Facebook Pixel Δανία - Βέλγιο: Ανατροπή πρόκρισης για Βέλγιο - Νίκησε μόνος του τη Δανία ο Ντε Μπρόινε - Ανατριχίλα για Έρικσεν! (vids)
| 2021-06-17 20:55:00

Ανατροπή πρόκρισης για Βέλγιο - Νίκησε μόνος του τη Δανία ο Ντε Μπρόινε - Ανατριχίλα για Έρικσεν! (vids)

Sportdog Team
Ανατροπή πρόκρισης για Βέλγιο - Νίκησε μόνος του τη Δανία ο Ντε Μπρόινε - Ανατριχίλα για Έρικσεν! (vids)

Το Βέλγιο βρέθηκε να χάνει με 1-0 από την Δανία, όμως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έκανε απίστευτα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο και οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή και τη νίκη με 2-1. Συγκλονιστικές στιγμές στην Κοπεγχάγη για τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Δανία - Βέλγιο: Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2020 πανηγύρισε το Βέλγιο, που επικράτησε 2-1 με ανατροπή των Δανών στην Κοπεγχάγη.

Οι Δανοί μπήκαν με τρομερή όρεξη στο ματς και προηγήθηκαν μόλις στο 2' με τον Πόουλσεν, χάνοντας μάλιστα και αρκετές ευκαιρίες να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Το Βέλγιο, που ήταν σαν να μην υπήρχε στο πρώτο 45λεπτο, ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο και με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Ντε Μπρόινε (μπήκε στο ματς στο 46'), που έβγαλε μία ασίστ και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, έφτασε στην ανατροπή και τη νίκη με 2-1.

Το παιχνίδι στην Κοπεγχάγη ήταν φυσικά και μνεία στον Κρίστιαν Έρικσεν, καθώς στο 10' ο αγώνας σταμάτησε και ο κόσμος με τους παίκτες πρόσφεραν ένα τρομερό standing ovation στον Δανό άσο, που κέρδισε τη μάχη με τη ζωή.

Το ματς

Μόλις στο 2' η... φουριόζα Δανία κατάφερε να προηγηθεί με ωραίο σουτ του Πόουλσεν, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κουρτουά για το 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί στο ξεκίνημα, χάνοντας σωρεία καλών ευκαιριών είτε με τον Μέλε, είτε με τον Ντάμσγκααρντ, όμως δεν μπόρεσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και το πλήρωσαν.

Στο δεύτερο μέρος ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πέρασε στο ματς αντί του Μέρτενς και άλλαξε όλο τον ρου του αγώνα. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκπληκτικός και ήταν αυτός που σήμανε την αντεπίθεση για το Βέλγιο.

Αρχικά, στο 55' πήρε την μπάλα από τον Λουκάκου και εκεί που περίμεναν όλοι να σουτάρει, έβγαλε αριστουργηματική ασίστ στον Φοργκάν Αζάρ που από την μικρή περιοχή πλάσαρε για το 1-1. 

Στο 70' ο σκόρερ Αζάρ έστρωσε στα αριστερά στον Ντε Μπρόινε, που με εκπληκτικό αριστερό σουτ νίκησε τον Σμάιχελ και έκανε την ολική ανατροπή για το Βέλγιο. Μάλιστα, δεν πανηγύρισε το γκολ του, απλά πήγε και στάθηκε στο σημείο που πριν λίγες ημέρες κατέρρευσε ο Κρίστιαν Έρικσεν.

Στη συνέχεια οι Δανοί πίεσαν για την ισοφάριση και απείλησαν με τον Μπρέθγουεϊτ στο 75', αλλά και στο 87', όταν ο παίκτης της Μπαρτσελόνα έπιασε μια ωραία κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δοκαριών και έφυγε έξω.

Το 2-1 για το Βέλγιο έμεινε μέχρι το τέλος κι έτσι οι Κόκκινοι Διάβολοι εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης, ενώ οι Δανοί θα τα παίξουν όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ρωσία.

Διαιτητής: Κάιπερς (Ολλανδία) Έδρα: «Πάρκεν», Κοπεγχάγη

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ - Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκαρντ (84’ Όλσεν ), Μάλε- Βας (62’ Λάρσεν), Χόιμπεργκ, Ντιλέινι (73’ Γένσεν)- Πόουλσεν (62’ Νόοργκαρντ), Ντάμσγκαρντ (73’ Κορνέλιους), Μπρέθγουεϊτ.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά - Φερτόνχεν, Ντεναγιέρ, Αλντερβάιρελντ - Θ. Αζάρ, Ντεντόνκερ (59’ Βίτσελ), Τίλεμανς, Μενιέ – Καρασκό (59’ Ε. Αζάρ), Λουκακού , Μέρτενς (46’ Ντε Μπρόινε).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags