Facebook Pixel ΑΕΚ: "Πατατράκ" για την ΑΕΚ - "Σφαλιάρα"από Βελέζ στα πέναλτι και τέλος η Ευρώπη από τον Ιούλιο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-07-29 23:57:00

"Πατατράκ" για την ΑΕΚ - "Σφαλιάρα"από Βελέζ στα πέναλτι και τέλος η Ευρώπη από τον Ιούλιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Πατατράκ" για την ΑΕΚ - "Σφαλιάρα"από Βελέζ στα πέναλτι και τέλος η Ευρώπη από τον Ιούλιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το γκολ του Μάνταλου στο 90+8΄και η μεγάλη εμφάνιση του Στάνκοβιτς στα πέναλτι πήγαν στράφι, αφού η Ένωση ηττήθηκε με 3-2 από τη Βέλεζ στην ψυχοφθόρο διαδικασία και γνώρισε ταπεινωτικό αποκλεισμό!

Η ΑΕΚ έμεινε εκτός Europa Conference από τον Ιούλιο, καθώς αποκλείστηκε από την άσημη Βελέζ Μόσταρ στα πέναλτι, σε ένα συγκλονιστικό ματς!

Ο Μάνταλος λύτρωσε την Ένωση στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, έκανε το 1-0 και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου δεν άλλαξε τίποτα και έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Ο Στάνκοβιτς έκανε σπουδαία εμφάνιση αποκρούοντας δύο πέναλτι, όμως οι Ανσαριφάρντ, Λόπες και Αραούχο αστόχησαν, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να γνωρίζει αποκλεισμό-σοκ!

Το ματς

Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο η Ένωση σπατάλησε παρά πολλές ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν έβρισκε. Ειδικά ο Αραούχο ήταν μέσα σε όλες τις μεγάλες φάσεις της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, αστοχώντας όμως και στις τρεις σπουδαίες ευκαιρίες που είχε, με μεγαλύτερη εκείνη του 34ου λεπτού. Όταν μέσα σε ανακατωσούρα της άμυνας της Βελέζ, πλάσαρε με το δεξί, βλέποντας την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο τροφοδοτήθηκε ελάχιστα, ωστόσο επειδή κατέβαινε λίγο πιο πίσω εξαιτίας του ότι πλέον έπαιζε δίδυμο με τον Ανσαριφάρντ, βοηθούσε σημαντικά στην κυκλοφορία.

Γενικώς, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς φάνηκε να φοβάται το ματς, αποφεύγοντας να ρισκάρει το να παίξει πιο επιθετικά από το ξεκίνημα. Από την άλλη, πολλά δυνατά του «χαρτιά» ήταν σε όχι και τόσο καλή μέρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Λιβάι Γκαρσία. Ο 23χρονος εξτρέμ ήταν αποτελεσματικά κλεισμένος, ωστόσο όποτε έπαιρνε την μπάλα και έβρισκε χώρους δημιουργούσε καταστάσεις απειλής για την Βελέζ. Όπως συνέβη ενδεικτικά στη φάση του 52’, όταν από δεξιά «έκοψε» διαγώνια στην περιοχή για τον Τάνκοβιτς, με τον Σουηδό να πλασάρει αλλά να μην βρίσκει εστία από ευνοϊκή θέση στο ύψος του πέναλτι. Στο 79ο λεπτό σπαταλά τεράστια χαμένη ευκαιρία, όταν στην αντεπίθεση πλασάρει με το αριστερό, αλλά η μπάλα περνάει πάνω από τα δοκάρια.

Όσο περνούσε η ώρα η ένταση της ΑΕΚ ανέβαινε, όμως οι επιθέσεις της δεν ήταν πια ορθολογικές. Γι’ αυτό και απειλούσε λιγότερο στο δεύτερο μισό, σε σχέση με το πρώτο. Τελικά η λύση έμελλε να δοθεί από τον ποδοσφαιριστή, που φαινόταν εκτός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. 

Ο Πέτρος Μάνταλος δεν είχε καλή παρουσία μέχρι τις καθυστερήσεις, κυρίως γιατί είχε ακουμπήσει ελάχιστα την μπάλα, μη μπορώντας να δώσει ρυθμό επιθετικά στην Ένωση. Όλα αυτά διεγράφησαν στο 90+8’, όταν με υπέροχο μονοκόμματο σουτ ισοφάρισε, στέλνοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το ματς στην παράταση! Η φάση ξεκίνησε από γέμισμα του Αλμπάνη και άγγιγμα-κεφάλια του Ανσαριφάρντ.

Στην παράταση η κόπωση και για τις δύο ομάδες ήταν μεγάλη. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και όσοι είχαν μπει στον αγώνα ως αλλαγή, φάνηκαν στο γήπεδο να μην έχουν πολλές ανάσες. Όλα έδειχναν ότι οδηγούμαστε στα πέναλτι και τελικά αυτό συνέβη και στην πράξη.

Στη διαδικασία των πέναλτι πρώτη εκτέλεση η Βελέζ, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει για την Ένωση. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, καθώς η εκτέλεση του Ανσαριφάρντ βρήκε στο δοκάρι. Οι Βόσνιοι σκόραραν την δεύτερη φορά, για να  ισοφαρίσει αμέσως μετά ο Τζαβέλλας. Ο Στάνκοβιτς έπιασε και το τρίτο πέναλτι των Βοσνίων, ωστόσο στις επόμενες τρεις εκτελέσεις της ΑΕΚ (σ.σ. Σάκχοφ, Λόπες, Αραούχο) ο μόνος που ευστόχησε ήταν ο Σάκχοφ. Ο «Τσίνο» ήταν εκείνος που πήρε την ευθύνη του τελευταίου πέναλτι για την ΑΕΚ, αστοχώντας και… υπογράφοντας έτσι έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό για την Ένωση.

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μιτάι (69' Λόπες), Τζαβέλλας, Βράνιες, Μπακάκης (90' Σβάρνας), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (62' Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία (80' Αλμπάνης, 90' Σάκχοφ), Αραούχο

Βελέζ (Φέτζα Ντούντιτς): Μπογκντάνοβιτς, Φερέιρα, Ζελίκοβιτς, Ίσιτς (95' Μπραντάο), Οβτσινα, Χασάνοβιτς, Ράντοβατς (86' Ζβόνιτς), Πρσες (63' Βεχάμποβιτς), Τσόσιτς (95' Όσμιτς), Άντζουσιτς (73' Τσβιγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (73' Γκεοργκίεβιτς)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags