Facebook Pixel Ολλανδία - Αυστρία: Απόλυτα κυνικοί οι Ολλανδοί νίκησαν και προκρίθηκαν στους "16" - Φοβήθηκαν οι Αυστριακοί (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-17 23:51:00

Απόλυτα κυνικοί οι Ολλανδοί νίκησαν και προκρίθηκαν στους "16" - Φοβήθηκαν οι Αυστριακοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Μιχάλη Σοφιανού
Απόλυτα κυνικοί οι Ολλανδοί νίκησαν και προκρίθηκαν στους "16" - Φοβήθηκαν οι Αυστριακοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Άκρως κυνικοί οι παίκτες του Φράνκ Ντε Μπουρ κατάφεραν χωρίς να δυσκολευτούν και να... ανεβάσουν ταχύτητα να κερδίσουν με 2-0 τους Αυστριακούς, να διπλασιάσουν τις νίκες τους στον τρίτο όμιλο και παράλληλα να προκριθούν στους "16" του Euro 2020

Ολλανδία - Αυστρία: Οι Οράνιε μπορεί να μην θύμιζαν σε τίποτα ομάδες παλιότερων εποχών, καθώς παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Γιόχαν Κρόιφ Αρένα με το μυαλό τους να τελειώσουν… επαγγελματικά τη δουλειά, κερδίζοντας με 2-0 την Αυστρία και παίρνοντας την πρόκριση για τους "16" του Euro 2020.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ολλανδούς και πάλι ο άσος της Αϊντχόφεν, Ντάμφρις, που έβαλε ένα γκολ, ενώ παράλληλα κέρδισε το πέναλτι που αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο ο Ντεπάι.

Το ματς: 

Στο Άμστερνταμ οι Οράνιε και οι Αυστριακοί ήξεραν ότι με ενδεχόμενη νίκη θα "κλείδωναν" την πρόκριση στην φάση του "16" του Euro 2020, πράγμα που έδωσε πολύ καλό ρυθμό από την αρχή της αναμέτρησης. Αυτοί που ήταν περισσότερο τυχεροί ήταν οι Ολλανδοί καθώς μόλις στο 11' και στην πρώτη φορά που έφτασαν να απειλήσουν, κέρδισαν πέναλτι. Ο Γκρίνφελντ θα πατήσει τον Ντάμφρις μέσα στην περιοχή και παρά το γεγονός ότι αρχικά ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν θα δώσει τίποτα, μετά την χρήση VAR, θα δείξει την "άσπρη βούλα". Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Μέμφις Ντεπάι που θα διατηρήσει την ψυχραιμία του και θα κάνει το 1-0.

Αυτό το γκολ δεν θα αλλάξει κάτι στο πλάνο των παικτών του Ντε Μπουρ καθώς θα συνεχίσουν να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους, ενώ την ίδια στιγμή οι Αυστριακοί φαίνονταν πολύ αγχωμένοι και χωρίς ενέργεια να επιτεθούν. Στο 24' και πάλι ο πρώην επιθετικός της Λυών θα σουτάρει από την δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ. Η πρώτη ευκαιρία των Αετών θα έρθει στο 28', όταν ο Μπάουμγκάρτνερ θα συγκλίνει και θα σουτάρει από τα αριστερά, όμως ο Ντε Λιχτ με το κεφάλι θα διώξει και θα σώσει την εστία του Στεκέλενμπουργκ. Στο 40' οι Ολλανδοί θα χάσουν μια απίστευτη ευκαιρία, όταν μετά από πανέμορφο γύρισμα του Βέγκχορστ, ο Ντεπάι σε κενή εστία θα σουτάρει πολύ ψηλά. Ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά του Βαϊνάλντουμ να απειλήσει, όταν θα πάρει την μπάλα και θα σουτάρει από το σημείο του πέναλτι, όμως η προσπάθειά του θα κοντράρει πάνω στον Χιντερέγκερ.

Οι Αυστριακοί θα είναι αυτοί που μπουν πιο επιθετικά στο δεύτερο μέρος και θα προσπαθήσουν να πιέσουν την άμυνα των Οράνιε, χωρίς όμως να μπορέσουν να απειλήσουν την εστία του Στεκέλενμπουργκ. Από την άλλη οι Ολλανδοί δεν θύμιζαν σε τίποτα αυτό που ξέραμε σε παλιότερες διοργανώσεις, μιας και έδειχναν απόλυτα ικανοποιημένοι με το 1-0 και προσπαθούσαν να διαχειριστούν το αποτέλεσμα, παρά να κυνηγήσουν ένα δεύτερο τέρμα. Στο 61' όμως αυτοί είναι που θα φτάσουν κοντά στο γκολ. Μετά από κόρνερ ο Ντε Φράι θα πιάσει την κεφαλιά, με τον Μπάχμαν να αποκρούει δύσκολα, ενώ στη συνέχεια ο Ντε Λίχτ σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο 67' οι Ολλανδοί θα… κλειδώσουν τη νίκη, αλλά και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2020, καθώς ο Ντεπάι θα βγάλει την αντεπίθεση ανοίγοντας στον Μάλεν, που θα διασχίσει το μισό σχεδόν γήπεδο, θα πασάρει δεξιά στον Ντάμφρις που δεν θα δυσκολευτεί να κάνει το 2-0. Οι παίκτες του Άρνολντ θα αντιδράσουν και θα φτάσουν κοντά στην μείωση του σκορ στο 72', όταν μετά από κόρνερ του Λάζαρο, ο Αλάμπα θα πάρει την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει σε σώματα και να περνάει ελάχιστα δίπλα από το ολλανδικό δοκάρι. 

Στο 81' ο νέος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης θα κάνει το μακρινό σουτ με το αριστερό, όμως και πάλι η μπάλα θα περάσει δίπλα από το δοκάρι του Στεκέλνμπουργκ. Τέσσερα λεπτά μετά οι Ονισίγουο, που μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο, πήρε την κεφαλιά όμως και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν μέχρι το τελικό σφύριγμα, με τους Ολλανδούς να μην πείθουν για δεύτερο παιχνίδι, αλλά να παίρνουν τη νίκη και την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.

Σκόρερ: 11' Ντεπάι (πεν), 67' Ντάμφρις

Ολλανδία (Φ. Ντε Μπούρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (64' Άκε), Ντάμφρις, Ντε Ρον (74' Γκράβενμπεργκ), Ντε Γιονγκ, Φαν Άανχολτ (65' Βάινταλ), Βαϊνάλντουμ, Βέχορστ (65' Μάλεν) , Ντεπάι (82' Ντε Γιονγκ)

Αυστρία (Γ. Άρνολντ): Μπάχμαν, Ντράγκοβιτς (84' Λίνχαρντ), Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Ξ. Σλάγκερ (84' Ονισίγουο), Λάινερ, Λάιμερ (62' Γκρίλιτς), Ζάμπιτσερ, Ούλμερ, Γκρέγκοριτς (62' Κάλαϊτζιτς), Μπαουμγκάρτνερ (70' Λάζαρο)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags