Facebook Pixel Πορτογαλία - Γερμανία: "Μάγεψε" κόσμο η Γερμανία - Έριξε "τεσσάρα" σε Πορτογαλία στο καλύτερο ματς του Euro! (BINTEO)
| 2021-06-19 20:52:00

"Μάγεψε" κόσμο η Γερμανία - Έριξε "τεσσάρα" σε Πορτογαλία στο καλύτερο ματς του Euro! (BINTEO)

Sportdog Team
"Μάγεψε" κόσμο η Γερμανία - Έριξε "τεσσάρα" σε Πορτογαλία στο καλύτερο ματς του Euro! (BINTEO)

Τι κι αν οι Γερμανοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ από νωρίς; Στη συνέχεια έβαλαν το πόδι στο γκάζι και διέλυσαν την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος με το επιβλητικό 4-2, μπαίνοντας ξανά για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Πορτογαλία - Γερμανία: Ύστερα από απίστευτη ματσάρα στο Μόναχο οι Γερμανοί επικράτησαν με 4-2 των Πορτογάλων, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0 και ανέβηκαν στους τρεις βαθμούς στον όμιλο του... θανάτου με την Γαλλία.

Το παιχνίδι άρχισε άσχημα για τα "πάντσερ" αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στο 15' μετά από ασίστ του Ζότα, όμως η αντίδραση των παικτών του Γιόακιμ Λεβ ήταν άμεση. Στο 35' ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Ρούμπεν Ντίας και τέσσερα λεπτά με νέο αυτογκόλ του Γκερέιρο έγινε η ολική ανατροπή για το 1-2.

Η Γερμανία ήταν η... γνωστή Γερμανία στο δεύτερο μέρος και δεν έριξε ρυθμούς, αντιθέτως πέτυχε δύο ακομά γκολ, ένα με τον Χάβερτς στο 51' και ένα με τον Γκόσενς στο 60', με την Πορτογαλία να μειώνει απλά με τον Ζότα στο 67' για το τελικό 4-2 υπέρ των Γερμανών.

Με αυτή τη νίκη οι Γερμανοί πήγαν στους 3 βαθμούς, όσους έχει και η Πορτογαλία, ενώ στους 4 είναι η Γαλλία και στον 1 η Ουγγαρία, με την τελευταία αγωνιστική του ομίλου να αναμένεται εντυπωσιακή.

Το ματς

Η γηπεδούχος Γερμανία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5' σκόραρε με τον Γκόσενς, όμως μετά από εξέταση του VAR το γκολ ακυρώθηκε, καθώς στην αρχή της φάσης ο Γκνάμπρι ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 13' ο Ρουί Πατρίσιο μπλόκαρε σουτ του Μίλερ και δύο λεπτά μετά, κόντρα στη ροή του ματς η Πορτογαλία κατάφερε να προηγηθεί.

Σε μια φοβερά εκτελεσμένη αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στα αριστερά στον Ζότα, που μπήκε στην περιοχή και έβγαλε στον ολομόναχο Ρονάλντο, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0. Το γκολ δεν πτόησε πάντως ιδιαίτερα τους Γερμανούς, που συνέχισαν να έχουν την κατοχή και να πιέζουν, φτάνοντας εύκολα στην περιοχή των Ιβήρων.

Στο 35' ο Γκόσενς έκανε τη σέντρα από αριστέρα και ο Ρούμπεν Ντίας βρήκε τη μπάλα προ του Χάβερτς για να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Πορτογάλους, στο 39' ο Γκερέιρο με νέο αυτογκόλ, ύστερα από γύρισμα του Κίμιχ, "έγραψε" την ανατροπή και το 1-2 για τους Γερμανούς.

Τα "πάντσερ" είχαν βρει τρομερό ρυθμό και συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αφού στο 51' οι Μίλερ και Γκόσενς έκρυψαν τη μπάλα και ο Χάβερτς έκανε από κοντά το 1-3, ενώ στο 60' ο Κίμιχ έβγαλε σέντρα από δεξιά στο κεφάλι του Γκόσενς, που με δυνατή κεφαλιά έδωσε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ.

Το ματς εξακολουθούσε να είναι πάνω-κάτω, με την Πορτογαλία να μένει "ζωντανή" μειώνοντας στο 67' με τον Ζότα, ύστερα από ασίστ του Ρονάλντο, αλλά τελικά να μην μπορεί να πάρει το κάτι παραπάνω από τον αγώνα, παρότι στη συνέχεια πίεσε και είχε και δοκάρι με τον Ρενάτο Σάντσες (απάντησε στα δοκάρια και ο Γκορέτσκα).

Το τελικό 2-4 για την Γερμανία της έδωσε μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση, καθώς θεωρητικά έχει πιο εύκολο έργο την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ουγγαρία (η οποία πάντως ήταν εξαιρετική με την Γαλλία), ενώ η Πορτογαλία θα παίξει τεράστιο ντέρμπι με τους Γάλλους.

Διαιτητής: Τέιλορ (Αγγλία) Έδρα: «Αλιάνζ Αρένα», Μόναχο

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Νέλσον Σεμέντο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Γκερεϊρο, Ρονάλντο, Μπερνάρντο Σίλβα (46’ Σάντσες), Μπρούνο Φερνάντες (64’ Μουντίνιο), Ντανίλο, Καρβάλιο (58’ Ρ. Σίλβα), Ζότα (83’ Αντρέ Σίλβα).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Λεβ): Νόιερ, Ρούντιγκερ, Γκίντερ, Χούμελς (62’ Τσαν), Κίμιχ, Χάβερτς (73’ Γκορέτσκα), Κρόος, Γκνάμπρι (88’ Σανέ), Γκόζενς (62’ Χάλστενμπεργκ), Γκιουντογκάν (73’ Γκουντογκάν), Μίλερ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags