Facebook Pixel Euro 2020: Επιτέλους ήταν... Ισπανία - Ισοπέδωσε με πεντάρα τη Σλοβακία και τρόμαξε κόσμο! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-23 20:56:00

Επιτέλους ήταν... Ισπανία - Ισοπέδωσε με πεντάρα τη Σλοβακία και τρόμαξε κόσμο! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Επιτέλους ήταν... Ισπανία - Ισοπέδωσε με πεντάρα τη Σλοβακία και τρόμαξε κόσμο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ισπανοί ξέσπασαν στη Σλοβακία μετά από δύο προβληματικές εμφανίσεις, πήραν εμφατική νίκη με 5-0 και εξασφάλισαν πανηγυρικά την πρόκριση για τη φάση των 16 του Euro!

Euro 2020: Η Ισπανία πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της στο τουρνουά και "συνέτριψε" με 5-0 τη Σλοβακία, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του ομίλου αντί για την πρώτη, αφού δεν την ευνόησε το 3-2 της Σουηδίας επί της Πολωνίας με γκολ στο τελευταίο λεπτό!

Οι Ισπανοί χρειάστηκαν ένα απίθανο αυτογκόλ του τερματοφύλακα Ντουμπράβκα για να προηγηθούν στο 30', αφού πρώτα ο Σλοβάκος γκολκίπερ είχε αποκρούσει πέναλτι του Μοράτα στο 12'. Έκτοτε η Σλοβακία κατέρρευσε και δέχθηκε τέσσερα γκολ, από τους Λαπόρτ (45+3'), Σαράμπια (56'), Φεράν Τόρες (67') και αυτογκόλ του Κούτσκα (71').

Η Σουηδία τερμάτισε πρώτη στον όμιλο με 7 βαθμούς και περιμένει αντίπαλο από τους καλύτερους τρίτους των ομίλων, ενώ η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Κροατία στην Κοπεγχάγη (28/6). Η Σλοβακία έμεινε στην τρίτη θέση με 3 βαθμούς, αλλά δεν έχει ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης εξαιτίας των πολλών γκολ που δέχθηκε (έχει διαφορά τερμάτων -5). Η Πολωνία έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου με έναν πόντο.

Το ματς

Η Ισπανία ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να προηγηθεί στο 12', αλλά ο Μοράτα νικήθηκε από τον Ντουμπράβκα σε εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Κόκε από τον Χρόμαντα. Στο 19' ο Σαράμπια απώλεσε μεγάλη ευκαιρία και δευτερόλεπτα αργότερα τον... μιμήθηκε ο Πέδρι.

Ο ήρωας της Σλοβακίας στη φάση του πέναλτι, Ντουμπράβκα, εξελίχθηκε σε μοιραίο για την ομάδα του. Στο 30' η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι σε δυνατό σουτ του Σαράμπια και πήρε ύψος. Ο Ντουμπράβκα δεν μπόρεσε να την απομακρύνει κατά την κάθοδό της και την έστειλε στα δίχτυα, πετυχαίνοντας ένα απίστευτο αυτογκόλ!

Ο Ντούντα έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για τη Σλοβακία στο 36' αστοχώντας σε τετ α τετ με τον Σιμόν και στο 45+3' ο Λαπόρτ "κλείδωσε" το ματς για τους Ισπανούς, κάνοντας το 2-0 με κεφαλιά έπειτα από νέα κακή εκτίμηση του Ντουμπράβκα.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε... πάρτι για την Ισπανία, κόντρα στους απογοητευμένους Σλοβάκους που δεν προέβαλλαν αντίσταση. Ο Σαράμπια έκανε το 3-0 στο 56', ο Φεράν Τόρες βρήκε δίχτυα αμέσως μετά την είσόδό του στο ματς στο 67' και ο Κούτσκα με αυτογκόλ μετά από προσπάθεια του Πάου Τόρες έκανε το τελικό 5-0.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags