Facebook Pixel Ολυμπιακός: Θα αλλάξει το σύστημα για Αραμπί ο Μαρτίνς!
| 2021-07-29 12:00:00

"Αυτό έλειπε από Μασούρα - Εκεί να βάλει Ονιεκούρου - Αλλάζει σύστημα o Αραμπί - Ανύπαρκτοι στην..."

του Γιώργου Κτενά
"Αυτό έλειπε από Μασούρα - Εκεί να βάλει Ονιεκούρου - Αλλάζει σύστημα o Αραμπί - Ανύπαρκτοι στην..."

Τη μεγάλη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Νέφτσι αλλά και την επόμενη μέρα στον σύλλογο, τόσο σε επίπεδο μεταγραφών όσο και αγωνιστικά, σχολίασε μέσω του sportdog ο Σάκης Τσιώλης.

Ολυμπιακός: Σούπερ ανάλυση από τον Σάκη Τσιώλη για τη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Νέφτσι, στο Μπακού, αλλά και για την επόμενη μέρα των Ερυθρόλευκων, τον Ονιεκούρου και τον Πέδρο Μαρτίνς!

"Ηγέτης ο Βαλμπουενά - Αυτό έλειπε από τον Μασούρα τόσα χρόνια - Ήταν ανύπαρκτοι σε εκείνη την πλευρά"



"Το παιχνίδι το βλέπουμε ομαδικά, ο Ολυμπιακός ήταν μια κλάση πάνω και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο. Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε η αγωνιστική κατάσταση και η πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός αλλά και ο ρυθμός που είχε. Αν πάμε στο ατομικό επίπεδο κάτι που μου έκανε τεράστια εντύπωση ήταν αυτά τα ανεβάσματα του Σισέ από αριστερά που πολλές φορές γινόταν μπακ-χαφ και ανέβαινε πολύ ψηλά. Σίγουρα ηγέτης ήταν ο Βαλμπουενά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η βελτίωση που έχει κάνει ο Μασούρας και στο αμυντικό σκέλος (που το είχε πάντα αυτό: να πρεσάρει, να επιστρέφει και να έχει πετυχημένη άμυνα), αλλά με χαροποίησε ότι βελτίωσε πολύ την εκτελεστική του δεινότητα. Διαβάζει τις φάσεις μέσα στην περιοχή, ενδεχομένως αυτό που του έλειπα τόσα χρόνια να είναι η ψυχραιμία για να κάνει πολλά περισσότερα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog o Σάκης Τσιώλης

Θεωρείτε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να βρήκε νέα θέση για τον Σισέ;

"Βρήκε την ομάδα και τα έκανε αυτά που έκανε, ήταν ανύπαρκτοι από εκείνη την πλευρά για αυτό και ανέβαινε. Έχει πολύ καλά πλεονεκτήματα όσον αφορά την αντοχή του, είναι αυθόρμητος αλλά δε νομίζω ότι σε σημαντικά παιχνίδια μπορούμε να τον δούμε να κάνει τα ίδια πράγματα". 

Να γίνει Ομάρ ο Ανδρούτσος - "Έτσι θα παίξει με Ονιεκούρου ο Ολυμπιακός - Αραμπί και Βαλμπουενά"

Στην επόμενη μέρα του συλλόγου, πού πιστεύετε ότι χρειάζεται ενίσχυση;

"Αυτό που θα πρέπει να κάνει ακόμα περισσότερο είναι να βελτιώσει το επιθετικό παιχνίδι των ακραίων μπακ-χαφ. Αρχικά κοιτάζεις να βελτιώσεις το υλικό που έχεις, ο Ανδρούτσος για παράδειγμα από δεξιά μπορεί να το κάνει. Τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός ξεχώρισε με κάποιες αγωνιστικές ενέργειες που έκαναν τα ακραία μπακ: Ομάρ και Τσιμίκας ας πούμε. Ο Τσιμίκας στην τελευταία του σεζόν ήταν ο δεύτερος ή ο τρίτος στις τελικές πάσες για να γίνει το γκολ".

Οι Πειραιώτες φέρνουν στην Ελλάδα τον Ονιεκούρου, έναν παίκτη που το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τον θέλει εδώ και τρία χρόνια ο Μαρτίνς

"Στο 3-5-2 ή στο 3-4-3 που θέλει να κάνει ο Μαρτίνς, ταιριάζει. Είδαμε και τον Βαλμπουενά να παίζει αριστερά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Μασούρας από δεξιά άρα λοιπόν ένα 3-4-3 το σύστημα και αυτό βέβαια γιατί βγήκε ο Φορτούνης έξω σε αυτό το πρώτο εξάμηνο. Παίζοντας στη θέση του ο Αραμπί ενδεχομένως ένα 3-5-2 μπορεί να βολέψει και τον παίκτη που έρχεται και Βαλμπουενά".

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για την παρουσία του Πέδρο Μαρτίνς στην άκρη του πάγκου.

"Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει είναι ότι γνωρίζει καλά το υλικό που έχει στη διάθεσή του και τι μπορεί να κάνει. Κι αυτό βοηθάει στον προπονητή να είναι ευέλικτος με τους σχηματισμούς. Πιστεύω ότι αυτή τη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερος στο να διαχειρίζεται το πώς θα πρέπει να παίξει και τι να κάνει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρόκριση φέρνει νέο μπαμ στον Ολυμπιακό - Παίκτης έξι εκατομμυρίων ευρώ - Χουνέρι από ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags