Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο "Ντούντου" στην ΑΕΚ! Τρία πρωταθλήματα σερί - Έκανε "κοιλιά" και τον έδιωξαν
| 2021-06-14 09:30:00

Ο "Ντούντου" στην ΑΕΚ! Τρία πρωταθλήματα σερί - Έκανε "κοιλιά" και τον έδιωξαν

Sportdog Team
Ο "Ντούντου" στην ΑΕΚ! Τρία πρωταθλήματα σερί - Έκανε "κοιλιά" και τον έδιωξαν

Με αυτόν η Ένωση νίκησε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό εντός και εκτός έδρας.

14-6-1997. Ο Μιχάλης Τροχανάς βρισκόταν σε επαφές με την ENIC για την πώληση των μετοχών του. Παράλληλα έτρεχε και τα αγωνιστικά ζητήματα της νέας χρονιάς. Φαβορί για την κενή θέση του Πέτρου Ραβούση στην τεχνική ηγεσία ήταν ο Άνχελ Ιορντανέσκου, ομοσπονδιακός προπονητής της Ρουμανίας τότε.

Όπως αναφέρει το «Χρονοντούλαπο της ΑΕΚ», ο πρόεδρος της ένωσης πέτυχε συμφωνία με τον Ρουμάνο, αγκάθι όμως υπήρξε η ομοσπονδία του. Η πρόταση του δικεφάλου ήταν να παραμείνει στην εθνική μέχρι το μουντιάλ, όπου είχε ήδη προκριθεί, παράλληλα να αναλάβει καθήκοντα και στην ΑΕΚ, λύση που απέρριψαν οι Ρουμάνοι. Σαν σήμερα ο μεγαλομέτοχος της ένωσης ήρθε σε συμφωνία με τον Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, προπονητή της Στεάουα Βουκουρεστίου, με την οποία κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (1995,1996,1997), ενώ παράλληλα ανέθεσε την θέση του τεχνικού διευθυντή στον Ιορντανέσκου, καθήκοντα που θα αναλάμβανε αμέσως μόλις λυνόταν το συμβόλαιο του με την ομοσπονδία της Ρουμανίας.

Με τον Ντουμιτρίου η ένωση ξεκίνησε καλά τη σαιζόν, όμως αποκλείστηκε γρήγορα από την Ξάνθη στο κύπελλο, έδειχνε όμως ικανή να κατακτήσει το πρωτάθλημα, διώχνοντας το φάντασμα του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τη Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ είχε κερδίσει όλα τα κλασικά ντέρμπι με Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό, εντός και εκτός έδρας, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα και έφτασε ως τα προημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων όπου αποκλείστηκε με γκολ που δέχτηκε στο τελευταίο λεπτό.

Ο “Ντού-ντου” είχε γίνει σύνθημα στα χείλη των κιτρινόμαυρων οπαδών και γνώριζε την αποθέωση σε κάθε εμφάνιση του. Στα μέσα του δευτέρου γύρου όμως όλα άλλαξαν. Η ομάδα έκανε απίστευτη “κοιλία” με άσχημα αποτελέσματα, που έφεραν τον δικέφαλο πίσω στη βαθμολογία και σταδιακά να χάνει τελείως την επαφή με τις πρώτες θέσεις. Μετά τον αγώνα με την Παναχαΐκή ο Ρουμάνος τεχνικός απολύεται και τη θέση του αναλαμβάνει, ως υπηρεσιακός, ο μέχρι τότε βοηθός του Αντώνης Μήνου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags