Facebook Pixel ΑΕΚ: Παίκτης των 10 εκατομμυρίων από κορυφαία ομάδα για την ΑΕΚ - Πέρασε και δεν ακούμπησε! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-25 16:52:00

Παίκτης των 10 εκατομμυρίων από κορυφαία ομάδα για την ΑΕΚ - Πέρασε και δεν ακούμπησε! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Παίκτης των 10 εκατομμυρίων από κορυφαία ομάδα για την ΑΕΚ - Πέρασε και δεν ακούμπησε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μεταγραφάρα σε σπουδαίο ευρωπαϊκό σύλλογο και η πορεία του... από δανεισμό σε δανεισμό. Θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο, αλλά δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες και τώρα βρίσκεται στα κιτρινόμαυρα "ραντάρ".
 

ΑΕΚ: Την προηγούμενη χρονιά, η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ αντιμετώπισε προβλήματα τόσο στο κέντρο όσο και στα άκρα. Ιδιαίτερα στα αριστερά ο Ινσούα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις, ενώ ο 32χρονος Λόπες έκανε φιλότιμη προσπάθεια, αλλά δεν ήταν αρκετή για να αποτραπεί η εικόνα κατάρρευσης στα μετόπισθεν.

Οπότε είναι λογικό η Ένωση να βρίσκεται σε αναζήτηση αμυντικού που θα καλύψει το κενό. Ένα από τα ονόματα που προτάθηκαν και εζετάζεται είναι αυτό του Αντόνιο Μπαρέκα. Πρόκειται για 26χρονο Ιταλό ποδοσφαιριστή που ανήκει στη Μονακό, αλλά τα τελευταία χρόνια δίνεται δανεικός, με τελευταίο σταθμό τη Φιορεντίνα, στην οποία συμπλήρωσε φέτος όλες και όλες 4 συμμετοχές.

Ο παίκτης είναι γέννημα θρέμμα του Τορίνο! Στις Ακαδημίες της τοπικής ομάδας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Με το που ανέβηκε τον Ιούλιο του 2014 στην πρώτη ομάδα δόθηκε δανεικός στη Σιταντέλα για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του στη Serie B, όπου τη σεζόν 2014-15 μέτρησε 38 εμφανίσεις, ένα γκολ και 8 ασίστ.

Την επόμενη περίοδο βρίσκεται δανεικός στην Κάλιαρι, όπου έκανε λιγότερες συμμετοχές (15 με 3 ασίστ) στη Serie B, αλλά κέρδισε την επιστροφή του και θέση βασικού στην Τορίνο, με τη φανέλα της οποίας είχε γεμάτη σεζόν το 2016-17, χρονιά κατά την οποία αγωνίστηκε σε 28 ματς στη Serie A και μοίρασε 2 ασίστ.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2017-2018) όμως ταλαιπωρήθηκε από μυικούς τραυματισμούς με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του. Τον Ιούλιο του 2018 η Τορίνο τον πούλησε στη Μονακό, που ήταν μία μεταγραφή, η οποία κόστισε 10 εκατ.Ευρώ σύμφωνα με το Transfermarkt. Στους Μονεγάσκους δεν έπιασε (είχε 7 συμμετοχές στη Ligue 1 και 1 στους ομίλους του Champions League), έπαιξε μερικά ματς με τη δεύτερη ομάδα και δόθηκε δανεικός στη Νιούκαστλ. Ούτε εκεί βρήκε χώρο, για να επιστρέψει στο πριγκιπάτο το καλοκαίρι μόλις με μία συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τη σεζόν 2019-2020 επιστρέφει στην Ιταλία ως δανεικός στη Τζένοα με την οποία αγωνίστηκε σε 18 παιχνίδια στη Serie A, χωρίς ωστόσο να αποτελεί βασική επιλογή. Τη χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκε εκ νέου δανεικός, αυτή τη φορά στη Φιορεντίνα, με την οποία είχε 4 συμμετοχές, μία περίοδο που οι «βιόλα» τερμάτισαν κάτω από τη μέση της κατηγορίας.

Πέρασε και δεν ακούμπησε, είναι μία φράση που ταιριάζει γάντι στην υπόθεσή του. Αν και οι εναλλαγές προπονητών στον πάγκο και το ιδιαίτερα προβληματικό κλίμα έπαιξαν ρόλο στην περίπτωσή του. Έφυγε ο Ιακίνι, τον διαδέχτηκε ο Πραντέλι, ο οποίος πριν καν συμπληρώσει πέντε μήνες στον πάγκο παραιτήθηκε και επέστρεψε τέλη Μαρτίου ο Ιακίνι.

Ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 με τη Μονακό, η οποία όσοι γνωρίζουν από γαλλικό πρωτάθλημα ξέρουν, ότι έχει κατά συρροή αποτυχημένες κινήσεις. Έχει πολλά συμβόλαια με αποτέλεσμα να δίνει και άλλους ποδοσφαιριστές δανεικούς από το ρόστερ της.

Ο παίκτης θεωρούταν ταλέντο σε μικρές ηλικίες. Υπήρξε άλλωστε διεθνής στις μικρές εθνικές της Ιταλίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε κορυφαίοι Έλληνες κλείνουν Τουρκία - Μεγάλα deals για ΑΕΚ, Ολυμπιακό - "Μυστήριο" με Μαρινάκη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags