Facebook Pixel Sportdog.gr | Για τον «χειρότερο» παίκτη του Euro σημασία έχει η διαδρομή
| 2021-06-15 04:33:00

Για τον «χειρότερο» παίκτη του Euro σημασία έχει η διαδρομή

Sportdog Team
Για τον «χειρότερο» παίκτη του Euro σημασία έχει η διαδρομή

Στο φετινό Euro θα δώσουν το παρόν 624 ποδοσφαιριστές από διάφορα πρωταθλήματα ανά τον κόσμο. Κανένας δεν βρίσκεται σε χαμηλότερη κατηγορία από τον Anssi Jaakkola, που μετά και το πέρας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ανήκει σε ρόστερ ομάδας της League Two, της υποβιβασμένης Bristol Rovers. Αυτή η αντίθεση όμως δεν είναι ξένη στην ζωή του Φινλανδού τερματοφύλακα, που έχει διανύσει μέχρι και… 15,000 χιλιόμετρα για να κάνει αυτό που αγαπά!

Την σεζόν 1997/98 κάτι κοσμοϊστορικό συνέβαινε για τα «στενά» όρια του φινλανδικού ποδοσφαίρου, αφού δύο από τους κορυφαίους (αν όχι οι κορυφαίοι) τερματοφύλακες της χώρας άνοιγαν τα «φτερά» τους για την γενέτειρα του αθλήματος, το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Antti Niemi και Jussi Jääskeläinen έχουν μόλις μεταγραφεί στις Rangers και Bolton αντίστοιχα, αποτελώντας πια είδωλο για πολλούς νεαρούς πίσω στην πατρίδα τους, που ξεχύνονται να αγοράσουν γάντια και να «υιοθετήσουν» τον πιο αντιεμπορικό ρόλο εντός γηπέδου. Ένας από αυτούς ήταν και ο 10χρονος τότε Anssi Jaakkola!

Το αγγλικό ποδόσφαιρο δεν σηματοδότησε μόνο την αρχή του ονείρου του, αλλά και την συνέχειά του, αφού όντας στην Tornion Pallo −47, έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο, ανήλικος ακόμα, την χρονιά που το σπουδαιότερο «προϊόν» της, ο Teemu Tainio, έπαιρνε μεταγραφή για την Tottenham και την Premier League. Η μικρή φινλανδική ομάδα, από το Τόρνιο των 20,000 κατοίκων, μπορεί να έπεσε κατηγορία, όμως ο υψηλόσωμος πορτιέρο (1,95 μ.) συνέχισε να λάμπει και να προσελκύει τα βλέμματα των προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags