Ο Ατρόμητος μέχρι τωρα είναι απο τους πλέον ενεργούς στο μεταγραφικό παζάρι, με γρήγορες/αποφασιστικές/ ακριβές προσθήκες που θεωρητικά τον ανεβάζουν επίπεδο και τον πανε ... απευθείας σε εκείνο των πλέι οφ! Βέβαια αυτό θα κριθεί/αποδειχθεί στο...χορτάρι, πάντως Σπανός κι Αγγελόπουλος με τις κινήσεις και τον προγραμματισμό τους (μεταξύ άλλων προετοιμασία στην Ισπανία, με σούπερ φιλικά) έχουν βάλει πολυ ψηλά τον πήχη για την νέα σεζόν. ¨Οπως και ο νέος Ισπανός κόουτς που θέλει η ομάδα του να παίζει με... στυλ που ταιριάζει στην Ελλάδα περισσότερο σε Μπιγκοφοράτη!

Γιατί ήρθε η συντριβή στο φιλικό; Πόσες μεταγραφές ακόμη θα γίνουν; Σε ποιά θέση είναι η προτεραιότητα αφού το...έλλειμμα κραυγάζει; Τι τρέχει με Κυβρακίδη; Ποιόν ο Ανχελ Λόπεθ βλέπει για... Δουβίκα του Ατρομήτου; Πως κέρδισε τους "ανταγωνιστες" του Κλωναρίδη και που (αγωνιστικά) κολλάει ο...Μάρκους Μπέργκ; Και τέλος, τον Αύγουστο θα πάρουν δανεικό απο τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό; Όλες οι απαντήσεις στις Μιχείες!

1η) Εξάρα για τον νέο Ατρόμητο του Ανχελ Λόπεθ, στο πρώτο του φιλικό, βέβαια απο την... Πριμεράτη Ελτσε. Με δυο αυτογκολ, ένα πέναλτι και τα πέντε γκολ να τα δέχεται στην επανάληψη όταν μπήκε και η...πιτσιρικαρία. Εβαλε ένα γκολ, είχε δυο δοκάρια και οι σταρ του - Κουλούρης /Χατζηϊσαίας - φάνηκαν πως προέρχονται απο μεγάλη αγωνιστική αποχή. Ακόμη πάντως είναι πολύ νωρίς για κρίσεις, σε μια καινούργο ομάδα, με καινούργιο προπονητή που θέλει να πάιξει σαν μεγάλη, δηλαδή ποδόσφαιρο κατοχής...

2η) Αυτό που κάνει μπαμ στον Ατρόμητο είναι η ανάγκη απόκτησης ενός βασικού αριστερού μπακ - ο Τομάσεβιτς ΔΕΝ κάνει κι απο πίσω υπάρχει ο νεαρός Αθανασίου , που ξεκίνησε μάλιστα χθες και τα έχει πάει καλά μέχρι τώρα - ενός ακόμη στόπερ (με τον Γκαλβάο να είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς) και κεντρικού χαφ. Η έκπληξη μπορεί να ερθει και με μια επιπλέον 4η μεταγραφή, συγκεκριμένα δεξιού μπακ.Θα πρέπει όμως, προηγουμένως να "σπρώξουν" τον Κυβρακιδη! Ο τελευταίος που έχει ακόμη 2 χρόνια συμβόλαιο, δεν λογίζεται για βασικός απο τον νέο κόουτς και στο Περιστέρι αποτελεί κοινό μυστικό πως πολύ θα ήθελαν να απαλλαγούν από το συμβολαιό του και να τον χαιρετίσουν. Θα πρέπει όμως, να ερθει πρόταση που... καθυστερεί εδώ και 2- 3 χρόνια. Εκτός κι αν η λύση για Κυβρακίδη δοθεί απο...Τουρκία μεριά!

3η) Αυτός που έχει ξεκινήσει πολύ καλά στον Ατρόμητο είναι ο Μάριος Τζαβίδας. Δεν βρέθηκε τυχαία στην αρχική ενδεκάδα κόντρα στην Έλτσε, να πλαισιώνει τον Κουλούρη στην επίθεση (απο δεξιά). Ο 18χρονος επιθετικός, προϊόν της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, που σήκωσε πολλή σκόνη και μεγάλο θόρυβο η καλοκαιρινή "μετακόμισή" του στο Περιστέρι, έχει κερδίσει (τουλάχιστον τώρα στην αρχή) τον Λόπεθ με την προσπαθειά του και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Και ως Ισπανός ο κόουτς, δεν κολλάει στην ηλικία του για να του δώσει ευκαιρίες. Θα το δείτε και στην συνέχεια ενώ και ο ίδιος θέλει να βγάλει μετά τον Βόλο... Δουβίκα και στο Περιστέρι! Κρατήστε το αυτο... Ο Τζαβίδας πάντως δείχνει αποφασισμένος/αφοσιωμένος να πετύχει σε αυτό το δυσκολο, πρώτο του επαγγελματικό βήμα. Για αυτό άλλωστε αποφάσισε να μετακομίσει κι απο την Ανάβυσσο που μέενει με την οικογενειά του σε διαμέρισμα στα Δυτικά προάστεια ώστε να είναι κοντα στο γήπεδο αλλά και το προπονητικό κέντρο του Ατρόμητου!

4η) Ο Κλωναρίδης ήθελε να έρθει/επιστρέψει στην Αθήνα πάση θυσία. Κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ατρόμητος αφού ο πολυθεσίτης επιθετικός είχε κι άλλες προτάσεις, εντός και εκτός Ελλάδας. Μένει να δούμε που θα τον χρησιμοποιεί ο Λόπεθ αν και στο Περιστέρι λένε πως το πήραν επειδή ακριβώς μπορεί να παίξει και στα άκρα της επίθεσης (σε 4-2-31-), και περιφεριακά στον φουνταριστό (σε 4-4-2) ακόμη και στην κορυφή της επίθεσης!! Την καλυτερή του σεζόν πάντως στο ελληνικό πρωτάθλημα την έκανε με Μαρίνο Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό, δίδυμο μπροστά με τον Μάρκους Μπέργκ!

5η) Στην πιάτσα λένε για τον Ατρόμητο πως καλό θα είναι να... κρατάμε ένα παράθυρο ανοικτό για μεταγραφή ή μεταγραφές και τον Αύγουστο (και μετά της...Παναγίας). Για την ακρίβεια για δανεικό παίκτη ή παίκτες απο ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακό ή κι απο τους δυο. Ισως και για όνομα έκπληξη (και δεν αναφερόντουσαν στον Ουάρντα)!! Μένουμε , λοιπόν, "συντονισμένοι" αφού αποδεδειγμένα ο Σπανός ξέρει πως να πατάει και στις δυο... μεγάλες βάρκες("ερυθρόλευκους" κι "ασπρόμαυρους")
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάρισε τρελά λεφτά ο Παπαδόπουλος - Από τη λίστα της ΑΕΚ... στο Λιμάνι - "Καψούρα" Μαρινάκη ο μικρός