Facebook Pixel Sportdog.gr | Πάλι ο Μελισσανίδης φταίει; - Σαν να απέκρουε πέναλτι του "Τζόλε" – Όλα τα λεφτά η μεταγραφή
| 2021-07-30 00:58:00

Πάλι ο Μελισσανίδης φταίει; - Σαν να απέκρουε πέναλτι του "Τζόλε" – Όλα τα λεφτά η μεταγραφή

του Γιώργου Θεοδωράκη
Πάλι ο Μελισσανίδης φταίει; - Σαν να απέκρουε πέναλτι του "Τζόλε" – Όλα τα λεφτά η μεταγραφή

Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να πέσει στην εσωστρέφεια, αλλά να αρχίσει να οικοδομεί πάνω στα θετικά, μετά τον αποκλεισμό από τη Βελέζ.

Αναμφισβήτητα ο αποκλεισμός από τη Βελέζ Μόσταρ αποτελεί ντροπή για την ΑΕΚ. Γιατί ο αντίπαλος της δεν ήταν μεγαθήριο, γιατί η Ένωση έπρεπε να μην είχε χάσει στο Σαράγεβο, γιατί στη ρεβάνς το παιχνίδι δεν έπρεπε να πάει στα πέναλτι.

Στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιουλίου 2021 γράφτηκε άλλη μία μελανή σελίδα στην ιστορία της ομάδας. Ναι, στο πρώτο παιχνίδι αν μετρούσε το γκολ του Ανσαριφάρντ, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Και, ναι, στη ρεβάνς αν ήταν πιο τυχερή ίσως αυτήν τη στιγμή να γράφαμε παιάνες αντί για επικήδειους.

Γιατί η Ένωση έχει δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για ένα παιχνίδι που χρειάζεται στη πραγματικότητα ένα γκολ για να αποκαταστήσει τις ισορροπίες. Το βάζει στο τέλος και πάει το ματς στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι. Στη ρωσική ρουλέτα ο παράγοντας τύχη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Έπιασε δύο ο Στάνκοβιτς. Δεν το έβαλε ο Ανσαριφάρντ, δεν το έβαλε ο Λόπες, δεν το έβαλε ο Αραούχο και αποκλείστηκε.

Και επειδή κάποια στιγμή στο ΟΑΚΑ ακούστηκαν συνθήματα κατά Μελισσανίδη με πρόσχημα, ότι δεν κάνει μεταγραφές ή ότι δεν έκανε έγκαιρα τις μεταγραφές, να είστε σίγουροι, ότι ο αποκλεισμός δεν έχει ονοματεπώνυμο. Δεν έχασε ο Μελισσανίδης τις ευκαιρίες που έχασε ο Αραούχο, ούτε εκτέλεσε κανένα πέναλτι.

Ναι! Έχει τις ευθύνες του. Στο ποδόσφαιρο όμως παίζουν πάντα δύο ομάδες. Ακόμα και τα χωριά λοιπόν μπορούν να κερδίσουν. Και για να μην γίνει η ΑΕΚ... χωριό εξαιτίας της εσωστρέφειας, δεν υπάρχει καιρός για γκρίνια, αλλά για συσπείρωση, όπως αξίζει στο μέγεθος και στην ιστορία της ομάδας.

Η ΑΕΚ στρέφοντας πλέον την προσοχή της στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις πρέπει να χτίσει πάνω στους παίκτες που έδειξαν, ότι μπορούν να αλλάξουν την ομάδα και να τη βοηθήσουν να αποβάλλει όλη αυτήν τη μαυρίλα που την ακολουθεί από το 2018 και μετά, λες και είναι κατάρα των Φαράω.

Και ξεκινάμε από τον άσο! Επιτέλους η ΑΕΚ αποκτά σιγουριά κάτω από τα γκολπόστ. Ο Στάνκοβιτς έκανε μία καθοριστικότατη επέμβαση στο πρώτο ημίχρονο, ήταν σταθερός και πολύ καλός με τα πόδια! Γιατί; Επειδή δουλεύει, όπως φαίνεται, το παλικάρι και δεν κάνει δημόσιες σχέσεις που θα του εξασφαλίσουν θέση βασικού. Στη διαδικασία των πέναλτι έπιασε το πρώτο και το τρίτο, δίνοντας ψυχολογικό προβάδισμα στους εκτελεστές συμπαίκτες του, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Το πρώτο μάλιστα θύμισε απόκρουση του Ατματσίδη σε εκτέλεση του Τζόλε σε ένα παλιό Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Μόνο που η μπάλα στήθηκε στην αντίθετη εστία και η απόκρουση έγινε στην αριστερή γωνία.

Από εκεί και πέρα, στη ρεβάνς ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ ήταν μία ακόμα μεταγραφή! Ο λόγος για τον Νταμιάν Λε Ταλέκ. Ο Γάλλος ήταν όλα τα λεφτά. Πραγματοποίησε μεγάλο ματς και έδειξε τι μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ. Ήταν μαχητικός, πήρε μονομαχίες, κυνήγησε και μοίρασε μπάλα. Κέρδισε σε ένα στιγμιότυπο το θερμό χειροκρότημα της εξέδρας. Γιατί πολύ απλά οι Ενωσίτες γουστάρουν να βλέπουν παίκτες να ματώνουν για την ομάδα τους.

Ο Βράνιες ήταν λες και δεν έλειψε ούτε μια μέρα από την άμυνα της ΑΕΚ, δίπλα στον Τζαβέλλα που η αποφασιστικότητά του δίνει μεγάλα credits στα μετόπισθεν. Μεγάλη εντύπωση όμως προκάλεσε η εμφάνιση του Μπακάκη. Έφτιαξε δύο ευκαιρίες με σέντρες για τον Αραούχο και έκανε πολλές κούρσες. Αμυντικά βέβαια έκανε ένα λάθος, κάτι που εξηγεί γιατί η Ένωση ψάχνεται για ενίσχυση στα άκρα της άμυνας. Στα αριστερά ο Μιτάι ήταν σταθερός και στάθηκε στο ύψος του σε αντίθεση με Λιβάι Γκαρσία και Τάνκοβιτς που δεν μπόρεσαν να προσφέρουν.

Η ΑΕΚ πρέπει να δουλέψει τις αδυναμίες της, αφού αποκλείστηκε από την Ευρώπη και φυσικά πρέπει να ενισχυθεί σε θέσεις που πονά όπως στα άκρα της άμυνας και τα φτερά της επίθεσης. Πάνω απ' όλα όμως πρέπει να στηριχθεί ο προπονητής της. Εξάλλου στο τέλος θα γίνει η νεκροψία, όπως έχει πει το αφεντικό της...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags