Facebook Pixel Ολυμπιακός: Οι πρώτες... εκπλήξεις - Δεύτερη ευκαιρία Μαρτίνς στους "τελειωμένους" - Ανατροπή με ξένο άσο
| 2021-06-28 10:00:00

Οι πρώτες εκπλήξεις στον Ολυμπιακό - Ευκαιρία Μαρτίνς στους "τελειωμένους" - Ανατροπή με ξένο άσο

του Παναγιώτη Νικολάου
Οι πρώτες εκπλήξεις στον Ολυμπιακό - Ευκαιρία Μαρτίνς στους "τελειωμένους" - Ανατροπή με ξένο άσο

Τα πρώτα συμπεράσματα για τρεις παίκτες στο Λιμάνι. Ποιοι προσπαθούν να… φέρουν τούμπα την κατάσταση και να κερδίσουν μία θέση στο ρόστερ και ποιος παρότι δεν πείθει με την εικόνα του, αποθεώνεται από τον Πορτογάλο προπονητή;

Ο Ολυμπιακός μπήκε στη νέα σεζόν έχοντας δώσει τα δύο πρώτα ανεπίσημα παιχνίδια του στην Αυστρία, επικρατώντας 1-0 της Βόλφσμπεργκερ και νικώντας με το ίδιο σκορ την Κράσνονταρ.

Σαφώς και είναι πολύ νωρίς, με τα πόδια των παικτών ακόμα βαριά, αλλά ήδη μπορούν να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα για τους Ερυθρόλευκους, κυρίως σε επίπεδο αξιολόγησης των παικτών που παλεύουν για να κερδίσουν μια θέση στο ρόστερ.

Αρκετή συζήτηση έχει γίνει για τον Κένι Λαλά και το κατά πόσο ο Ολυμπιακός μπορεί να ποντάρει πάνω του ή πρέπει να κινηθεί για άλλον δεξιό μπακ. Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν τη στήριξή τους στον Γάλλο με το να τελειώσουν κάθε κουβέντα περί μεταγραφής δεξιού μπακ, αφού ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι ο Λαλά θα είναι πολύ βελτιωμένος τη νέα σεζόν, έχοντας προσαρμοστεί πλήρως στην ομάδα.

Πράγματι, στα δύο πρώτα φιλικά της σεζόν ο 30χρονος άσος υπήρξε δραστήριος και σαφώς λιγότερο "άνευρος" σε σχέση με όσα έδειξε πέρυσι. Πήρε πρωτοβουλίες και ανέβηκε αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή, στοιχείο που ζητά πάντα ο Μαρτίνς από τους μπακ της ομάδας του. Το μόνο αρνητικό της παρουσίας του Λαλά είναι ότι φάνηκε πως χρειάζεται βελτίωση στις τελικές επιλογές του, είτε όταν σεντράρει είτε όταν εκτελεί ο ίδιος.

Στην "ερυθρόλευκη" άμυνα πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, έχοντας αρκετά καλή απόδοση. Ο Σέρβος είχε δύο κακές στιγμές στο πρώτο 20λεπτο του ματς με την Κράσνονταρ, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με θετικό πρόσημο.

Ο 21χρονος στόπερ δούλεψε κατά τη διάρκεια του δανεισμού του στην Παρτιζάν και η πρόοδός του είναι εμφανής. Ανάγκασε άλλωστε τον Μαρτίνς να τον αποθεώσει στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι και να τονίσει ακόμα μια φορά το πόσο τοπν πιστεύει. "Οι εμφανίσεις του είναι πολύ θετικές από την στιγμή της επιστροφής του. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη δουλειά του. Φαίνεται πως έχει έρθει για να κρατήσει μια θέση στο ρόστερ. Πιστεύουμε πολύ σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή", ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Πορτογάλου τεχνικού.

Αρκετά καλά τα πήγε και ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς, ο οποίος προσπαθεί να αφήσει πίσω του μια κακή σεζόν και ποντάρει στην παρουσία του κατά την προετοιμασία ώστε να πείσει πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ και δεν πρέπει να δοθεί δανεικός. Ο Σέρβος ήταν πολύ δραστήριος μετά το 70ό λεπτό κόντρα στην Κράσνονταρ και όλοι στον Ολυμπιακό ελπίζουν να τον δουν ξανά να πιάνει τα στάνταρ του προπέρσινου καλοκαιριού. Σημειολογικά, το 4-0 με αντίπαλο την Κράσνονταρ για τα προκριματικά του Champions League ήταν το ματς που ο Ραντζέλοβιτς έκανε το... μπαμ, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Θα καταφέρει να "αναγγενηθεί" ξανά μετά τη νέα καλή του εμφάνιση κόντρα στους Ρώσους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλλος Ολυμπιακός - Χάνει τέσσερις βασικούς ο Μαρτίνς, σκάει διπλή πώληση - Φεύγουν δύο Έλληνες

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags