Facebook Pixel Sportdog.gr | Οργή στην ΑΕΚ με το άνοιγμα των γηπέδων! Διάκριση το 80% - Απώλεια εσόδων σε Ευρώπη και ντέρμπι
| 2021-07-09 12:42:00

Οργή στην ΑΕΚ με το άνοιγμα των γηπέδων! Διάκριση το 80% - Απώλεια εσόδων σε Ευρώπη και ντέρμπι

Sportdog Team
Οργή στην ΑΕΚ με το άνοιγμα των γηπέδων! Διάκριση το 80% - Απώλεια εσόδων σε Ευρώπη και ντέρμπι

Το όριο των 25.000 θεατών προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στην Ένωση.

ΑΕΚ: Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2021 ανακοινώθηκε, ότι η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», ως προς το θέμα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, που είχε θέσει το υφυπουργείο Αθλητισμού και επεξεργάζονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως αποφασίστηκε η πληρότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων, αναλόγως αν διαθέτουν ή όχι ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, θα φτάσει έως και το 80%, μόνο με εμβολιασμένους θεατές (εννοούνται και οι νοσήσαντες με ανάλογο πιστοποιητικό), με υποχρεωτική χρήση μάσκας και ποσοστό ανήλικων που δεν μπορούν να εμβολιασθούν.

Στα ανοικτά γήπεδα με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων θα εισέρχονται οι πλήρως εμβολιασμένοι και έως 5% μη εμβολιασμένοι (ανήλικοι), καλύπτοντας το 80% της μέγιστης πληρότητας, με ανώτατο όριο θεατών τις 25.000.

Αυτό το όριο προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στην ΑΕΚ, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας θεωρούν, ότι πρόκειται περί αρνητικής διάκρισης εις βάρος της Ένωσης λόγω της χωρητικότητας του ΟΑΚΑ.

Και αυτό γιατί με 25.000 κόσμο ανώτατο όριο οι αντίπαλοι των κιτρινόμαυρων θα μπορούν να γεμίζουν τα γήπεδα και να δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα, αυξάνοντας τη δυναμική της έδρας τους σε σχέση με το ΟΑΚΑ, το οποίο στην ουσία θα έχει ποσοστό προσέλευσης επί της χωρητικότητας ακριβώς στο μισό από τον ανταγωνισμό, κάπου στο 40%. Ειδικά στα ντέρμπι το κλίμα στις εξέδρες παίζουν σημαντικό ρόλο, ενώ στα ευρωπαϊκά ματς η ομάδα θα στερηθεί περισσότερων εσόδων.

Η ΑΕΚ έχει ήδη δρομολογήσει τις επόμενες κινήσεις της για το θέμα, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να επανεξετάσουν το ζήτημα των 25.000 θεατών.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags