναι πολύ καλύτερο όνομα. Αλλά ως δυνατότητες δεν έχουν μεγάλες διαφορές, αν αφαιρέσει κανείς το διαφορετικό πρωτάθλημα, το κασέ, τις παραστάσεις".

"Αναβάθμισε την ομάδα ο Καπίνο - Βασικός στη Βέρντερ αν... - Δεν είναι χειρότερος από Πασχαλάκη"

Θα μου πείς δύο πράγματα για τη φετινή πορεία του Καπίνο στη Γερμανία;

"Ήταν στη Βέρντερ Βρέμης στο πρώτο μισό της περιόδου και δεν είχε παίξει καθόλου. Πήγε Σαντχάουζεν στη Β Γερμανίας, για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Εκεί έκανε τη διαφορά ξεκάθαρα, είχε ένα-δύο λαθάκια σε παιχνίδια που τον είδα, αλλά ήταν θέμα ρυθμού. Με αυτόν  τερματοφύλακα σώθηκαν και, παρότι τους κρέμασε σε ένα ματς, έκανε τη διαφορά στη Β Γερμανίας, ξεκάθαρη αναβάθμιση για την Σαντχάουζεν. Αν φύγει ο Παβλένκα από την Βέρντερ, μπορεί να χτυπήσει βασικός άνετα στη Β Γερμανίας".

Θα μπορούσε να επιστρέψει στην Εθνική;

"Αυτή τη στιγμή είναι στο τοπ 3 των Ελλήνων τερματοφυλάκων. Δε νομίζω ότι είναι χειρότερος από τον Βλαχοδήμο ή τον Πασχαλάκη που έχουν κλήσεις στην Εθνική. Το πρόβλημά του είναι ότι δεν βρίσκεται 100% συγκεντρωμένος, αλλά η συνολική παρουσία είναι πολύ θετική".

 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος… Τσιμίκας - Ο Ραϊόλα κλείνει "χρυσό" deal εκατομμυρίων για Μαρινάκη - "Διώχνει" Έλληνα ο Κασάμι

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags