Facebook Pixel Βέλγιο - Ιταλία: Οι διάβολοι φορούσαν... μπλε - Επική πρόκριση της Ιταλίας - Έρχεται σούπερ ντέρμπι στους "4" (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-07-02 23:56:00

Οι διάβολοι φορούσαν... μπλε - Επική πρόκριση της Ιταλίας - Έρχεται σούπερ ντέρμπι στους "4" (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Οι διάβολοι φορούσαν... μπλε - Επική πρόκριση της Ιταλίας - Έρχεται σούπερ ντέρμπι στους "4" (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ατζούρι έχοντας τον Ινσίνιε και τον Σπινατσόλα, που αποχώρησε τραυματίας, σε πολύ καλή μέρα κατάφεραν αρκετά... άνετα να νικήσουν με 2-1 το Βέλγιο και να προκριθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου περιμένει η Ισπανία

Βέλγιο - Ιταλία: Ακόμα μια πολύ πειστική εμφάσνιση για τους Ατζούρι! Η αρμάδα του Μαντσίνι κατάφερε να γράψει ακόμα ένα ρεκόρ, καθώς έφτασε τους 31 αγώνες σημειώνοντας γκολ, κέρδισαν τους Βέλγους με 2-1, με τέρματα των Μπαρέλα και Ινσίνιε και έδωσαν ραντεβού στο Γουέμπλεϊ με τους Ισπανούς στον ημιτελικό του Euro 2020. Από την άλλη οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν κατάφεραν για ακόμα μια διοργάνωση να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί και επιστρέφουν... νωρίς στις Βρυξέλλες.

Το ματς:

Ο πρόωρος τελικός του Μονάχου ξεκίνησε με τους Βέλγους να είναι αυτοί που τα πρώτα δέκα πρώτα λεπτά είχαν την κατοχή της μπάλας και έχοντας σαν κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Λουκάκου ήθελαν να απειλήσουν την περιοχή των Ατζούρι, αλλά χωρίς να το καταφέρνουν. Από την άλλη οι Ιταλοί ήταν αρκετά ήρεμοι στο παιχνίδι τους, κυκλοφορούσαν  με ευκολία την μπάλα, αλλά χωρίς να προβληματίζουν τον Κουρτουά. Στην πρώτη φάση της Squadra Azzurra στην βέλγικη εστία θα καταφέρουν να σκοράρουν με τον Μπονούτσι στο 13', μετά από εκτέλεση φάουλ, όμως το τέρμα δε θα μετρήσει, σωστά, μιας και στην αρχή της φάσης ο Κιελίνι ήταν σε θέση οφσαίντ.

Όσο ο χρόνος περνούσε οι Ιταλοί πίεζαν ψηλά, όταν οι Κόκκινοι Διάβολοι ξεκίναγαν την επίθεσή τους, πράγμα που τους δυσκόλευε δημιουργικά. Η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό, όμως χωρίς καλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, κάτι που δείχνει πόσο καλά οργανωμένες ήταν και οι δύο. Η πρώτη καλή φάση των Βέλγων θα έρθει στο 22' όταν ο Ντε Μπρόινε θα διασχίσει όλο το γήπεδο, σε κόντρα, θα σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως ο Ντοναρούμα θα αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά οι παίκτες του Μαρτίνεθ θα απειλήσουν και πάλι στην αντεπίθεση, με τον άσο της Σίτι να πασάρει στον Λουκάκου που θα κάνει ένα πολύ έξυπνο πλασέ, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας της Παρί θα αποκρούσει.

Στην αντεπίθεση οι Ιταλοί θα προσπαθήσουν να απειλήσουν με πολύ ωραία ενέργεια του Κιέζα, όμως το πλασέ που θα δοκιμάσει θα κοντράρει και θα μπλοκαριστεί από τον Κουρτουά εύκολα. Οι Ατζούρι όμως θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ στο 30'. Μετά από πτώση του Ιμόμπιλε στην περιοχή του Βελγίου και κακή απόκρουση των παικτών του Μαρτίνεθ, ο Βεράτι θα κλέψει, θα πασάρει στον Μπαρέλα, που θα σουτάρει και νικήσει τον Κουρτουά κάνοντας το 1-0. Το Βέλγιο προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, έχοντας την κατοχή και πιέζοντας την άμυνα των Ιταλών, όμως χωρίς να φτάνουν σε τελική στην εστία του Ντοναρούμα. Αυτοί που θα απειλήσουν όμως πάλι θα είναι οι Ατζούρι.

 Στο 41' μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Κιέζα που θα κάνει ένα έξυπνο σουτ, έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα από το δοκάρι των Κόκκινων Διαβόλων. Τρία λεπτά μετά, όμως, οι Ιταλοί θα σκοράρουν ξανά. Ο Ινσίνιε πάρει την μπάλα, θα κάνει μια ντρίμπλα στον Τίλεμανς και με φανταστικό πλασέ θα νικήσει τον Κουρτουά και κάνοντας το 2-0 με ένα εκπληκτικό γκολ! Οι Βέλγοι όμως θα αντιδράσουν άμεσα και θα κερδίσουν στην επόμενη φάση πέναλτι, μετά από ανατροπή του Τίλεμανς από τον Ντι Λορέντσο. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Λουκάκου που στο 45+2' θα κερδίσει τον Ντοναρούμα κάνοντας το 1-2.

Η πρώτη φάση για το δεύτερο μέρος θα είναι για τους Ιταλούς στο 47', όμως το σουτ του Κιέζα, χωρίς ισορροπία θα περάσει άουτ. Οι Ατζούρι παρά το γεγονός ότι ήταν μπροστά στο σκορ θα συνεχίσουν να θέλουν την μπάλα στα πόδια τους και θα συνεχίσουν να προσπαθούν να κάνουν τη ζωή… δύσκολη για την βελγική άμυνα. Η αντίδραση των Κόκκινων Διαβόλων ήταν να ανεβάσουν την πίεσή τους ψηλά, κάτι που αποδιοργάνωσε αρχικά τους παίκτες του Μαντσίνι και δίνοντας εύκολα την μπάλα στους Βέλγους. Στο 61' οι Κόκκινοι Διάβολοι θα φτάσουν μια… ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Ντε Μπρόινε θα κάνει ωραία ενέργεια, θα γυρίσει στον Λουκάκου, που όμως θα σημαδέψει το δοκάρι του Ντοναρούμα.

Στο 66' θα είναι η σειρά της Ιταλίας να απειλήσει, όταν μετά από ωραίο ένα - δύο του Ινσίνιε με τον Σπινατσόλα, ο τελευταίος θα σουτάρει άουτ απέναντι από τον Κουρτουά. Τέσσερα λεπτά μετά ο Τσαντλί θα κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, όμως πριν προλάβει ο Μέρτενς να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ο Σπινατσόλα θα διώξει. Η Squadra Azzurra είχε καταφέρει να φέρει το παιχνίδι στα... μέτρα της και χωρίς να ανεβάζει ταχύτητα κρατούσε τους Βέλγους ακίνδυνους, χωρίς να απειλούν ιδιαίτερα το τέρμα του Ντοναρούμα. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού οι Κόκκινοι Διάβολοι τα έδωσαν όλα για να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση. Αυτό όμως δεν θα γίνει ποτέ, παρά την πίεση τα τελευταία λεπτά, με τους Ιταλούς να προκρίνονται στα ημιτελικά του Γουέμπλεϊ, όπου τους περιμένει μια... μεσογειακή  μάχη με την Ιταλία και φόντο τον τελικό του Euro 2020. 

Σκόρερ: 45+2' Λουκάκου (πεν) - 30' Μπαρέλα, 44' Ινσίνιε

Βέλγιο (Ρ. Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Μενιέ (69' Τσαντλί (74' Πρατ) ), Τίλεμανς (69' Μέρτενς), Βίτσελ, Τ. Αζάρ, Ντοκού, Λουκάκου, Ντε Μπρόινε

Ιταλία (Ρ. Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα (80' Έμερσον), Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (74' Κριστάντε), Κιέζα (78' Μπεράρντι), Ιμόμπιλε (74' Μπελότι), Ινσίνιε (80' Μπεράρντι)

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags