Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ - Άρης: Καταστροφή με το "καλημέρα" για Ελλάδα αν... - Άρης και ΑΕΚ βάζουν δύσκολα - Αγωνία για Ολυμπιακό
Ποδόσφαιρο
| 2021-07-23 00:10:00

Καταστροφή με το "καλημέρα" για Ελλάδα αν... - Άρης και ΑΕΚ βάζουν δύσκολα - Αγωνία για Ολυμπιακό

Καταστροφή με το "καλημέρα" για Ελλάδα αν... - Άρης και ΑΕΚ βάζουν δύσκολα - Αγωνία για Ολυμπιακό

Το ότι δεν είναι εύκολη διοργάνωση το Conference League φάνηκε το βράδυ της Πέμπτης, μιας και μετά την ήττα του Άρη ήρθε και αυτή της ΑΕΚ που όχι μόνο δεν μας έδωσε βαθμούς, αλλά έχει και τις δύο ομάδες πλέον ως αουτσάιντερ για να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

 

 

Ολυμπιακός - ΑΕΚ - Άρης: Αρκετός κόσμος είχε υποτιμήσει το Conference League εν τη γενέση του στην Ελλάδα, μιας και πίστευαν ότι θα... παραήταν εύκολη διοργάνωση για τις Ελληνικές ομάδες, παρότι αποτυγχάνουν σταθερά τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Το ότι ήταν δεν είναι εύκολη διοργάνωση φάνηκε το βράδυ της Πέμπτης, μιας και μετά την ήττα του Άρη ήρθε και αυτή της ΑΕΚ που όχι μόνο δεν μας έδωσε βαθμούς, αλλά έχει και τις δύο ομάδες πλέον ως αουτσάιντερ για να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Μη ξεχνάμε πως φέτος η Ελλάδα ξεκίνησε τη μάχη της στη βαθμολογία της UEFA από τη 19η θέση με 20.200 βαθμούς και τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη.

Από αυτές, και πλην του πρωταθλητή Ολυμπιακού, ο οποίος άρχισε από τον β' προκριματικό του Champions League την ευρωπαϊκή του πορεία για τη νέα σεζόν, οι τρεις, ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ, δηλαδή, η ΑΕΚ και ο Άρης, συμμετέχουν στο Europa Conference League. Τη νέα -τρίτη τη τάξει- διοργάνωση της UEFA, που, όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για χώρες σαν τη δική μας, προκειμένου να πάρουν τα πάνω τους ξανά.

Τι πετύχαμε αυτή την εβδομάδα:

O Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, επικρατώντας στο Φάληρο 1-0 της Νέφτσι Μπακού και έδωσε τους πρώτους 250 βαθμούς στην Ελλάδα.

Αξίζει να αναφερθεί πως κάθε νίκη δίνει 1.000 βαθμούς στη χώρα (οι οποίοι διαιρούνται με τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν) και κάθε ισοπαλία 500 βαθμούς. Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στις διοργανώσεις ούτε φυσικά διαχωρισμός στις προκριματικές φάσεις (είτε είναι 1ος προκριματικός γύρος, είτε play off). 

Οπότε κάθε νίκη των ελληνικών ομάδων θα δίνει στη χώρα μας 250 βαθμούς και κάθε ισοπαλία 125 βαθμούς. Όσο έχουμε τέσσερις ομάδες...
Η Ελλάδα, λοιπόν, από τους 20.200 βαθμούς, έφτασε με τη νίκη του Ολυμπιακού στους 20.450, αλλά έμεινε εκεί, καθώς δεν προστέθηκαν άλλοι πόντοι στο... σακούλι και μάλιστα υπάρχει κίνδυνος να μειωθούν οι εκπρόσωποί μας νωρίς νωρίς!

Αυτή τη στιγμή στην 16η, 17η και 18η θέση αντίστοιχα βρίσκονται Κροατία, Τσεχία και Τουρκία, που, δεδομένα, θα έχουν θέσει ως στόχο και αυτές τη 15η θέση, στην οποία βρίσκεται τώρα η Ελβετία. Από εκεί και πέρα, στη 14η είναι η Κύπρος.

Ουσιαστικά, για να γίνει ρεαλιστικός ο στόχος της 15ης θέσης, πρέπει οι ελληνικές ομάδες και προκρίσεις να κάνουν και νίκες να πετύχουν. Ενδεχόμενοι αποκλεισμοί ΑΕΚ και Άρη θα αποδειχθούν με το καλημέρα... δυσεπίλυτο πρόβλημα.
 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags