Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Εντσάμ που "κλείνει" η ΑΕΚ και τα παιδιά της γειτονιάς!
| 2021-06-25 04:33:00

Ο Εντσάμ που "κλείνει" η ΑΕΚ και τα παιδιά της γειτονιάς!

Sportdog Team
Ο Εντσάμ που "κλείνει" η ΑΕΚ και τα παιδιά της γειτονιάς!

Από το παιχνίδι στην γειτονιά, τα τοπικά του Παρισίου μέχρι το ντεμπούτο του στην Serie A και απο τα πρωταθλήματα Σκωτίας και την καταξίωση στο απόλυτο αδιέξοδο. Για τον Olivier Ntcham η Ligue 1 και η Μασσαλία απέβη «τραυματική» και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν μετακομίσει στην Αθήνα για την «Ένωση» και την Νέα Φιλαδέλφεια με απόλυτο σκοπό να φτάσει εκεί που έπρεπε να βρίσκεται εξαρχής. Εκεί μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς.

Γεννημένος σε ένα ήρεμο προάστιο του Παρισίου το 1996, ο Olivier Ntcham αποτέλεσε τον «καρπό» του έρωτα δυο Καμερουνέζων, οι οποίοι μετανάστευσαν στο φτωχικό Λονζουμό για ένα καλύτερο αύριο. Η ενασχόληση του νεαρού Αφρικανού (τουλάχιστον σε καταγωγή) με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από βρεφική ηλικία. Ούτως η άλλως ήταν κάτι τέτοιο σχεδόν αναπόφευκτο, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο ίδιο ακριβώς προάστιο και περίπου στην ίδια γειτονιά, μεγάλωναν ταυτόχρονα ο Benjamin Mendy της Manchester City, ο Ibrahim Tandia της Al-Hazem και ο Tanguy Ndombele της Tottenham!

Όλοι τους ευελπιστούσαν να φύγουν από αυτήν την ποδοσφαιρομάνα γενέτειρα, όπως ακριβώς είχε κάνει πριν από λίγα χρόνια ο «πιονέρος» της γειτονιάς, Jeremy Menez. Υπό αυτό το πρίσμα ο Ndombele σε ηλικία οκτώ χρονών βρήκε την πρώτη του ποδοσφαιρική στέγη στην Epinay-sous Senart, ο Tandia στην Massy, ο Mendy στην Palaiseau και τέλος ο Ntcham στην Chennevières-sur-Marne. Το κοινό όλων αυτών; Καμία τους δεν απείχε πάνω από μισή ώρα από το Λονζουμό και κάπως έτσι τα «παιδιά της γειτονιάς» ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι για την καταξίωση.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags