Facebook Pixel ΠΑΟΚ: ΤΩΡΑ: Ανακοίνωσε μεταγραφή Έλληνα άσου ο ΠΑΟΚ - Τόσα... έσκασε ο Σαββίδης (ΦΩΤΟ)
| 2021-07-10 11:47:00

ΤΩΡΑ: Ανακοίνωσε μεταγραφή Έλληνα άσου ο ΠΑΟΚ - Τόσα... έσκασε ο Σαββίδης (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
ΤΩΡΑ: Ανακοίνωσε μεταγραφή Έλληνα άσου ο ΠΑΟΚ - Τόσα... έσκασε ο Σαββίδης (ΦΩΤΟ)

Οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε συμφωνία και σήμερα επισημοποιήθηκε η μετακίνηση του 20χρονου μέσου, με την ΠΑΕ να ανακοινώνει ότι ο παίκτης υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο. 

ΠΑΟΚ: Εδώ και περίπου 10 μέρες ήταν γνωστή η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα για τον Παναγιώτη Τζίμα. Ωστόσο, από σήμερα ο 20χρονος επιθετικός είναι και επίσημα μέλος της οικογένειας της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Το deal έχει κλείσει για περίπου 400.000 ευρώ ενώ οι Αρκάδες διατηρούν και ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 20%.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη μεταγραφή του Παναγιώτη Τζίμα από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο νεαρός άσος υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων ετών με τον Δικέφαλο.

Ο Παναγιώτης Τζίμας γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου του 2001 στην Πρέβεζα. Εντάχθηκε στην Ακαδημίας της τοπικής ομάδας από οκτώ ετών και ξεχώρισε γρήγορα με το ταλέντο του.Στα 14 του εντυπωσιάσε με τις εμφανίσεις του στον Άρη Πρέβεζας και οι κηνυγοί ταλέντων του Αστέρα Τρίπολης τον εντόπισαν και κατάφεραν να τον κάνουν κάτοικο Αρκαδίας.

Εκεί ήταν εξαιρετικός τόσο με την Κ15, όσο και με την Κ17 του Αστέρα, αλλά το αγωνιστικό ξέσπασμα ήρθε τη σεζόν 2018-19 όταν με την Κ20 των Αρκάδων σημείωσε 20 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ.

Ο Τζίμας δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος από τον προπονητή της Α ΟμάδαςΣάββα Παντελίδη, ο οποίος τον κάλεσε για προπονήσεις, ενώ τον πήρε και στην αποστολή στο πρώτο και στο τελευταίο παιχνίδι της Super League.

Το πρώτο ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, το δεύτερο ήταν στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κόντρα στον Πανιώνιο, στο οποίο πέρασε ως αλλαγή στο φινάλε κι έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο.

Την επόμενη σεζόν συνέχισε να είναι βασικό στέλεχος της Κ19 του Αστέρα, ενώ έπαιξε και σε πέντε αγώνες στα Play Out της Super League.

Την σεζόν 2020-21 ήταν κατά κύριο λόγο μέλος της Α Ομάδας, μέτρησε 11 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ κόντρα στον ΟΦΗ στις 26.01, πέτυχε το νικητήριο γκολ του αγώνα, το πρώτο της επαγγελματικής του καριέρας.

Ο Τζίμας είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδας Κ19, έχοντας τέσσερα γκολ σε οκτώ αγώνες, ενώ έχει παίάσξει και στις Κ18 και Κ17.

Καλώς ήρθες Παναγιώτη!

Η ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης:

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την παραχώρηση με μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, Παναγιώτη Τζίμα στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα μας διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή. Ευχόμαστε στον Παναγιώτη Τζίμα καλή συνέχεια στην επαγγελματική του καριέρα.

Η δήλωση του Παναγιώτη Τζίμα:

«Ένα σπουδαίο και καθοριστικό κεφάλαιο για τη συνέχεια της επαγγελματικής μου εξέλιξης και καριέρας ολοκληρώνεται σήμερα. Στον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ χρωστάω ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που μου έδωσε να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο και αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες της ομάδας, κύριο Μπάκο και κύριο Καϋμενάκη για όσα μου έχουν προσφέρει, αλλά και για το γεγονός ότι έχουν δημιουργήσει μια ομάδα η οποία σέβεται και δίνει μεγάλη σημασία στα νέα παιδιά. Επίσης τους ανθρώπους της διοίκησης του ΑΣΤΕΡΑ, οι οποίοι ήταν πάντα δίπλα μου και βέβαια όλους τους προπονητές και όλους τους συμπαίκτες αυτά τα χρόνια, από τα τμήματα υποδομής έως την πρώτη ομάδα, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Εύχομαι στον ΑΣΤΕΡΑ καλή συνέχεια, καλή πορεία με πολλές επιτυχίες».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags