Facebook Pixel Σουηδία - Ουκρανία: Έπος Ουκρανών με buzzer beater του Ντόβμπικ στην παράταση - Δράμα για τους Σουηδούς (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-30 00:36:00

Έπος Ουκρανών με buzzer beater του Ντόβμπικ στην παράταση - Δράμα για τους Σουηδούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έπος Ουκρανών με buzzer beater του Ντόβμπικ στην παράταση - Δράμα για τους Σουηδούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτοι οι Ουκρανοί κατάφεραν και κέρδισαν με 2-1 την Σουηδία που έπαιζε με 10 παίκτες, στην παράταση, και θα βρουν τους Άγγλους στα προημιτελικά της διοργάνωσης

Σουηδία - Ουκρανία: Ακόμα ένας αγώνας… θρίλερ στο φετινό Euro 2020, με την Ουκαρανία να είναι τελικά νικήτρια με 2-1, με γκολ του Ντόμπβικ στις καθυστερήσεις της παράτασης, σε μια αναμέτρηση που έληξε 1-1 στην κανονική διάρκεια με τέρματα των Ζιντσένκο και Φόρσμπεργκ. Με αυτό το αποτέλεσμα οι παίκτες του Σεφτσένκο θα είναι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν τους Άγγλους για μια θέση στα ημιτελικά του Euro 2020 σε μια αναμέτρηση που θα γίνει στη Ρώμη.

Το ματς:

Η όγδοη ομάδα που θα πέρναγε στη φάση των προημιτελικών πέρναγε από το Χάμπντεν Παρκ της Γλασκόβης, με τους Ουκρανούς να έχουν μπει στην αναμέτρηση να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό. Μάλιστα στο 10' ο Σαπαρένκο θα χάσει την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, όταν θα βρει χώρο και θα σουτάρει, όμως η μπάλα θα περάσει αρκετά άουτ από το τέρμα του Όλσεν. Ένα λεπτό μετά ο Γιάρεμτσουκ θα κάνει ένα πολύ καλό σουτ, όμως ο Σουηδός γκολκίπερ θα αποκρούσει εντυπωσιακά. Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να δημιουργήσει καλές στιγμές μπροστά στα δύο καρέ των γκολκίπερ. Οι Σουηδοί για πρώτη φορά θα απειλήσουν στο 19', με τον Κουλουσέφσκι να πασάρει Ισάακ μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ, χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Μπούστσαν.

Το σκορ θα ανοίξει στο 27' για τους Ουκρανούς. Ο Γιαρμολένκο θα βγάλει την σέντρα από τα δεξιά, με τον Ζιντσένκο να πιάνει ένα αριστερό σουτ στην κίνηση και νικάει τον Όλσεν, που προσπάθησε να αποκρούσει κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Τρία λεπτά μετά οι Σουηδοί πήγαν να πετύχουν ένα εκπληκτικό γκολ, όταν ο Λάρσον θα δει τον Μπουστσαν εκτός θέσης και θα εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ από τα 40 μέτρα και πλάγια, όμως ο Ουκρανός τερματοφύλακας θα προλάβει και διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Οι Σκανδιναβοί θα προσπαθήσουν να πάρουν την κατοχή της μπάλας και θα το καταφέρουν, όμως οι παίκτες του Σεφτσένκο δεν θα αφήνουν χώρους, κάτι που δεν θα επιτρέψει στους αντιπάλους τους να απειλήσουν, παρά μόνο από μακριά. Στο 36' ο Λάρσον θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει με ένα τέτοιο σουτ, όμως και πάλι ο Μπουστσαν θα είναι σωστά τοποθετημένος και θα μπλοκάρει. Οι Σουηδοί, όμως θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν πριν τελειώσει το ημίχρονο. Στο 42' ο Ίσακ θα πασάρει στον Φόρσμπεργκ που θα κάνει και αυτός ένα μακρινό σουτ, η μπάλα θα κοντράρει στο πόδι του Ζαμπάρνι και θα ξεγελάσει τον τερματοφύλακα των Ουκρανών κάνοντας το 1-1.

Πρώτη φάση για το δεύτερο μέρος θα είναι για τους Ουκρανούς, που μάλιστα θα φτάσουν εκατοστά πριν πάρουν και πάλι το προβάδισμα. Στο 55΄ο Γιαρμολένκο, από δεξιά, θα γυρίσει την μπάλα στο Σιτνόρτοσυκ που θα σουτάρει, όμως η μπάλα θα χτυπήσει στο δοκάρι του Όλσεν και θα καταλήξει άουτ. Οι Σουηδοί θα απαντήσουν και μάλιστα στην επόμενη κι όλας δάση. Ο Ίσακ θα βγάλει τους Σκανδιναβούς στην κόντρα, θα αλλάξει το παιχνίδι για τον Φόρσμπεργκ που θα σουτάρει με φάλτσο, θα δει όμως την μπάλα να καταλήγει στη ρίζα του δοκαριού και να φεύγει εκτός αγωνιστικού χώρου. Η αναμέτρηση δεν θύμιζε σε τίποτα το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να θέλουν να επιτεθούν, παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

Στο 66' οι Σουηδοί θα φτάσουν και πάλι κοντά στο τέρμα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φόρσμπεργκ η μπάλα θα φτάσει στο Κουλουσέβσκι που θα σουτάρει από πλάγια θέση, όμως ο Μπουσταν να αντιδρά εντυπωσιακά κρατώντας το 1-1. Τρία λεπτά μετά και πάλι ο επιθετικός της Λειψίας θα χάσει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να πετύχει ένα εκπληκτικό τέρμα. Μετά από ντρίμπλα θα κάνει ένα φανταστικό φαλτσαριστό σουτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως θα δει και πάλι την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του τέρματος των Ουκρανών. Με την ώρα να περνάει οι Σκανδιναβοί είχαν την κατοχή της μπάλας και ήταν πιο επικίνδυνοι, με τους αντιπάλους τους να έχουν πάρει τον ρόλο των… αντεπιθέσεων.  

Οι παίκτες του Σεφτσένκο στο τελευταίο μέρος του αγώνα είχαν σαν στόχο να παγώσουν το ρυθμό, ξέροντας ότι μια πιθανή παράταση θα τους έδινε πλεονέκτημα, μιας και είχαν δύο μέρες ξεκούρασης παραπάνω από τους αντιπάλους τους. Οι δύο ομάδες θα ρίξουν ακόμα περισσότερο το ρυθμό τους ξέροντας ότι κάθε λάθος θα μπορούσε να… πληρωθεί. Στο 90' ο Κουλουσέβσκι θα πάρει την πάσα μέσα στην περιοχή, όμως θα καθυστερήσει να σουτάρει, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για κάτι καλό για τους Σουηδούς, με την παράταση να έρχεται ως κάτι απολύτως φυσιολογικό.

Το έξτρα ημίωρο θα φέρει αλλαγές όσον αφορά τους παίκτες που θα αγωνίζονται για τις ομάδες. Στο 99' και μετά από χρήση του VAR, θα αποβάλλει τον Ντάνιελσον, που θα προσπαθήσει να διώξει την μπάλα με τάκλιν, όμως στη συνέχεια θα βρει πολύ άσχημα τον Μπεσιέντιν, αφήνοντας την Σουηδία με 10 παίκτες.Η αναμέτρηση στο πρώτο μέρος της παράτασης εκτός από σκληρά μαρκαρίσματα δεν είχε κάτι άλλο αξιόλογο και έτσι περάσαμε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πολύ κουρασμένες.

Οι Ουκρανοί στο τελευταίο τέταρτο θα προσπαθήσουν να γίνουν πιο επιθετικοί και να φτάσουν σε ένα γκολ που θα τους χάριζε την πρόκριση στα προημιτελικά. Από την άλλη οι Σουηδοί προσπαθούσαν να χαλάσουν το παιχνίδι των αντιπάλων τους με σκοπό να πάνε την αναμέτρηση στα πέναλτι. Όμως τα πάντα άλλαξαν στο πρώτο λεπρό των καθυστερήσεων της παράτασης. Μετά από σέντρα ο Ντόβμπικ που είχε μπει λίγο πιο πριν στον αγώνα θα πάρει την κεφαλιά και θα στείλει την Ουκρανία απέναντι από τους Άγγλους στα προημιτελικά της διοργάνωσης!

Σκόρερ: 42' Φόρσμπεργκ, 120+2' Ντόβμπικ - 27' Ζιντσένκο

Σουηδία (Γ. Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (84' Κραφτ), Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον (83' Μπένγκτσον), Λάρσον (97' Κλάενσον), Όλσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κουλουσέβσκι (Κουέισον), Ίσακ (97' Μπέργκ)

Ουκρανία (Α. Σεφτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Κριβτσόφ, Ματβιγένκο, Σιντόρτσουκ (118' Μπέζους), Στεπανένκο (95' Μακαρένκο), Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο (106' Ντόβμπικ), Γιαρέμτσουκ (91' Μπεσιέντιν (102' Τσιγκάνοφ)), Σαπαρένκο (61' Μαλινόβσκι)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags