Facebook Pixel Euro 2020: Εθελοτυφλούν στην UEFA! Αναρτήθηκε πανό στο Euro 2020 με αναφορά σε σκέτο "Μακεδονία"
| 2021-06-21 23:39:00

Εθελοτυφλούν στην UEFA - Το πανό που σήκωσαν στο Euro 2020 και... προκαλεί την Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Εθελοτυφλούν στην UEFA - Το πανό που σήκωσαν στο Euro 2020 και... προκαλεί την Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Οπαδός της Βόρειας Μακεδονίας σήκωσε πανό που έγραφε μόνο τη λέξη «Μακεδονία» στην αναμέτρηση με την Ολλανδία.

Euro 2020: "Η UEFA υπογραμμίζει ότι δεν θα επιτρέψει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να γίνει η πλατφόρμα για τη μεταφορά πολιτικών μηνυμάτων οποιασδήποτε φύσης και θα συνεχίσει να προστατεύει τη πολιτική ουδετερότητας, όπως κατοχυρώνεται στο καταστατικό της".

Αυτή ήταν η απάντηση της UEFA για το θέμα που ξέσπασε με την εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας και την εμφάνισή της στο EURO, στην οποία αναγράφεται σκέτο το όνομα "Μακεδονία".

Απ' ότι φαίνεται όμως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εθελοτυφλεί και δεν λαμβάνει υπόψιν το διπλωματικό ζήτημα που έχει προκύψει, καθώς παραβιάζεται η συμφωνία των Πρεσπών.

Στο περιθώριο του αγώνα με την Ολλανδία οπαδός της Βόρειας Μακεδονίας σήκωσε πανό που έγραφε μόνο τη λέξη «Μακεδονία» και το οποίο παρά την σαφή πολιτική χροιά του και «πέρασε» και αναρτήθηκε και... φωτογραφήθηκε.

Το πανό αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένα όνομα - ένα έθνος. Μακεδονία». Και παρότι το Euro είναι η κορυφαία διοργάνωση της UEFA, η οποία σε όλους τους τόνους διακηρύσσει ότι δεν... θέλει πολιτική χροιά και πολιτικά «μηνύματα» στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, το πανό (αν και... ατομικό και όχι κρεμασμένο) και πέρασε από τον έλεγχο και αναρτήθηκε.

"Απόψε στο Αμστερνταμ οι αρμόδιοι είτε δεν το πήραν χαμπάρι, είτε έκαναν τα στραβά μάτια. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη είναι της UEFA", σημειώνει σε ρεπορτάζ του στο gazzetta.gr ο Δημήτρης Τομαράς.

Υπενθυμίζεται, ότι η ελληνική πλευρά γνώριζε για τις προθέσεις της Βόρειας Μακεδονίας και είχε επικοινωνήσει με την UEFA τόσο μέσω του προέδρου της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη, μέσω του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και μέσω του υπουργού εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags