Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Χουνέρι" Μάρκο Σίλβα σε Ολυμπιακό - "Ο Πέλκας... πληρώνει Φορτούνη - Θα κάνει τη διαφορά ο Τσιμίκας"
| 2021-06-18 22:00:00

"Χουνέρι" Μάρκο Σίλβα σε Ολυμπιακό - "Ο Πέλκας... πληρώνει Φορτούνη - Θα κάνει διαφορά ο Τσιμίκας"

του Γιώργου Κτενά
"Χουνέρι" Μάρκο Σίλβα σε Ολυμπιακό - "Ο Πέλκας... πληρώνει Φορτούνη - Θα κάνει διαφορά ο Τσιμίκας"

Ποιον θέλει να πάρει ο Πορτογάλος κόουτς από το Λιμάνι και πώς συνδέονται οι μεταγραφές των Πέλκα και Φορτούνη; Η ομάδα που μπορεί να δώσει λύση στον "Τσίμι" και να τον βοηθήσει να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο.

Ολυμπιακός: Το όνομα του Κώστα Φορτούνη συνδέθηκε μια ακόμα φορά με τουρκική ομάδα, μόνο που τώρα το ρεπορτάζ έχει και το όνομα του Μάρκο Σίλβα, με τον οποίο Φορτούνης έπαιξε μαζί του την καλύτερη μπάλα του στο Λιμάνι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, που έχει σε τεράστια εκτίμηση τον Έλληνα άσο, βρίσκεται κοντά στη Φενέρ και, μοιραία, θα κοιτάξει για λύσεις που γνωρίζει καλά και μπορούν να αποδώσουν - Όπως είναι για παράδειγμα ο Φορτούνης αλλά και ο Κώστας Τσιμίκας.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Γιάννη Τσιακίρη, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα το τουρκικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να συλλέξουμε παραπάνω πληροφορίες για το θέμα.

"Καλή λύση για τη Φενέρ ο Μάρκο Σίλβα - Είχαν γελάσει στον Ολυμπιακό - 10 εκατ. για Φορτούνη"

"Καλή επένδυση είναι για τη Φενέρ ο Μάρκο Σίλβα, είναι καλή λύση για τον πάγκο. Η Τουρκία είναι όπως και η Ελλάδα, δεν δίνουν πολύ χρόνο, θέλουν αποτελέσματα από το πρώτο μήνα. Αν πάει, θα πάρει στρωμένη ομάδα, δεν θέλει πολλές αλλαγές η Φενέρ. Και ο Μάρκο Σίλβα έχει εμπειρία και παραστάσεις", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Γ. Τσιακίρης και στη συνέχεια πρόσθεσε για την περσινή σεζόν:

"Ξεκίνησαν για τον τίτλο, αλλά έκαναν κοιλιά και δεν κατάφεραν να συνεχίσουν δυνατά όπως η Μπεσίκτας και η Γαλατά. Η Φενέρ είτε έχει καλή ομάδα είτε δεν έχει καλή ομάδα, ξεκινάει κάθε χρόνο με βλέψεις για το πρωτάθλημα".

Θεωρείς ότι η Φενέρ τού Μάρκο Σίλβα μπορεί να αποκτήσει τον Φορτούνη;

"Όταν είχε ακουστεί ο Φορτούνης για ανταλλαγή με παίκτη από την Μπεσίκτας, από τον Ολυμπιακό είχαν γελάσει. Άρα το πρώτο είναι τι θα πει ο ίδιος ο Φορτούνης, και έπειτα είναι ο Ολυμπιακός που θέλει 10 εκατ. ευρώ για να τον πουλήσει. Αλλά θεωρώ απίθανο να μπορέσει η Φενέρ να δώσει 10 εκατ. ευρώ, δεν τα έχει αυτά τα χρήματα. Εκτός αν πουλήσει κάποιον. Αλλά είναι λίγο σοφτ ο Φορτούνης, τεχνικά και ποδοσφαιρικά κάνει τη διαφορά στην Τουρκία, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι ρίχνουν καμιά κλωτσιά παραπάνω".

"Αγοράζει Φορτούνη με Πέλκα - 7-8 εκατ. - Να πάρει παιχνίδια στα πόδια του ο Τσιμίκας"

Θα μπορούσε πιθανή έλευση του Φορτούνη να συνδεθεί με, παράλληλη, πώληση του Πέλκα; Τόσο για να βρεθούν τα χρήματα για τον Φορτούνη αλλά και για να αδειάσει θέση στην 11άδα.

"Υπήρχε πρόταση από την Ρούμπιν Καζάν και οι Τούρκοι είπαν ότι ζητούν 15 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του, αλλά αυτά είναι πολλά χρήματα για τον Πέλκα. Θεωρώ ότι και με 7-8 εκατ. θα τον δώσουν, θα ήταν το πιο βολικό ποσό. Γενικά οι Τούρκοι δεν το πολυσκέφτονται, είναι των παζαριών μεν αλλά αν έχουν μια καλή πρόταση δεν το πολυσκέφτονται. Αν αποχωρήσει ο Πέλκας με πώληση 7-8 εκατ. ευρώ, μπορούν να αποκτήσουν τον Φορτούνη. Επίσης, αν έρθει ο Μάρκο Σίλβα και παρουσιάσει ως must ότι θέλει τον Φορτούνη, μπορεί να το κάνουν για να ικανοποιήσουν τον προπονητή. Αλλά έχουν περάσει αυτές οι εποχές στην Τουρκία, είναι τρομερά σπάνιο να δώσει τόσα λεφτά τουρκική ομάδα για έναν παίκτη ως must του προπονητή".

Τέλος, θέλω να μου πεις για το σενάριο που θέλει τον Τσιμίκα να βρίσκεται, επίσης, στη λίστα του Μάρκο Σίλβα, αν τελικά βρεθεί στη Φενέρ. Προφανώς με τη μορφή δανεισμού από τη Λίβερπουλ.

"Ο Μάρκο Σίλβα τον ξέρει, θα έχει μάθει και πράγματα από την Αγγλία για τον Τσιμίκα, επομένως εννοείται ότι μπορεί να παίξει για τη Φενέρ και να κάνει τη διαφορά. Προφανώς και ο ίδιος θα θέλει να πάει σε κάποια ομάδα για να πάρει αρκετά παιχνίδια στα πόδια του φέτος".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags