Facebook Pixel Euro 2020: Ελπίζει σε πρόκριση με γκολάρα η Ρωσία - "Κέρδισε" μόνο τις εντυπώσεις η Φινλανδία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-16 18:08:00

Ελπίζει σε πρόκριση με γκολάρα η Ρωσία - "Κέρδισε" μόνο τις εντυπώσεις η Φινλανδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ελπίζει σε πρόκριση με γκολάρα η Ρωσία - "Κέρδισε" μόνο τις εντυπώσεις η Φινλανδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Παίζοντας το τελευταίο της… χαρτί για να παραμείνει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, η Ρωσία έβγαλε αντίδραση και επικράτησε 1-0 της αξιόμαχης Φινλανδίας στην Αγία Πετρούπολη.

Euro 2020: Ένα γκολ – «ζωγραφιά» του Αλεξέι Μίραντσουκ στις καθυστερήσεις του α΄ημιχρόνου, αποδείχτηκε αρκετό για να λυγίσει (1-0) η Ρωσία την αντίσταση της Φινλανδίας στην Αγία Πετρούπολη, να κάνει «σεφτέ» στο β΄γκρουπ του Euro και να μπει δυναμικά στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16».

Το τρομερό γκολ του Μίραντσουκ ήταν αρκετό για τους… γηπεδούχους Ρώσους που έφτασαν στην πρώτη τους νίκη στο φετινό Euro και έπιασαν στη δεύτερη θέση του δευτέρου ομίλου τους Φινλανδούς, μπαίνοντας έτσι για τα καλά στο… κόλπο της πρόκρισης στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Η Φινλανδία ήταν η ομάδα που ξεκίνησε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και το έδειξε από πολύ νωρίς με γκολ! Ο Πογιάνπαλο βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή της Ρωσίας και εκτέλεσε άψογα με το κεφάλι για το 1-0 μόλις στο δεύτερο λεπτό!

Ωστόσο, μετά από έλεγχο του VAR φάνηκε πως ο Φινλανδός επιθετικός ήταν εκτεθειμένος για λίγα εκατοστά, με το γκολ τελικά να ακυρώνεται σωστά και το 0-0 να παραμένει. Οι Σκανδιναβοί ήταν πιο απειλητικοί και συνέχισαν να πιέζουν, χωρίς όμως να βρίσκουν κάποιο τέρμα.

Κάπου εκεί άρχισαν να ανεβάζουν στροφές οι Ρώσοι και τελικά βρήκαν γκολ πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου! Ο Τζιούμπα έδωσε ωραία στον Μίραντσουκ και εκείνος σκόραρε με ένα φοβερό πλασέ στο παραθυράκι της εστίας του Χραντέτσκι, γράφοντας έτσι το 1-0 για τους… γηπεδούχους στο 45+2.

Στο δεύτερο μέρος, η Ρωσία μπήκε ακόμη πιο δυνατά, με σκοπό να τελειώσει οριστικά το ματς. Η ομάδα του Τσερτσέσοφ έχασε απανωτές ευκαιρίες, με τον Χραντέτσκι να φωνάζει «παρών» και να πραγματοποιεί μία από τις φάσεις του Euro στο 72ο λεπτό σε σουτ του Κουζιάεφ.

Ο… άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου δεν μίλησε και οι Ρώσοι κατάφεραν να κρατήσουν το 1-0 μέχρι το τελικό σφύριγμα, παίρνοντας το πρώτο «τρίποντο» του φετινού Euro, πιάνοντας έτσι τους Φινλανδούς στη 2η θέση της βαθμολογίας του δεύτερου ομίλου.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μ. Κανέρβα): Χραντέτσκι, Τοΐβιο (85΄Γιένσεν), Αραγιούρι, Ο’ Σόνεσι, Ράϊταλα (75΄Σοϊρί), Λουντ, Σούλερ (67΄Κάουκο), Καμαρά, Ούρονεν, Πούκι (75΄Λαπαλάινεν), Πογιάνπαλο.

ΡΩΣΙΑ (Στ. Τσερτσέσοβ): Σαφόνοφ, Φερνάντες (25΄Καραβάεφ), Ντιβέεφ, Ντζικίγια, Κουζιάεφ, Ζόμπνιν, Μπαρίνοφ, Οζντόεφ (61΄Ζεμαλέτνιντοφ), Μίραντσουκ (85΄Μούχιν), Τζιούμπα (85΄Σομπόλεφ), Γκολοβίν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags