Facebook Pixel Euro 2020: "Καθάρισαν" οι αλλαγές - Ιστορική νίκη της Αυστρίας - Το πάλεψε μέχρι τέλους η Βόρεια Μακεδονία (Vid)
| 2021-06-13 20:55:00

"Καθάρισαν" οι αλλαγές - Ιστορική νίκη της Αυστρίας - Το πάλεψε μέχρι τέλους η Βόρεια Μακεδονία (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Καθάρισαν" οι αλλαγές - Ιστορική νίκη της Αυστρίας - Το πάλεψε μέχρι τέλους η Βόρεια Μακεδονία (Vid)

Με τους Γκρέγκοριτς και Αρναούτοβιτς να περνούν στο ματς ως αλλαγές και να πετυχαίνουν δύο καθοριστικά γκολ, η Αυστρία επιβλήθηκε με 3-1 της Βόρειας Μακεδονίας στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου.
 

Euro 2020: Την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε τελική φάση Euro πανηγύρισε η Αυστρία, που έκαμψε με 3-1 την αντίσταση της πρωτάρας στη διοργάνωση, Βόρειας Μακεδονίας, στο Βουκουρέστι.

Οι Αυστριακοί προηγήθηκαν με πολύ ωραίο γκολ του Λάινερ στο 18', όμως μια γκάφα στην άμυνά τους έφερε την ισοφάριση από τον Πάντεφ στο 28', γκολ που ήταν το πρώτο της Βόρειας Μακεδονίας σε Euro. Τη νίκη στην Αυστρία έδωσαν δύο επιθετικοί που πέρασαν στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γκρέγκοριτς που έκανε το 2-1 στο 78' και ο Αρναούτοβιτς που διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 89'.

Η πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Ολλανδία - Ουκρανία (22:00) στο Άμστερνταμ. Η δεύτερη αγωνιστική διεξάγεται στις 17/6, όταν η Αυστρία θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία στο Άμστερνταμ και η Βόρεια Μακεδονία την Ουκρανία στο Βουκουρέστι.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο του ματς είχε ελάχιστες ευκαιρίες, αλλά σημειώθηκαν δύο γκολ. Η Αυστρία προηγήθηκε στην πρώτη της καλή στιγμή στο ματς με ένα πανέμορφο τέρμα. Στο 18' ο Σάμπιτζερ επιχείρησε φανταστική διαγώνια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Λάινερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μονοκόμματο εναέριο σουτ από διαγώνια θέση.

Ωστόσο, μόλις 10 λεπτά αργότερα οι Αυστριακοί τα έκαναν... μούσκεμα στην άμυνα. Στο 28' ο Χιντερέγκερ προσπάθησε να απομακρύνει αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Σάμπιτζερ και πήρε κατεύθυνση προς την εστία της Αυστρίας. Ο Τραϊκόφσκι κυνήγησε τη φάση, ο γκολκίπερ Μπάχμαν δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ουσιαστικά "έστρωσε" την μπάλα στον Πάντεφ. Αυτός έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της Βόρειας Μακεδονίας σε τελική φάση Euro και ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το ματς πήρε... φωτιά μετά το 60', με τις δύο ομάδες να χάνουν από μια τεράστια ευκαιρία εκατέρωθεν. Στο 63' ο Μπάχμαν νίκησε τον Νικόλοφ  σε τετ α τετ και στην επαναφορά ο Πάντεφ σούταρε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Αρναούτοβιτς έπιασε γυριστή κεφαλιά και ανάγκασε τον Ντιμιτριέφσκι σε δύσκολη απόκρουση.

Δύο από τις αλλαγές του Φράνκο Φόντα "καθάρισαν" το παιχνίδι για την Αυστρία στο τελευταίο τέταρτο. Στο 74' ο Γκρέγκοριτς εκμεταλλεύτηκε εξαιρετική σέντρα του Αλάμπα και έκανε το 2-1 με κοντινή προβολή, ενώ στο 89' ο Αρναούτοβιτς έφυγε τετ α τετ με τον Ντιμιτριέφσκι, τον απέφυγε και πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 3-1.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags