Facebook Pixel Άρης - Λοκομοτίβ Μόσχας: Νίκη με ανατροπή για Άρη με Λοκομοτίβ εν όψει... Αστάνα! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-07-07 22:22:00

Νίκη με ανατροπή για Άρη με Λοκομοτίβ εν όψει... Αστάνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Νίκη με ανατροπή για Άρη με Λοκομοτίβ εν όψει... Αστάνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πρώτη του νίκη στο τρίτο και τελευταίο φιλικό του επί αυστριακού εδάφους πέτυχε την Τετάρτη (7/7) ο Άρης, ο οποίος επικράτησε -με ανατροπή- 2-1 της Κυπελλούχου Ρωσίας και σαφώς πιο έτοιμης, Λοκομοτίβ Μόσχας.

Άρης - Λοκομοτίβ Μόσχας: Με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να πραγματοποιεί την καλύτερή της εμφάνιση κατά την περίοδο της προετοιμασίας της, δείχνοντας αρκετά ενθαρρυντικά στοιχεία ενόψει της πρώτης μάχης της με την Αστάνα (22/7) στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa Conference League. Στα θετικά για τους Θεσσαλονικείς η επιστροφή του Τζέγκο, ύστερα από τον τραυματισμό του, με τον Ντένις να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τις φανέλα τους.

Ο Άρης βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 3' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρίμπους, ωστόσο βασιζόμενος στο εξαιρετικό του πρέσινγκ δημιούργησε αμέσως αρκετές ευκαιρίες, τις οποίες εντέλει εκμεταλλεύτηκε στο δεύτερο μέρος με τους Γκαρσία (56') και Γκάμα (61').

Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με το αγαπημένο του 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια άρχισε ο Ντένις. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά παρατάχθηκαν οι Σούντγκρεν, Ασλανίδης, Μπεναλουάν και Γκάνεα. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Σάκιτς και Σάσα, με τους Γκαρσία, Μπερτόγλιο και Γκάμα να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Δημήτρη Μάνο.

Από την άλλη, ο Μάρκο Νίκολιτς άρχισε την αναμέτρηση με τους Γκιγιέρμε, Ρίμπους, Σιλιάνοφ, Μουρίγιο, Μπαρίνοφ, Μίραντσιουκ, Ζεμαλετντίνοφ, Κρικόβιακ, Πάμπλο, Σμόλοφ, Φρανσουά.

Το ματς:

Το παιχνίδι άρχισε με τις χειρότερες των προϋποθέσεων για τον Άρη, καθώς οι «κίτρινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ (1-0) μόλις στο 3'. Η δυναμική παρέμβαση του Μπεναλουάν τέσσερα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας του έδωσε την ευκαιρία στη Λοκομοτίβ για ένα φάουλ σε πολύ καλό σημείο. Με τον Ρίμπους να πιάνει πολύ ωραία εκτέλεση και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Ντένις.

Ωστόσο, ο Άρης δεν έδειξε να επηρεάζεται από την εν λόγω εξέλιξη. Αντίθετα, με «όπλο» του το πρέσινγκ του στο αμυντικό τρίτο των Ρώσων κατάφερνε να ανακτά την μπάλα αρκετά ψηλά, κάτι που μεταφράστηκε και στις προσπάθειές του προς την αντίπαλη εστία. Οι «κίτρινοι» ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με πέντε τελικές στον στόχο έναντι μόλις μίας για τη Λοκομοτίβ. Χαρακτηριστικές ευκαιρίες για την ομάδα του Μάντζιου εκείνη του Γκαρσία στο 9', με τον Αργεντινό εξτρέμ να μην μπορεί να σκοράρει σε δύο χρόνους, η ωραία εκτέλεση φάουλ του Γκάμα στο 13', αλλά και η ατομική ενέργεια του τελευταίου στο 41'.

Ό, τι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος ο Άρης, το έπραξε σχετικά νωρίς στο δεύτερο και μάλιστα εις διπλούν! Στο 56' ο Γκαρσία πίεσε ψηλά, εκμεταλλεύτηκε το λανθασμένο γύρισμα του Πάμπλο στον Γκιγιέρμε και από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Για να έρθει στο 61' ο Μαντσίνι, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Σάσα στο 55', να βγάλει πολύ ωραία κάθετη στον Γκάμα, με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα στο τετ-α-τετ του με τον αντίπαλο πορτιέρε. Στα εναπομείναντα λεπτά οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες, προκειμένου να διευρύνουν το προβάδισμά τους -με κύριο εκφραστή αυτών τον Μαντσίνι (είχε μεγάλη στιγμή σε αντεπίθεση στο 82')- χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Η αρχική σύνθεση και οι αλλαγές του Άρη:

Ντένις – Σούντγκρεν (77' Τζέγκο), Μπεναλουάν (73' Δεληζήσης), Ασλανίδης, Γκάνεα (85' Τσαγκαλίδης) -Σάκιτς, Σάσα (55' Μαντσίνι) – Γκαρσία (73' Χαΐροβιτς), Μπερτόγλιο (73' Μπρούνο), Γκάμα (87' Σαλιάρης) – Μάνος (55' Ματίγια).

Πηγή: sport-fm.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags