Facebook Pixel Ιταλία - Ουαλία: Ασταμάτητοι οι Ιταλοί κέρδισαν και το... rotation - Στους "16" με ήρωα τον Γουόρντ οι Ουαλοί (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-20 20:50:00

Ασταμάτητοι οι Ιταλοί κέρδισαν και το... rotation - Στους "16" με ήρωα τον Γουόρντ οι Ουαλοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Μιχάλη Σοφιανού
Ασταμάτητοι οι Ιταλοί κέρδισαν και το... rotation - Στους "16" με ήρωα τον Γουόρντ οι Ουαλοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα και με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να επιλέγει να χρησιμοποιήσει αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής, οι Ιταλοί κατάφεραν να κερδίσουν με 1-0 την Ουαλία, με τέρμα του Πεσίνα, και να προκριθούν πρώτοι στην φάση των "16" του Euro 2020 - Προκρίθηκαν και οι Ουαλοί μιας και είχαν καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Ελβετούς, παρά την ισοβαθμία τους με 4 πόντους

Ιταλία - Ουαλία: Το μπλε... τρένο δεν σταμάτησε ούτε απέναντι από τους Ουαλούς και παρά το rotation στο οποίο προχώρησε ο Μαντσίνι κατάφερε να πάρει την τρίτη νίκη του στην φάση των ομίλων του Euro 2020, αυτή τη φορά με 1-0, με τέρμα του Πεσίνα. Με αυτό το σκορ οι Ιταλοί τελείωσαν το πρώτο μέρος της διοργάνωσης με τρεις νίκες τερματίζοντας στην πρώτη θέση του Α' ομίλου και πλέον περιμένουν να μάθουν την ομάδα που θα τερματίσει, δεύτερη στον όμιλο της Ολλανδίας, Αυστρίας, Ουκρανίας και Β. Μακεδονίας για να μάθουν τον αντίπαλό τους στην φάση των "16" στο Λονδίνο. Από την άλλη πλευρά οι Ουαλοί, που έπαιζαν για παραπάνω από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, κατάφεραν και πήραν και αυτοί την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς στην ισοβαθμία με την Ελβετία κατάφεραν και πήραν την δεύτερη θέση, μιας και είχαν καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αντιπάλους τους.

Το ματς: 

Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκαν στο Ολίμπικο οι Ατζούρι, αλλά και οι Ουαλοί δείγμα ότι οι πάντες σκέφτονται και την συνέχεια του τουρνουά. Από την μια πλευρά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι επέλεξε να χρησιμοποιήσει οχτώ διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της Ιταλίας, ενώ από άλλη πλευρά ο Πέιτζ μπορεί να έβαλε φρέσκα… πρόσωπα, όμως κράτησε εντός βασικής ενδεκάδας τα μεγάλα του… όπλα που δεν είναι άλλα από τους Μπέιλ και Ράμσεϊ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από την αρχή της αναμέτρησης να συνεχίσουν όπως τελείωσαν οι προηγούμενοι αγώνες, καθώς πίεζαν ψηλά, ενώ στο 12' έφτασαν στην πρώτη καλή στιγμή όταν ο Μπαστόνι σέντραρε, όμως ο Μπελότι δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Γουόρντ.

Οι Ιταλοί θα προσπαθήσουν να απειλήσουν ξανά με τους Έμερσον και Τολόι, όμως αρχικά το σουτ του πρώτου στο 15' θα περάσει άουτ, ενώ η προσπάθεια του δεύτερου, δύο λεπτά μετά, θα αποκρουστεί εντυπωσιακά από τον Γουόρντ. Στο 24' ήταν η σειρά του Μπελότι να απειλήσει, όταν μετά από λάθος τους Μορέλ, ο Μπερναρντέσκι θα βρει τον Κιέζα και αυτός τον επιθετικό της Τορίνο, όμως το διαγώνιο σουτ θα περάσει εκτός. Η πρώτη φάση για τους Ουαλούς θα έρθει τρία λεπτά μετά, καθώς μετά από κόρνερ ο Γκάντερ θα πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα περάσει πολύ λίγο έξω από το δοκάρι του Ντοναρούμα. Στο 33' μετά από γέμισμα στην περιοχή των Δράκων ο Κιέζα στο δεύτερο δοκάρι θα κάνει πολύ ωραία το κοντρόλ και θα σουτάρει, όμως η μπάλα θα χτυπήσει στον Αμπαντού και φύγει κόρνερ.

Τελικά η πίεση των Ιταλών θα καρποφορήσει  στο 39'. Μετά από φάουλ που θα εκτελέσει με γέμισμα ο Βεράτι, ο Πεσίνα θα πεταχτεί στο πρώτο δοκάρι και αγγίζοντας την μπάλα θα την στείλει στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για την Squadra Azzurra. Τρία λεπτά μετά οι παίκτες του Μαντσίνι και πάλι με τον ποδοσφαιριστή της Φιορεντίνα θα φτάσουν μια… ανάσα από το 2-0, όταν μετά από σέντρα του Κιέζα θα προσπαθήσει αν μπει στην πορεία της μπάλας, όμως δεν θα μπορέσει να της αλλάξει πορεία και να την στείλει στην εστία του Γουάρντ.

Μπορεί οι Ουαλοί να μπήκαν στο δεύτερο μέρος με πιο επιθετικό προσανατολισμό και την θέληση να πιέσουν την άμυνα των Ιταλών, όμως στο 54' οι Ατζούρι έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ. Ο Μπερναντέρσκι θα εκτελέσει ένα φάουλ, όμως η μπάλα θα καταλήξει στο κάθετο δεξί δοκάρι του Γουόρντ. Ένα λεπτό μετά ο Ατσέρμπι θα κάνει ένα τραγικό λάθος, δίνοντας την δυνατότητα στο Ράμσεϊ να φτάσει μέχρι την ιταλική μικρή περιοχή χωρίς να έχει αποφασίσει τι θα κάνει, με αποτέλεσμα ο Ντοναρούμα να τον κόψει την στιγμή που πήγε να κάνει πάσα. Στο 55' θα προκύψει ακόμα ένα πρόβλημα για τους Ουαλούς, καθώς θα μείνουν με 10 παίκτες καθώς ο Αμπαντού θα πατήσει άσχημα τον Μπερναρντέσκι, με τον διαιτητή να τον αποβάλει χωρίς δισταγμό.

Δέκα λεπτά μετά ο Κιέζα, που πραγματοποίησε εκπληκτικό παιχνίδι, θα βγάλει την πάσα στον Μπελότι όμως το σουτ του τελευταίου θα διώξει και πάλι ο Γουόρντ σε κόρνερ. Στο 75' ήταν η σειρά των Ουαλών να χάσουν μια τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν μετά από γέμισμα ο Μπέιλ βρέθηκε μόνος του στην μεγάλη περιοχή, σούταρε με την μια, όμως η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ.Στο 89' ο Μπελότι και πάλι θα επιχειρήσει ένα γυριστό σουτ, έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως και πάλι ο Γουόρντ θα μπλοκάρει την μπάλα. Στην υπόλοιπη αναμέτρηση δεν θα υπάρξει άλλη σημαντική στιγμή, με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει το τελικό αποτέλεσμα, κάτι που εκτός από τους Ιταλούς, έδωσε την πρόκριση και στους Ουαλούς, που παρά την ισοβαθμία με τους Ελβετούς, με τέσσερις βαθμούς, ολοκλήρωσαν την φάση των ομίλων δεύτεροι αφού είχαν καλύτερη διαφορά τερμάτων. 

Σκόρερ: 39' Πεσίνα

Ιταλία (Ρ. Μαντσίνι): Ντοναρούμα (89' Σιρίγκου), Τολόι, Μπονούτσι (46' Ατσέρμπι), Μπαστόνι, Έμερσον, Βεράτι, Ζορζίνιο (75' Κριστάντε), Πεσίνα (87' Καστροβίλι) , Μπερναρντέσκι (75' Ρασπαντόρι) , Μπελότι, Κιέζα

Ουαλία (Ρ. Πέιτζ): Γουόρντ, Κ. Ρόμπερτς, Γκάντερ, Ρόντον, Αμπαντού, Ν. Γουίλιαμς (86' Ντέιβις) , Μορέλ (60' Μούρ), Άλεν (86' Λέβιτ), Ράμσεϊ, Μπέιλ (86' Μπρούκς), Τζέιμς (74' Γουίλσον)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags