Facebook Pixel Νέα Τούμπα - ΠΑΟΚ: Σοβαρές εξελίξεις με το θέμα της "Νέας Τούμπας" - Θα τρελαθούν οι ΠΑΟΚτζήδες
| 2021-07-24 22:06:00

Σοβαρές εξελίξεις με το θέμα της "Νέας Τούμπας" - Θα τρελαθούν οι ΠΑΟΚτζήδες

Sportdog Team
Σοβαρές εξελίξεις με το θέμα της "Νέας Τούμπας" - Θα τρελαθούν οι ΠΑΟΚτζήδες

Είδηση που μπορεί να κάνει πολύ χαρούμενους τους φίλους του Δικέφαλου του Βορρά έβγαλε η συνέντευξη που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης

Νέα Τούμπα - ΠΑΟΚ: Στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 και στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" μίλησε ο Γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, όπου αναφέρθηκε στην έγκριση του  Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής για το νέο γήπεδο του Δικέφαλου του Βορρά από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, ενώ τόνισε ότι άμεσα θα σταλεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο σχετικός φάκελος στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

" Όλα όσα γίνονται για το γήπεδο του ΠΑΟΚ γίνονται σε χρόνο ρεκόρ για το ελληνικό Δημόσιο. Μιλάμε για χρόνους που δεν έχουν ξανασυμβεί καμιά φορά στα χρονικά, οφείλεται σε όλους, στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ αλλά και στους ανθρώπους του Υπουργείου. Είναι το πρώτο μεγάλο αθλητικό έργο που γίνεται με Πολεοδομικό Σχέδιο, περιλαμβάνει ένα αθλητικό στάδιο και μια ανάπλαση της περιοχής που φιλοξενείται στην περιοχή. Τη Δευτέρα πέρασε από το Συμβούλιο, οι εντολές που έχω δώσει και εγώ και ο αρμόδιος Υφυπουργός είναι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να φύγει για να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τέλη του 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες από τους φορείς. Έχουμε βάλει τα θεμέλια για να έχουμε ένα γερό κτίριο, το λέω όσο πιο κατανοητά μπορώ".

Για τα έργα στη Θεσσαλονίκη: "Είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού να γίνει το έργο του γηπέδου του ΠΑΟΚ, στη συνέχεια να γίνει το παραλιακό μέτωπο, η Θεσσαλονίκη είναι πιο μπροστά από την Αθήνα. Η Θεσσαλονίκη από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πάρει ένα σημαντικό μερίδιο για να γίνουν σημαντικά έργα, είμαι πεπεισμένος πως μέσα στα επόμενα 4 χρόνια θα γίνουν σημαντικά έργα στη Θεσσαλονίκη".

Για την ΔΕΘ: "Ολοκληρώσαμε σε χρόνο ρεκόρ το Πολεοδομικό Σχέδιο για την ΔΕΘ και θεωρώ πως πολύ σύντομα θα έχουν το τελικό σχέδιο που θα έχει η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης"

Για τη χρηματοδότηση της Πολιτείας: "Οσον αφορά τα έργα που αφορούν την περιοχή, ο ΠΑΟΚ έχει την υποχρέωση της χρηματοδότησης. Θα μπορούσαν η Περιφέρεια και ο Δήμος να κάνουν κάποια συνοδευτικά έργα".

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ: "Θα πρόκειται για ένα πολύ σύγχρονο γήπεδο, θα έχει χαρακτηριστικά που θα μπορέσει να φιλοξενήσει μεγάλο ποσοστό πληθυσμού, ένα σύγχρονο γήπεδο που αξίζει να έχει ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη. Υπάρχει μεγάλη αγωνία και ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ και τους φορείς της Θεσσαλονίκης για να προχωρήσει από το γήπεδο, αλλά υπάρχει και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και από τον απλό κόσμο", ανέφερε ο Ευθύμιος Μπακογιάννης για τη "Νέα Τούμπα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags