Facebook Pixel Παναθηναϊκός με... δύο πρόσωπα - Νίκη με Φένλο στα πέναλτι - Προβλημάτισε στην άμυνα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-07-31 19:11:00

Παναθηναϊκός με... δύο πρόσωπα - Νίκη με Φένλο στα πέναλτι - Προβλημάτισε στην άμυνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Παναθηναϊκός με... δύο πρόσωπα - Νίκη με Φένλο στα πέναλτι - Προβλημάτισε στην άμυνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πράσινοι πέτυχαν δύο όμορφα γκολ, που φανερώνουν τη δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον επιθετικό τομέα, από την άλλη όμως δέχθηκαν δύο τέρματα από λάθη της άμυνας.

Ο Παναθηναϊκός πήρε φιλική νίκη με 5-3 στα πέναλτι επί της Φένλο, έπειτα από το 2-2 της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Αϊτόρ και Ενγκπακοτό οι σκόρερ για το Τριφύλλι.

Με 15 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε το φιλικό του Παναθηναϊκού με την Φένλο, με τους "πράσινους" να μπαίνουν δυναμικά στην αναμέτρηση. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Αϊτόρ μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση. Ακριβώς στο αμέσως επόμενο λεπτό ξανά ο Ισπανός έκοψε για τον Καρλίτος, με το σουτ του τελευταίου να ανακόπτεται.

Παρά τις δύο απανωτές ευκαιρίες του "τριφυλλιού", η Φένλο ήταν εκείνη που προηγήθηκε. Οι Ολλανδοί έκαναν το γύρισμα από τα δεξιά, ο Διούδης έδιωξε ασθενώς, με τον Μπράκεν να το εκμεταλλευέται και να σκοράρει στο 10ο λεπτό.

Παρά το ότι ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο σκορ έβγαζε επιθετικότητα. Γι' αυτό δημιούργησε νέα μεγάλη φάση στο 28', όταν ο Καρλίτος έκανε τη σέντρα, με τον Ιωαννίδη να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Τελικά η πίεση του "τριφυλλιού" απέδωσε, καθώς η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ισοφάρισε με τον Αϊτόρ. Συγκεκριμένα ο Καρλίτος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Αϊτόρ με τον ώμο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1! 

Μάλιστα οι "πράσινοι" ανέκτησαν κιόλας το προβάδισμα ακριβώς στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Ιωαννίδης έκανε ωραία προσπάθεια, με τον Ενγκμπακοτό να μην αστοχεί από κοντά με πλασέ για το 2-1!

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με οκτώ αλλαγές και μόνο τους Διούδη, Βέλεθ και Σιδερά να συνεχίζουν. Η πρώτη ευκαιρία δεν άργησε να έρθει για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, με τον Χατζηγιοβάνη συγκεκριμένα στο 49' να επιχειρεί να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της Φένλο.

Γενικώς, το γεγονός ότι ο Ιβάν προχώρησε σε πολλές αλλαγές στην ανάπαυλα στέρησε το ρυθμό από τον Παναθηναϊκό, με το "τριφύλλι" πάντως να έχει και στα δύπνο ημίχρονα καλή εικόνα. Την καλύτερη απ' όσα φιλικά έχει δώσει η ομάδα στην Ολλανδία.

Στα του αγώνα και πάλι, η Φένλο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, όταν έπειτα από φάουλ που κέρδισαν οι Ολλανδοί στο 72' ο Φαν Ρούιγκεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Επειδή το ματς έληξε ισόπαλο υπήρξε η διαδικασία των πέναλτι, διότι έπρεπε κάποια ομάδα να πάρει το βραβείο. Στις εκτελέσεις για τους "πράσινους ευστόχησαν όλοι (Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Αγιούμπ, Σάντσες, Χατζηθεοδωρίδης), με τον Ξενόπουλο να αποκρούει ένα πέναλτι και το "τριφύλλι" να παίρνει έτσι τη νίκη.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο:

Διούδης, Χουάνκαρ, Σιδεράς, Βέλεθ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Μαουρίτσιο, Ενγκμπακοτό, Καρλίτος, Αϊτόρ, Ιωαννίδης.

Η ενδεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο: 

Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Σιδεράς, Βέλεθ, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος, Αγιούμπ, Χατζηγιοβάνης, Σαβιέρ, Μπουζούκης, Μακέντα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags