Facebook Pixel Euro 2020: Νικητής στη μάχη των... ΠΑΟΚτσήδων ο Μακ - "Σφαλιάρα" Σλοβακίας στον "εξαφανισμένο" Λεβαντόφσκι (Vid)
| 2021-06-14 20:54:00

Νικητής στη μάχη των... ΠΑΟΚτσήδων ο Μακ - "Σφαλιάρα" Σλοβακίας στον "εξαφανισμένο" Λεβαντόφσκι

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Νικητής στη μάχη των... ΠΑΟΚτσήδων ο Μακ - "Σφαλιάρα" Σλοβακίας στον "εξαφανισμένο" Λεβαντόφσκι

Η Σλοβακία του Ρόμπερτ Μακ, που έκανε φοβερή ενέργεια στο πρώτο γκολ της ομάδας του, νίκησε με 2-1 την Πολωνία του Κάρολ Σφιντέρσκι, ο οποίος αγωνίστηκε ως αλλαγή και είχε μια σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει στος καθυστερήσεις.

Euro 2020: Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ, η Σλοβακία έκανε την έκπληξη και επικράτησε με 2-1 της Πολωνίας στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Μακ ήταν αυτός που δημιούργησε με φανταστική ενέργεια το 1-0 της Σλοβακίας, που επετεύχθη στο 14' με αυτογκόλ του τερματοφύλακα Σέζνι. Η Πολωνία, που είχε σε πολή κακή μέρα τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ισοφάρισε στο 46' με τον Λονέτι, αλλά έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κριχόβιακ στο 62' και δέχθηκε γκολ από τον Σκρίνιαρ για το τελικό 2-1 στο 69'.

Στις καθυστερήσεις ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι, μπήκε αλλαγή στα τελευταία λεπτά και έφτασε κοντά στο γκολ στις καθυστερήσεις, όταν νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Ισπανία και Σουηδία παίζουν στις 22:00 στη Σεβίλλη, ολοκληρώνοντας την 1η αγωνιστική του 5ου ομίλου. Για τη δεύτερη αγωνιστική, στις 18 Ιουνίου η Σλοβακία παίζει με τη Σουηδία στην Αγία Πετρούπολη και στις 19 Ιουνίου η Πολωνία αντιμετωπίζει την Ισπανία στη Σεβίλλη.

Το ματς

Η Σλοβακία ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, παρά τα προγνωστικά που ήθελαν την Πολωνία να είναι το μεγάλο φαβορί στην αναμέτρηση. Οι Πολωνοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο και απώλεσαν μια καλή ευκαιρία με τον Λεβαντόφσκι στο 5', όμως στη συνέχεια η απόδοσή τους έπεσε αισθητά.

Οι Σλοβάκοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 18' μετά από μια εκπληκική ενέργεια του Ρόμπερτ Μακ. Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ "ζάλισε" δύο αμυντικούς, τους πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο και σημάδεψε το δοκάρι με δεξί σουτ. Η τύχη ευνόησε τη Σλόβακία, καθώς η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Σέζνι και κατέληξε στα δίχτυα. Αυτογκόλ του Πολωνού τερματοφύλακα και 1-0 για τη Σλοβακία!

Ο Κούτσκα (27', 33') απείλησε για τους Σλοβάκους και οι Κριχόβιακ (34'), Ζιελίνσκι (35') δεν βρήκαν στόχο για την Πολωνία, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 1-0 για τη Σλοβακία.

Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα στο δεύτερο μέρος για να ισοφαρίσει η Πολωνία. Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα μπήκε δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο και ο Λινέτι έκανε το 1-1 με κοντινό πλασέ από παράλληλο γύρισμα του Ρίμπους στο 46'.

Η εικόνα του ματς άλλαξε εντελώς, με τους Πολωνούς να πιέζουν ασφυκτικά για ένα δεύτερο γκολ. Ωστόσο, "προδόθηκαν" από έναν εκ των πιο έμπειρων παικτών τους, αφού ο Κριχόβιακ έκανε ανόητο στο 62' φάουλ και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Σλοβακία εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα στο 69', όταν ο Σκρίνιαρ βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και με άψογο δεξί πλασέ έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1!

Στις καθυστερήσεις το πλασέ του Μπέντναρερ πέρασε ελάχιστα άουτ και το σουτ του Σφιντέρκσι κατέληξε στα χέρια του Ντουμπράβκα, με τη Σλοβακία να παίρνει μια μεγάλη νίκη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags