Facebook Pixel Sportdog.gr | Σύνθημα από ΑΕΚ πριν τη ρεβάνς με Βελέζ: "Ολοι μαζί για την πρόκριση!"
| 2021-07-29 13:31:00

Σύνθημα από ΑΕΚ πριν τη ρεβάνς με Βελέζ: "Ολοι μαζί για την πρόκριση!"

Sportdog Team
Σύνθημα από ΑΕΚ πριν τη ρεβάνς με Βελέζ: "Ολοι μαζί για την πρόκριση!"

Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ έστειλε μήνυμα στον κόσμο που επιστρέφει σε ευρωπαϊκό ματς μετά από 974 ημέρες.

ΑΕΚ - Βελέζ Μόσταρ: Σύνθημα πρόκρισης έστειλε η ΑΕΚ πριν τη ρεβάνς με Βελέζ. "Ολοι μαζί για την πρόκριση!" ήταν το μήνυμα της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Το ΟΑΚΑ ανοίγει και πάλι σήμερα τις πύλες του για τον κόσμο της ΑΕΚ, έστω και με τους γνωστούς περιορισμούς λόγω covid, 511 μέρες μετά τον τελευταίο αγώνα με τους φιλάθλους μας στις εξέδρες, που ήταν ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Αρη στις 4 Μαρτίου 2020, με περίπου 10.000 Ενωσίτες!

Ως προς τα ευρωπαϊκά ματς, όμως, το σχετικό διάστημα παραλίγο να ήταν διπλάσιο!

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ θα δουν την ομάδα τους να αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ σε διοργάνωση της UEFA μετά από 974 ημέρες! Ενας ακόμα λόγος που καθιστά υποχρέωση όλων να προστατεύσουμε με τη συμπεριφορά μας την ευρωπαϊκή έδρα της ομάδας μας.

974 ημέρες λόγω covid, αλλά και λόγω της τιμωρίας των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών από την UEFA για τα όσα είχαν συμβεί στο ματς με τον Αγιαξ για την πέμπτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League της περιόδου 2018-19! Αυτός ήταν και ο τελευταίος ευρωπαϊκός αγώνας της ΑΕΚ με κόσμο στο ΟΑΚΑ!

Στις 27 Νοεμβρίου 2018!

Λίγο έλειψε να συμπληρωθούν τρία χρόνια!

Ακολούθησαν δύο αγώνες με τιμωρημένη την ευρωπαϊκή έδρα της ομάδας μας με Κραϊόβα και Τράμπζονσπορ για τα προκριματικά του Europa της περιόδου 2019-20 και οι τέσσερις περσινοί αγώνες με Βόλφσμπουργκ, Λέστερ, Ζόρια και Μπράγκα κεκλεισμένων των θυρών λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Μετά από 974 ημέρες ο κόσμος της ΑΕΚ επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για ευρωπαϊκό αγώνα, με βασικό μέλημα το σεβασμό στους περιορισμούς που τίθενται λόγω της πανδημίας, με μεγάλη προσοχή για την προστασία της υγείας όλων μας, με προοπτική τη βροντερή απόδειξη ότι τα ποδοσφαιρικά γήπεδα μπορούν και πάλι χωρίς το παραμικρό πρόβλημα να φιλοξενήσουν φιλάθλους, αφού χωρίς αυτούς τίποτα δεν είναι το ίδιο, αλλά φυσικά με βασικό στόχο να σπρώξουν την ομάδα μας στην πρόκριση στον τρίτο προκριματικό του UEFA Europa Conference League, δύο βήματα πριν από τους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ θα επιχειρήσει την έβδομη πρόκριση σε δέκα ευρωπαϊκούς προκριματικούς από την ημέρα που επέστρεψε στην… κανονικότητα, αλλά και στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2016 με δύο αποκλεισμούς στο ξεκίνημα από Σεντ Ετιέν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στη συνέχεια με έξι σερί προκρίσεις και μόλις έναν ενδιάμεσο αποκλεισμό από την τουρκική Τράμπζονσπορ.

Ξεκινώντας από την Μπριζ στα πλέι οφ του Europa League της σεζόν 2017-18 η ομάδα μας έχει αποκλείσει κατά σειρά Σέλτικ, Βίντι, Κραϊόβα, Σεντ Γκάλεν και Βόλφσμπουργκ, δεδομένα πολύ πιο υψηλά εμπόδια σε σχέση με τον αποψινό της αντίπαλο, παρά την ήττα με 2-1 στο πρώτο ματς στο Σαράγεβο.

Σε συνολικά 21 καλοκαιρινούς προκριματικούς, η ΑΕΚ μετράει 15 προκρίσεις με τελευταία την περσινή στον μονό αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ και 6 αποκλεισμούς. Η ήττα από τη Βελέζ στο Σαράγεβο ήταν μόλις η εντέκατη σε 41 καλοκαιρινούς προκριματικούς!

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η ΑΕΚ σε αυτή την προσπάθεια θα έχει και πάλι τον κόσμο της στο πλευρό της. Τους φιλάθλους της που τόσο πολύ έχει στερηθεί. Και είναι υποχρέωση όλων μας να θωρακίσουμε αυτό το δικαίωμα, σεβόμενοι τους κανονισμούς τόσο της UEFA όσο και της εγχώριας νομοθεσίας, προκειμένου να μην λείψει ποτέ ξανά αυτός ο κόσμος από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο αποψινός είναι ο πρώτος εντός έδρας αγώνας της ΑΕΚ στην Ευρώπη. μετά την τιμωρία της από την UEFA με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις με αναστολή.

Ενας επιπλέον λόγος για ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στον αποψινό αγώνα κόντρα στη Βελέζ!

Ολοι μαζί για την πρόκριση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags