Facebook Pixel Sportdog.gr | Βέλγιο, η επόμενη μέρα! Η νέα χαμένη ευκαιρία μιας "χρυσής γενιάς" - Δεύτερη καλύτερη ομάδα
| 2021-07-03 13:44:00

Βέλγιο, η επόμενη μέρα! Η νέα χαμένη ευκαιρία μιας "χρυσής γενιάς" - Δεύτερη καλύτερη ομάδα

Sportdog Team
Βέλγιο, η επόμενη μέρα! Η νέα χαμένη ευκαιρία μιας "χρυσής γενιάς" - Δεύτερη καλύτερη ομάδα

Υπάρχει ακόμη το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους στο Κατάρ, αλλά η «χρυσή γενιά» του Βελγίου «κατέγραψε» στο Μόναχο μία ακόμα χαμένη ευκαιρία, αποχωρώντας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το Βέλγιο ήταν μεταξύ των φαβορί για το τουρνουά, έχοντας περάσει πάνω από 1.000 μέρες στην κορυφή της κατάταξης της FIFA.

Euro 2020: Αλλά μετά την ήττα (2-1) από την Ιταλία στον χθεσινό, στο Βέλγιο παραδέχτηκαν ότι ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα της βραδιάς.

 Το Βέλγιο προσπάθησε  για μία επιτυχία μετά τους ημιτελικούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, αλλά παρέμεινε και πάλι με άδεια χέρια, παρά το σερί των 13 διαδοχικών νικών σε προκριματικούς και αγώνες του τουρνουά πριν από χθες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

 Η έξοδος τους είναι ένα άλλο χτύπημα για μια ομάδα γεμάτη αστέρια και ταλέντο, αλλά η οποία είχε βασικούς παίκτες της που δεν ήταν σε πλήρη φυσική κατάσταση για το τουρνουά.

 Ο Κέβιν ντε Μπρόινε μπήκε στο τουρνουά με ένα διπλό κάταγμα ζυγωματικού και τελείωσε παίζοντας με «σχισμένους συνδέσμους», όπως είπε ο ίδιος, έστω και ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους Ιταλούς.

 Ο τραυματίας αρχηγός Εντεν Αζάρ έμεινε εκτός παιχνιδιού, έχοντας χάσει πολλούς από τους αγώνες του Βελγίου τα τελευταία δύο χρόνια.
 
 «Είχαμε ευκαιρίες. Μετά το ημίχρονο, η κατοχή ήταν ακόμα υπέρ τους, αλλά ήμασταν καλύτεροι. Ναι, θα υπάρξουν άνθρωποι θυμωμένοι και απογοητευμένοι, αλλά οι φίλαθλοι θα έχουν δει ότι θέλαμε να δώσουμε τα πάντα », δήλωσε ο Ντε Μπρόινε.

 Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται με το Κατάρ, πρέπει να λάβει υπόψη κάποιες δύσκολες αποφάσεις όταν οι προκριματικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου αρχίσουν ξανά τον Σεπτέμβριο. Μία από αυτές, η πιο σημαντική, εάν πρέπει να προχωρήσει με μία έμπειρη αλλά «γηρασμένη» ομάδα ή να κάνει ανανέωση αμέσως.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags