Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: 30 Ιουλίου
| 2021-07-30 06:35:00

Χρυσός ο Κακλαμανάκης! Πρώτη Παγκόσμια η Ουρογουάη – Στοιχειωμένος τελικός και το αντίο του Φάνη

Sportdog Team
Χρυσός ο Κακλαμανάκης! Πρώτη Παγκόσμια η Ουρογουάη – Στοιχειωμένος τελικός και το αντίο του Φάνη

Σαν Σήμερα 30 Ιουλίου.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα.

Δείτε τι έγινε στις 30 Ιουλίου:

1930: Η Ουρουγουάη κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που θεσμοθετείται για πρώτη φορά, νικώντας στον τελικό την Αργεντινή με 2-1.

1966: Γκολ φάντασμα σημαδεύει τον τελικό του 8ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξάγεται στην Αγγλία. Ο Τζεφ Χερστ σημειώνει το 3-2 στην παράταση ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες για το αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή. Ο ίδιος παίκτης διαμορφώνει το τελικό 4-2 με το οποίο η Αγγλία κερδίζει στο Λονδίνο τη Δυτική Γερμανία και κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο πρώτος σκόρερ αναδεικνύεται ο Πορτογάλος θρύλος Εουσέμπιο με 9 γκολ και κερδίζει το ποσό των 1.000 λιρών από τους διοργανωτές. Στον αγώνα αυτόν καταγράφεται και το μοναδικό χατ-τρικ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού ο Χερστ πέτυχε και το πρώτο γκολ. Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που μεταδίδεται τηλεοπτικά.

1984: Ο Δυτικογερμανός κολυμβητής Μάικλ Γκρος γίνεται ο πρώτος κάτοχος δύο χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων (200μ ελεύθερο και 100μ πεταλούδα) αγωνιζόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

1996: Ο Νίκος Κακλαμανάκης κερδίζει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστιοσανίδα. Ένα χρόνο μετά την Ατλάντα, στις 30/7/1997, ξεκινάει από το Σούνιο και φτάνει την επομένη στο Ηράκλειο της Κρήτης καλύπτοντας 200 ναυτικά μίλια με σκοπό τη διαφήμιση της Ελλάδας και τη στήριξη της υποψηφιότητας για το 2004.

1998: Ο Φάνης Χριστοδούλου, ο "μπέμπης" του ελληνικού μπάσκετ, ανακοινώνει την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα λόγω τραυματισμού.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags